1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΒΕΡΤΟΝ-ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (ΠΡΙΝ ΤΟ

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

21 Απριλίου 2024

34η Αγωνιστική

15:30  Ώρα Ελλάδος

13:30  Ώρα Αγγλίας

Goodison Park

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Θανάσης)

 

Η διαβολό  βδομάδα ξεκινάει την Κυριακή μετά το φαγητό με αντίπαλο την Νοτιγχαμ Φόρεστ του Nuno Espirito Santo. Μια έβδομάδα που το γρασίδι του Goodison Park θα πάρει ”φωτιά” καθώς και τα 3 παιχνίδια εντός. Δεν θα μπω σε σκέψη όπως φαντάζομαι και όλοι στα Ζαχαρωτά να έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι της Τετάρτης με συμπολίτισσα.

Η κόκκινη του Nottingham βρίσκονται στην 17η θέση με 26 βαθμούς, μόλις έναν βαθμό λιγότερο από εμάς που έχουμε 27 βαθμούς και βρισκόμαστε στην 16η θέση. Έχουμε και ένα παιχνίδι λιγότερο αυτό με την ακατονόμαστη που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη. Δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι όχι ότι ήταν ποτέ μέσα στην χρονιά.  Στα τελευταία 10 παιχνίδια έχει 2Ν-3Ι-5Η. Θα έρθει στο Goodison Park με 3 σημαντικές απουσίες 2 στην επίθεση και 1 ατην άμυνα. Οι Elanga 31συμ (5 γκολ- 8 ασιστ) και Taiwo Awoniyi με 17 συμ( 6 γκολ- 3 ασιστ) βρίσκονται στα πιτς παρέα με τον αμυντικό Willy Boly με 16 συμ και 1 γκολ. Συνήθως ο εν λόγω κύριος της φωτογραφίας παίζει το κλασικό 4-2-3-1 με τον Chris Wood να ξεκινάει στην επίθεση αφήνοντας έξω τον Divock Origi. Πίσω του έχει μια νεανική τριάδα με τους Callum Hudson- Odoi στα αριστερά με 24 συμ (5γκολ-1 ασίστ) με τον δανεικό από την εδώ δίπλα σε μένα στο Dortmund τον Ιανουάριο του 2024 Reina με 7 συμ και 1 ασίστ να παίρνει την θέση στα δεξιά. Ψευτό δεκάρι ο Morgan Gibbs-White με 32 συμ (5 γκολ-7 ασιστ). Είναι το ίδιο σκηνικό με τον Poter. Παίκτης κινητήριος μοχλός στην επίθεση της αντίπαλης ομάδας που άμα τον κελισεις καλά θα δυσκολευτεί πολύ στην ανάπτυξη η Nottingham.

”Δεν υπάρχουν μυστικά για την επιτυχία. Είναι το αποτέλεσμα προετοιμασίας, σκληρής δουλειάς και του να διδάσκεσαι από την αποτυχία” είπε κάποια στιγμή σε μία συνέντευξη του ο Collin Powell, ήταν ένα φεγγάρι υπουργός εξωτερικών της Αμερικής.

Εγώ σαν αισιόδοξος και πιστός φίλος της ομάδας πιστεύω ότι το τελευταίο παιχνίδι και το τραγικό 6-0 από την Τσέλσι έχει διδάξει στον Dyche και τους παίκτες πολλά.

Η τώρα λοιπόν ή ποτέ θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της ομάδας αφού τα περιθώρια στενευουν και πρέπει από μόνη τους να τελειώσουν σε 2-3 βράδια την όλη κατάσταση. Όλα είναι στα χέρια των παικτών και του προπονητή Dyche. Για τον τελευταίο δεν είναι όλα στα χέρια του μιας και ο Patterson βγήκε εκτός για όλη την χρονιά ο Coleman είναι αμφίβολος όπως και οι Gueye, Dominic Calvert-Lewin, Branthwaite αλλά αν εξαιρέσεις τον Ιρλανδό αρχηγό που τα πράγματα δεν είναι υπέρ του για τους υπόλοιπους όλα είναι με το μέρος της ομάδας.

Υπάρχει πίεση πλέον στην ομάδα και αυτό είναι ολοφάνερο πλέον. Η κατάσταση δεν ξέφυγε παρά το 6-0 αλλά σε περίπτωση διαφορετικού αποτελέσματος από την Νίκη τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Παρόλο που είμαι ίσως ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της οαμάδας δεν βλέπω το πάθος που χρειάζεται μια όμάδα σε αυτά τα παιχνίδια. Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές είναι πραγματικά τραγικοί αλλά τα λαικά δικαστήρια όταν τελειώσει η χρονιά.

