1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Η ΟΜΑΔΑ

ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Η ΟΜΑΔΑ

 Όπως ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της η Έβερτον, η ομάδα αλλάζει χέρια. Η 777 Partners υπέγραψε συμφωνία με τον Farhad Moshiri για την απόκτηση του πλήρους μεριδίου του στην ομάδα,το οποίο αντιπροσωπεύει το 94,1 τοις εκατό των μετοχών του.

 Ο κ. Moshiri, μέτοχος από το 2016 και πλειοψηφικός μέτοχος από το 2018, δήλωσε: «Η φύση της ιδιοκτησίας και της χρηματοδότησης των κορυφαίων ποδοσφαιρικών συλλόγων έχει αλλάξει άμετρα από τότε που επένδυσα για πρώτη φορά στην Έβερτον πριν από επτά χρόνια. Οι μέρες ενός ιδιοκτήτη/ευεργέτη είναι φαινομενικά απρόσιτες για τους περισσότερους, και οι μεγαλύτεροι σύλλογοι ανήκουν πλέον συνήθως σε εταιρείες PE με καλούς πόρους, σε ειδικούς επενδυτές στον αθλητισμό ή σε εταιρείες και κεφάλαια που υποστηρίζονται από το κράτος. Ήμουν ανοιχτός σχετικά με την ανάγκη να φέρω νέες επενδύσεις και να ολοκληρώσω τη χρηματοδότηση για το εμβληματικό νέο μας στάδιο στο Bramley-Moore Dock, στις όχθες του Mersey, το οποίο έχω χρηματοδοτήσει κυρίως μέχρι σήμερα. Έχω μιλήσει με πολλά μέρη και εξέτασα ορισμένες δυνατές πιθανές ευκαιρίες. Ωστόσο, μέσα από τις μακροχρόνιες συζητήσεις μου με την 777 πιστεύω ότι είναι οι καλύτεροι εταίροι για να προωθήσουν τη μεγάλη μας ομάδα, με όλα τα πλεονεκτήματα του επενδυτικού τους μοντέλου πολλαπλών συλλόγων. Ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας, έχουμε έναν έμπειρο και καλά συνδεδεμένο επενδυτή σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους που θα συμβάλει στη μεγιστοποίηση των εμπορικών ευκαιριών και έχουμε εξασφαλίσει την πλήρη χρηματοδότηση για το νέο μας γήπεδο, το οποίο θα είναι το κρίσιμο στοιχείο για τη μελλοντική επιτυχία της Έβερτον Σήμερα είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα για την επιτυχημένη ανάπτυξη της Έβερτον και ανυπομονώ να την παρακολουθήσω στενά καθώς η ομάδα μας πηγαίνει από δύναμη σε δύναμη. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη σκληρή δουλειά όλων στη ομάδα. Από την ομάδα μας στο χώρο προπόνησης, τις εμπορικές και υποστηρικτικές μας ομάδες μέχρι τους υπαλλήλους της ημέρας των αγώνων, εκφράζω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη. Και για τους οπαδούς μας, τα τελευταία χρόνια ήταν προκλητικά, αλλά υποστηρίξατε τον σύλλογο σε όλο αυτό και είσαστε σταθερά ο δωδέκατος παίκτης μας. Είστε οι καλύτεροι οπαδοί και αξίζετε την επιτυχία».

 Ο Josh Wander, Ιδρυτής και Διευθύνων Συνεργάτης της 777 Partners, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ταπεινοι από την ευκαιρία να γίνουμε μέρος της οικογένειας της Έβερτον ως θεματοφύλακες της ομάδας, και θεωρούμε προνόμιο να μπορούμε να χτίσουμε πάνω στην περήφανη κληρονομιά και τις αξίες της . Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να συνεργαστούμε με οπαδούς και ενδιαφερόμενους φορείς για να αναπτύξουμε την αθλητική και εμπορική υποδομή για τις ανδρικές και γυναικείες ομάδες που θα προσφέρουν αποτελέσματα για τις μελλοντικές γενιές των υποστηρικτών της Έβερτον. Ως μέρος αυτού, δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την τοπική κοινότητα μακροπρόθεσμα, εργαζόμαστε σε σημαντικά έργα όπως η ανάπτυξη του Bramley-Moore Dock ως έδρας σταδίου παγκόσμιας κλάσης, επιτρέποντας σε χιλιάδες άλλους Εβερτονιανς να παρακολουθήσουν τους εντός έδρας αγώνες μας και συμβάλλουν στην οικονομική και πολιτιστική αναγέννηση του Merseyside».

 Το κλείσιμο της συμφωνίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και θα υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση, μεταξύ άλλων από την Premier League, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς. Σεβόμενοι αυτήν τη διαδικασία, οι 777 Partners δεν θα υποβάλουν περαιτέρω σχόλια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ρυθμιστικής αναθεώρησης. Ο κ. Moshiri θα αναζητήσει επίσης υποστήριξη από τους μετόχους μειοψηφίας του Club και θα τους στείλει επιστολή τις επόμενες ημέρες.

αφησε ενα σχολιο