1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΜΠΕΡΝΛΙ-ΕΒΕΡΤΟΝ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΕΒΕΡΤΟΝ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

16 Δεκεμβρίου 2023

17η Αγωνιστική

19:30 Ώρα Ελλάδος

17:30 Ώρα Αγγλίας

Turf Moor

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Θανάσης)

 Έμειναν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και τα σκυλιά του πολέμου της Έβερτον θα κάνουν ένα πολύ κοντινό ταξίδι στο Burnley καθώς η απόσταση που χωρίζει τις δύο πόλεις είναι μόλις 83 χιλιόμετρα για να βρεθούν το απόγευμα μετά το τσάι στο Turf Moor να αντιμετωπίσουν την ομώνυμη  ομάδα της πόλης. Μια ομάδα που την κερδίσαμε στον προηγούμενο γύρο του EFL Cup στην έδρα μας με 3-0. Για όσους δεν θυμούνται,τα γκολ έβαλαν ο Tarkowski στο 13′, Onana στο 53′ και ο Young στις καθυστερήσεις. Μια πολύ κακή ομάδα που σε 16 παιχνίδια έχει μόλις 8 βαθμούς με 2-2-12 και η νίκες είναι απέναντι σε Luton και Sheffield United. Το περασμένο Σάββατο κοιμήθηκε ο Θεούλης μας και κατάφερε να αποσπάσει από τύχη καθαρά το 1-1 στην έδρα της Μπράιτον. Το παιχνίδι θα μπορούσε άνετα να λήξει και 4-1.

 Ο πολύ συμπαθητικός παίκτης και πολύ κακός ως προπονητής Vincent Kompany θα έχει σημαντικές απουσίες καθώς θα λείψουν δύο βασικοί μέσοι ο Josh Cullen(11συμ. 1 ασίστ) και ο Luca Koleosho (15συμ. 1γκ-1 ασίστ). Συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και ο αριστερός μπακ Charie Taylor με (13συμ. 1 γκολ). Θα λείψει και ο Foster ο επιθετικός με 3 γκολ και 2 ασίστ ο οποίος βέβαια λείπει εδώ και καιρό. Αλλά όσο να πεις ένας επιθετικός με 7 παιχνίδια 3 γκολ και 2 ασίστ το θεωρείς απώλεια. Με 4-4-2 παράταση την ομάδα του ο Βέλγος προπονητής. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο James Trafford, Vitinho στα δεξιά, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Beyer με O’shea και αριστερά την θέση του Taylor θα πάρει ο Delcroix που αγωνίστηκε και στο μεταξύ μας παιχνίδι για το κύπελλο. Στην μεσαία γραμμή θα έχει τους Berge και Brownhill ενώ στα αριστερά θα βρίσκεται ο  Gudmundsson και στην απέναντι πλευρά στον δικό μας πολύ έως τώρα και παίκτη του μήνα από τους φιλάθλους της Εβερτον Mykolenko θα βρίσκεται ο Odobert. Σε κάποια παιχνίδια παίζει με 2 επιθετικούς σε άλλα σαν εμάς με κρυφό επιθετικό η ψευτο δεκάρι,  με τους Jay Rodriguez(11 συμμ. 2 γκολ- 1 ασιστ)και  Amdouni(15 συμμ. 2 γκολ- 1 ασίστ) επίσης. Στο ρόστερ υπάρχει και ο Redmond με 6 συμμετοχές όλες ως αλλαγή, από την Sauthampton απο το 2016 και  με ένα γρήγορο πέρασμα πέρσι από την γειτόνισσα Τουρκία και την Μπεσίκτας. Συνοψίζοντας έναν κακό ρόστερ για να αντιμετωπίσει σοβαρή ομάδα της Premier League.

 Στα δικά μας τώρα ”τα σκυλιά του πολέμου” ένα έργο εξ ολοκλήρου Dyche να τα λέμε και αυτά, η Έβερτον έρχεται από ένα εκπληκτικό σερί με τις τελευταίες 6 αγωνιστικές 4 νίκες-1 ισοπαλία-1 ήττα. Μάλιστα από τις νίκες που αναφέρω ερχόμαστε με 3 συνεχόμενες και με 0 παθητικό. Ας ξεκινήσουμε αρχικά με το γεγονός ότι ο Dyche επιστρέφει σε γνώριμα μέρη καθώς όπως ξέρουμε όλοι προπονούσε την Burnley για κοντά μια δεκαετία(2011-12 εώς 2021-22). Επιστρέφει όμως σε γνώριμα μέρη και ο Tarkowski καθώς έπαιζε στην ομάδα από το 2016 εώς το 2022 όπως και ο McNeil παιδί ακαδημιών της Burnley από το 2018 εώς το 2022 επίσης. Δύο ολόκληρα χρόνια παίκτης της Burnley και ο Keane αλλά βέβαια πλέον κλείνει 6ετία  σε εμάς τώρα πως τα κατάφερε και έμεινε εδώ αλλουνού παπά ευαγγέλιο(2017).