Το κακό από τότε που ξεκίνησα να γράφω τα pre game για τους αγώνες της Εβερτον είναι ότι στην λογική της 11άδας το 90% είναι ίδιο. Το ξέρουν όλοι αυτό και δεν κάνει κάποιες τυπικές αλλαγές ο Dyche. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάλι το ίδιο πράγμα θα δούμε. Αλλά εγώ θα προτείνω αλλαγές και ελπίζω να δικαιωθώ.

Κάτω από τα δοκάρι θα είναι ο Pickford σε πολύ κακή κατάσταση. Αριστερά ο Mykolenko που περιμένω πολλά περισσότερα από αυτόν και δεξιά δεν θα βάλω τον πολύ κακό για να φοράει φανέλα Εβερτον Godfrey αλλά τον πολύ μεγάλο για να παίζει ποδόσφαιρο Young. Αμυντικό δίδυμο θέλω να δω τον Keane με Tarkowski που και αυτός είναι πολύ κακός στα τελευταία παιχνίδια. Ο μικρός Branthwaite και τραυματιστηκε στο τελευταίο παιχνίδι και δεν είναι καλά τελευταία οπότε θέλω να δω Keane. H τριάδα στο κέντρο δεν θα είναι ίδια. Παίρνω ρίσκο και κατεβάζω Onana- Gomes-Doucoure τον πολύ κακό τα τελευταία αμέτρητα παιχνίδια Garner που όπως ανέφερε σε μια εκπομπή ο καλός φίλος και συνοπαδός Μιχάλης ” κάπου χάνεται μέσα στο παιχνίδι”. Μεγάλα νεκρά διαστήματα και συμφωνώ με την παρατήρηση του. Στα άκρα δεν έχω άλλη επιλογή με τους Mcneil στα αριστερά με το δεξί του πόδι να το έχει μόνο για στήριγμα και τον Jack Harrison δεξιά πίσω από τον Calvert-Lewin. Θα ήθελα να δω αριστερά Danjuma και κορυφή επίθεσης Chermitti αλλά για να κάνεις κάτι τέτοιο θέλει να έχεις  πολλά κιλά ”balls” και στην Εβερτον τα τελευταία χρόνια από τον Ιδιοκτήτη μέχρι τον Θυρωρό του γηπέδου είναι…….. αυτό τίποτε άλλο.

Ο διαιτητής που θα σφυρίξει το κρίσιμο παιχνίδι είναι ο Chris Kavanagh. Παρθενική εμφάνιση φέτος με εμάς. Μέτριος εώς αδιάφορος διαιτητής. Την αντίπαλη ομάδα την έχει σφυρίξει 3 φορές.

Κοντολογις και μας κούρασες.

Πιστεύω θα κερδίσουμε όπως και στο πρώτο παιχνίδι που κερδίσαμε με 0-1. Το σκορ αυτό μας αδικεί. Θα μπορούσε άνετα να είναι 0-2 0-3. Το γεγονός του ότι έχουμε καλύτερο ρόστερ είναι γνωστό αλλά πρέπει να φανεί και μέσα στο γήπεδο. https://www.youtube.com/watch?v=FjQbT8DCYbc.

Ήθελα να κλείσω το κείμενο με κάτι που θέλω και πιστεύω θα το δώ από τους παίκτες και τους οπαδούς μετά το ντροπιαστικό 6-0.

Ζω Γερμανία τα τελευταία χρόνια και προσπαθω να διαβάζω λίγο για τους Πολιτικούς αυτής της χώρας και για την ιστορία της.  Πρώτος καγκελάριος στην Ιστορία της Γερμανικής Αυτοκρατορίας το 1871 και Καγκελάριος του γνωστού Ραιχ ο Όττο Έντουαρντ Λέοπολντ ή Οτο φον Βισμαρκ είπε ένα βράδυ που έβρεχε γιατί δεν κάνει και τίποτα άλλο εδώ στην Γερμανία. Βρέχει συνέχεια (θα έσκαγα ουφφφφ το έβγαλα από μέσα μου).

”Τα μεγάλα ζητήματα δεν θα διευθετηθούν με ομιλίες και αποφάσεις της πλειοψηφίας αλλά

Με Σίδερο και Αίμα.”

Nil Satis Nisi Optimum

Evertonians are born not manufactured.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σε συνολικά 115 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις με αντίπαλο την Νότιγχαμ Φόρεστ η Έβερτον έχει 50 νίκες 24 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα και σε 41 παιχνίδια η Έβερτον γνώρισε την ήττα.

  • Τελευταίο παιχνίδι η Έβερτον κέρδισε με 0-1 με ωραίο σουτ του Mcneil στο 66′ μετά από ασίστ του Harrison

  • Το τελευταίο παιχνίδι στο Goodison Park ήρθε ισόπαλο με σκορ 1-1 τον Αυγουστό του 2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ SEAN DYCHE

TO MATCH-PREVIEW ΤΟΥ TOFFEE TV

TO STARTING XI ΤΟΥ TOFFEE TV

αφησε ενα σχολιο