1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ

 Υπάρχει μια διάχυτη απαισιοδοξία για την αγορά της ομάδας από την 777 Partners. Θα αποφύγω να κρίνω ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα. Αντίθετα θέλω να σταθώ στα στοιχείο που πιστεύω πως χρειάζεται παραπάνω η ομάδα για να ξαναγίνει ανταγωνιστική και να επιστρέψει στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας αλλά και σε τίτλους και αυτό το στοιχείο ελπίζω να το έχουν.

 Οι παλιότεροι Έβερτονιανς πανηγύριζαν την πώληση των μετοχών από τον Peter Johnson (που δεν ήταν καλός μεγαλομέτοχος αλλά ήταν ειρωνικά είναι ο τελευταίος μεγαλομέτοχος που έφερε τίτλο) στον Bill Kenwright, τι έγινε τελικά;; Η ομάδα έμπλεξε σε μια εποχή μετριότητας και μόλις μια φορά πλησίασε να διεκδικήσει τίτλο. Πανηγυρίζαμε για την πώληση από τον Bill Kenwright στον Moshiri τι έγινε τελικά;; Όχι μόνο δεν διεκδικήσαμε τίτλο κοντέψαμε 2 φορές να υποβιβαστούμε. Η πρόσφατη ιστορία έχει κάτι να μας διδάξει πως δεν έχει σημασία τι νομίζουμε ότι θα γίνει, κανείς δεν ξοδεύει ένα καράβι λεφτά για να αποτύχει. O Moshiri στην χθεσινή επιστολή του είπε κάτι σημαντικό και το παραθέτω όπως ακριβώς το είπεΟι μέρες ενός ιδιοκτήτη/ευεργέτη είναι φαινομενικά απρόσιτες για τους περισσότερους, και οι μεγαλύτεροι σύλλογοι ανήκουν πλέον συνήθως σε εταιρείες PE με καλούς πόρους, σε ειδικούς επενδυτές στον αθλητισμό ή σε εταιρείες και κεφάλαια που υποστηρίζονται από το κράτος.”

 Πέρα από την αιχμή για το κράτος, μιλάει για ειδικούς επενδυτές στον αθλητισμό, τον Ιανουάριο είχε μιλήσει για αθλητική τεχνογνωσία. Είναι δεδομένο ότι είχε καλές προθέσεις, έχει ξοδέψει απίστευτα πολλά χρήματα για μεταγραφές αλλά και για το γήπεδο. Όμως όσον αφορά τα χρήματα για την ομάδα, ξοδεύτηκαν άδικα και σπάταλα. Στους Αμερικάνους δεν είναι τα χρήματα πρόβλημα, τα έχουν άλλωστε έχουν αγοράσει πόσες ομάδες και σε μια πρόχειρη έρευνα όλες έχουν κάνει αρκετές μεταγραφές αυτο που ψάχνουμε είναι τεχνογνωσία και πλάνο. Βλέπουμε το ποδόσφαιρο να περνάει σε μια νέα εποχή και βλέπουμε ομάδες όπως η Μπράιτον και η Μπρέντφορντ,να τα πάνε εντυπωσιακά καλά βασιζόμενες σε πλάνο και τεχνογνωσία. Η Έβερτον δεν είχε να αντιπαραβάλει κανενός είδους πλάνο η τεχνογνωσία.Έτσι την ώρα που μεγάλωναν ποδοσφαιρικοί “νάνοι” η Έβερτον υποχωρούσε αγωνιστικά.

 Συνοψίζοντας δεν είναι η συμπάθεια του κόσμου η τα χρήματα το μόνο ζητούμενο, είναι η ομάδα να στελεχωθεί από ανθρώπους που θα έχουν την τεχνογνωσία για να πάνε την Έβερτον στο επόμενο επίπεδο. Ο Farhad Moshiri δεν την είχε, ο άνθρωπος μάλιστα που ήταν στο τιμόνι της ομάδας δεν είναι το καινοτόμο μυαλό που θα την αλλάξει, αλλά ένας δεινόσαυρος που λατρεύει την καρέκλα του προέδρου. Ελπίζουμε οι Αμερικάνοι να έχουν τα χαρακτηριστικά που έλειπαν από τον Moshiri, λογικά θα πρέπει να τα έχουν, μια και τα τελευταία χρόνια έχουν μπει δυναμικά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Έτσι η αλλιώς θα δούμε είναι νωρίς ακόμα.

 

αφησε ενα σχολιο