Τώρα παικτικά και για εμάς  προέκυψαν κάποια θεματάκια στην ομάδα καθώς ο εξαιρετικός Branthwaite και ο απίστευτος στα τελευταία παιχνίδια Gueye συμπλήρωσαν 5 κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσουν. Επίσης το ‘ΚΑΠΗ’ της δεξιάς πλευράς μας, θα πάει εκδρομούλα και θα απουσιάσουν οι τραυματίες Coleman, Young. Και οι δύο έχουν μυικό πρόβλημα και επειδή η ομάδα την Τρίτη παίζει το πολύ σημαντικό παιχνίδι κυπέλλου εντός με την Φούλαμ θεωρώ ότι ο Dyche θα τους προστατέψει ακόμη και αν νιώσουν καλύτερα και είναι διαθέσιμοι. O Garner που είχε μια ίωση έχει επιστρέψει κανονικά ήταν άλλωστε βασικός και με τους Μπλε την Κυριακή στο ωραίο 2-0 όπως και ο Onana ο οποίος επανήλθε πλήρως και αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που με προβληματίζει είναι η απουσία του Jarrad γιατί ο Keane βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας μιας και φήμες λένε ότι πετάχτηκε στο Λονδίνο όχι για τα ανάκτορα του Buckingham ούτε για να του ετοιμάσουν κέρινο ομοίωμα για την Madame Tussauds, για αυτό και ήταν εκτός αποστολής με την Τσελσι την Κυριακή και ο Godfrey ο οποίος δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου μόνο στο κύπελλο ένα 90 λεπτό με Doncaster και ένα ακόμη στο κύπελλο εώς αλλαγή με την ”αν αγαπάς κάποιον Aston Villa ” στην νίκη μας με 1-2 για μόλις 12 λεπτά στο τέλος. Δεν ξέρω τι άσσο μπορεί να βγάλει ο Dyche από το μανίκι αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι θα παίξει ο Keane. Θα ήθελα βέβαια να δω τον Godfrey μπας και αρπάξει την ευκαιρία γιατί διαφορετικά η ομάδα μας πρέπει εκεί να ενισχυθεί τον Ιανουάριο. Κοντολογίς και θα κρυώσει και ο καφές. Κάτω από τα δοκάρια ο Jordan Pickford στα αριστερά ο Mykolenko δίπλα του θα πω Keane όπου προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα από την Τετάρτη, με Tarkowski αμυντικό δίδυμο, ο Patterson στα δεξιά. Onana και Garner θα καλύψουν την μεσαία γραμμή με Mcneil αριστερά σε καλό φεγγάρι στα τελευταία παιχνίδια και Harrison στα δεξιά και Doucoure πίσω από τον Calvert-Lewin.

Διαιτητή θα ήθελα και πάλι τον Oliver αλλά δεν γίνεται και θα έχουμε τον καλό μεν αλλά κακό οιωνό για εμάς φέτος Antony Taylor ο οποίος θα σφυρίξει για πρώτη φορά την Burnley αλλά εμάς μας έχει σφυρίξει τις πρώτες τέσσερις αγωνιστηκές 2 φορές με την ήττα εντός από την Λουτον με 1-2 κοιμήθηκε ο θεούλης ξανά τότε και στην πολύ κακή μας εμφάνιση με 4-0 μέσα στo Villa Park. Τώρα έτσι για την Ιστορία κακός οιωνός θεωρείται στα πουλιά η κουκουβάγια και το Κοράκι (γελιο).

Θέλουμε την Νίκη. Πατάμε καλά στα πόδια μας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από αυτήν την ομάδα. Θεωρώ όπως και με Nottingham θα κερδίσουμε με 0-1 μπορεί και 0-2 γιατί είναι όντως πολύ κακή ομάδα για Πρέμιερ Λιγκ και εμείς πατάμε γερά και καλά στα πόδια μας. Περιμένω τις απόψεις σας ειδικά στο θέμα του κεντρικού αμυντικού και τι θα κάνατε εσείς στην θέση του Dyche.

Nil satis nisi optimum

Evertonians are born not manufactured

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σε συνολικά 121 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις με αντίπαλο την Μπέρνλι η Έβερτον έχει 53 νίκες 30 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα και σε 38 παιχνίδια η Έβερτον γνώρισε την ήττα.

  • Τελευταίο παιχνίδι ήταν η νίκη την πρώτη μέρα του Νοέμβρη για το Λιγκ καπ στο Gοοdιsοn park με 3-0.

  • Τελευταίο παιχνίδι στο Turf Moor o σημερινός μας προπονητής καθόταν στον πάγκο της Μπέρνλι και κατάφερε να γυρίσει το 1-2 του πρώτου ημιχρόνου σε 3-2 λέγοντας τότε το περίφημο “αυτοί δεν ξέρουν να κερδίζουν” .

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ SEAN DYCHE

ΤΟ PRE-GAME TOY TOFFEE TV

TO STARTING XI TOY TOFFEE TV

αφησε ενα σχολιο