1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ

Ο Ian Byrne βουλευτής των εργατικών κατέθεσε μια πρόταση στο Βρετανικό κοινοβούλιο, με την οποία ζητά την σύσταση μια ανεξάρτιτης ρθυμιστικής αρχής ώστε να εξετάσει το ζήτημα της Έβερτον. 

Aυτό το Σώμα καταδικάζει την κατάφωρα άδικη αφαίρεση βαθμών που επιβλήθηκε στην Everton Football Club από μια επιτροπή της Premier League, μια τιμωρία που στερείται νομικής ή δίκαιης βάσης ή αιτιολόγησης για το επίπεδο της κύρωσης. Σημειώνεται ότι έχουν επιβληθεί οικονομικές και όχι αθλητικές κυρώσεις για πολύ πιο σοβαρές παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής Super League που απειλεί τη βιομηχανία και την  κοινότητα.

Η Πρέμιερ Λιγκ δεν μπορεί πλέον να διοικεί δίκαια το ποδόσφαιρο της κορυφαίας κατηγορίας χωρίς ανεξάρτητο έλεγχο και νομοθεσία. H προσέγγιση της Επιτροπής για τις αφαιρέσεις βαθμών απαιτεί την επιτάχυνση της εισαγωγής της προτεινόμενης από την κυβέρνηση Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής. Προτρέπει την κυβέρνηση να δημιουργήσει αμέσως μια Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ποδοσφαίρου που θα προστατεύει το μέλλον του παιχνιδιού, θα επιβάλλει τη συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς κανονισμούς και θα καθιερώνει νέα προστατευτικά κιγκλιδώματα για την εταιρική διακυβέρνηση, την ιδιοκτησία συλλόγων, τη δέσμευση των φιλάθλων και τους κανονισμούς αγώνων. Ζητά την αναστολή όλων των διαδικασιών και κυρώσεων που επιβάλλονται από την επιτροπή έως ότου η Ρυθμιστική Αρχή λάβει τις δικές της αποφάσεις.

αφησε ενα σχολιο