1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΝΑΣΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

ΑΝΑΣΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

 Η Έβερτον πήρε μια ανάσα όσον αφορά το γήπεδο μια και έλαβε το δάνειο των 100 εκατομμυρίων λιρών από την MSP Sports Capital, που θα βοηθήσει στην χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου γηπέδου στο Bramley Moore dock.

 Η MSP με έδρα τη Νέα Υόρκη είχε συνομιλίες με τον πλειοψηφικό μέτοχο της Έβερτον, Farhad Moshiri και τους εκπροσώπους του, για περαιτέρω εισφορά κεφαλαίου 50 εκατομμυρίων λιρών στον σύλλογο για μερίδιο στον σύλλογο και θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο τον περασμένο μήνα, πριν αυτές οι συνομιλίες διακοπούν λόγω αντιρρήσεων για την δομή της συμφωνίας από έναν υπάρχοντα δανειστή συλλόγου, την Rights and Media Funding Limited.

Όμως, ενώ αυτή η συμφωνία έπεσε, ο σύλλογος εξασφάλισε κρίσιμη χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων λιρών για το γήπεδο.  Το δάνειο των 100 εκατομμυρίων λιρών από την MSP στην Everton Stadium Development Holding Company Limited (ESHDC) δηλαδή την εταιρία που φτιάχνει το γήπεδο, κάλυψε μια ζωτική ανάγκη για τον σύλλογο όσον αφορά τη διατήρηση της οικοδόμησης σε καλό δρόμο εξασφαλίζοντας έτσι την επόμενη δόση της χρηματοδότησης. Τελικά το δάνειο από την MSP, το οποίο είναι μια απλή συμφωνία δανείου και δεν θα μετατρέψει το χρέος σε μετοχές όπως αρχικά είχε γραφεί. Οι χρεώσεις είναι συνηθισμένες και πρόκειται για συχνή επιχειρηματική πρακτική των ποδοσφαιρικών συλλόγων,όπως γράφεται.

αφησε ενα σχολιο