1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΒΕΡΤΟΝ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7 Δεκεμβρίου 2023

15η Αγωνιστική

21:30 Ώρα Ελλάδος

19:30 Ώρα Αγγλίας

Goodison Park

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Θανάσης)

Μετά το σπουδαίο, δικαιότατο και α……το διπλό μέσα στην Νότιγχαμ με 0-1 η ομάδα μας υποδέχεται την 15η αγωνιστική τις Καρακάξες.

Μια Newcastle United που δείχνει ένα εξαιρετικό και φέτος πρόσωπο παρά το γεγονός ότι συμμετέχει στο champions league και μάλιστα στον πιο δύσκολο όμιλο. Τα τελευταία 5 παιχνίδια η ομάδα μας έχει 1 νίκη και 4 ήττες.  Η εντυπωσιακή Νίκη της αντίπαλης ομάδας απέναντι στην Manchester United το περασμένο Σάββατο με 1-0 (μπορούσε άνετα να ήταν και 3-0) εμένα δεν με φοβίζει. Η εκτός έδρας νίκη 4η παρακαλώ για φέτος και η για πολλούς άδικη τιμωρία τις αφαίρεσης 10 βαθμών έχουν πεισμώσει τους παίκτες της Εβερτόν.

Οι καρακάξες λοιπόν έχουν ένα γεμάτο ρόστερ αλλά με πολλές απουσίες. Τελευταία αυτή του εξαιρετικού τερματοφύλακα της  Pope ο οποίος θα επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά το σούβλισμα το Πάσχα. Απουσιάζουν επίσης ο πολύ καλός επιθετικός Wilson, ο αριστερός εξτρέμ Barnes, οι αμυντικοί Burn και Botman ο μέσος Longstaff και είναι εξαιρετικά αμφίβολος δεν ξέρω αν ισχύει και πόσο αλλά αντικαταστάθηκε στο 90′ το Σάββατο γιατί αισθάνθηκε ενοχλήσεις Gordon. Πάρα πολλές λοιπόν οι απουσίες σε μία Newcastle η οποία θα παίξει αρχής γενομένης με εμάς την πέμπτη άλλα δύο σπουδαία παιχνίδια με Tottenham την Κυριακή το βράδυ και την ερχόμενη Τετάρτη εντός έδρας υποδέχεται την Μιλαν για την τελευταία αγωνιστική στο Champions League όπου μπορεί να συνεχίσει στους 16 της διοργάνωσης μπορεί να βγει 3η και να συνεχίσει στο Europa League μπορεί όμως και να αποκλειστεί σε περίπτωση ήττας από την Μίλαν.

Ο αγαπητός Eddie Howe δεν έχει όπως προανέφερα πολλές επιλογές και στο κλασικό 4-3-3 θα έχει κάτω από τα δοκάρια των Bubravka- στα δεξιά ο πολύ επικίνδυνος Trippier κεντρικό αμυντικό δίδυμο Lascelles, Schar και το αριστερό άκρο της άμυνα θα πάρει ο Livramento. Οι τρεις στο κέντρο θα είναι Bruno Guimaraes, Joelinton και ο πολύ μικρός Lewis Miley (17 ετών παρακαλώ) ο οποίος έπαιξε πολύ καλά για την ηλικία του και την εμπειρία το Σάββατο. Στα δεξιά ο Almiron αριστερά ο Gordon λογικά θα παίξει απλά κάνει τον τραυματία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα με την άφιξη του πίσω στο Goodison Park και κεντρικός επιθετικός ο Isaak που πέρσι τον Απρίλιο στο 1-4 έκανε την άμυνα μας ότι ήθελε.

Τα ζαχαρωτά έδειξαν για άλλη μια φορά φέτος ότι είναι μια υπολογίσιμη δύναμη καθώς στα 7 παιχνίδια εκτός έδρας έχει 4 νίκες μια ισοπαλία και δύο ήττες. Η ομάδα μας δεν είναι ούτε αυτή πλήρης αλλά με μόλις 1 απουσία αυτή του Onana που δεν θα είναι έτοιμος αλλά και του αμφίβολου που κατα πάσα πιθανότητα δεν θα παίξει πάλι Calvert-Lewin, θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή αλλά οι πιθανότητες είναι προς την αποφυγή υποτροπής τραυματισμού.  Ο Gomes έπαιξε 62λεπτά με την u21 ομάδα και έχει επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις αλλά λόγο έλλειψεις παιχνιδιών δεν προβλέπω να συμμετέχει την Πέμπτη όπως και ο Dele Alli οπότε δεν τις θεωρώ απουσίες γιατί δεν έπαιξαν ούτε προβλέπω να παίζουν φέτος σ.σ 2023. Δεν θα μας εκπλήξει ο κύριος Dyche οπότε η ενδεκάδα θα είναι αυτή που ξέρετε. PIckford- Young,Tarkowski ,Βranthwaite,Mykolenko, στον άξονα Garner-Gueye δεξιά Harrison αριστερά McNeil λίγο πιο μπροστά ο Doucoure μαζί με τον Beto.

Κοντολογίς και κούρασες τον κόσμο. Θεωρώ ότι η ομάδα μας θα πάει πάλι για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και σε μία κόντρα,ένα κόρνερ, ένα κλέψιμο να πετύχει το γκολ που θα την φέρει με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον. Μπορεί βέβαια το ίδιο να πετύχει και η Newcastle. Σφιχτό παιχνίδι στο ένα γκολ θα κριθεί  και επειδή στα τελευταία 5 δεν υπάρχει ισοπαλία νομίζω ότι κάπως έτσι θα αρκεστούν οι δύο ομάδες στον βαθμό αυτόν. Έχω πολύ όρεξη για 1-0 κάπου στο 65′. Δεν σταματάμε λοιπόν. Ο πόλεμος συνεχίζεται. Θα πέσουν κορμιά ειδικά από εμάς. Περιμένω την θετική σας ενέργεια και τι βλέπετε σε αυτό το παιχνίδι.

Nil satis nisi optimum

Evertonians are born not manufactured

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σε συνολικά 182 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις με αντίπαλο την Νιουκάστλ η Έβερτον έχει 74 νίκες 37 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα και σε 71 παιχνίδια η Έβερτον γνώρισε την ήττα.

  • Τελευταίο παιχνίδι ήταν η βαριά ήττα στο Goodison park με 1-4.

  • Η παράδοση τα τελευταία χρόνια είναι έντονα αρνητική καθώς στα τελευταία 10 παιχνίδια η Έβερτον έχει μόλις 2 νίκες και 2 ισοπαλίες με τα υπόλοιπα αποτελέσματα να είναι όλα αρνητικά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ SEAN DYCHE

PRE-GAME & STARTING 11 ΤΩΝ GREEK-TOFFEES

αφησε ενα σχολιο