1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Η σημαντικότητα ενός κυπέλλου

Η σημαντικότητα ενός κυπέλλου

Καλησπέρα αγαπημένα μου ζαχαρωτά και καλό μήνα να έχουμε! Ο Σεπτέμβριος μας βρήκε με 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα! Και ασφαλώς με μία πρόκριση στους 16 του EFL Cup!!

Γνωστός και ως κυπελλάκιας! Ανέκαθεν μου άρεσε η διαδικασία του κυπέλλου και ποτέ δεν την υποτίμησα διότι είναι ένας αγώνας και τέλος! Κάποιος θα περάσει και κάποιος όχι! Σίγουρα υπάρχουν και τα φαβορί αλλά πείτε μου εσείς πόσες φορές φαβορί δεν αποκλείστηκαν γιατί ήταν σε κακό βράδυ ή γιατί υποτίμησαν τον αγώνα ή γιατί δεν κατέβασαν την πλήρη ομάδα τους; Πολλές…Τα παραδείγματα ουκ ολίγα…!

Η ομάδα μας με μία βαριά φανέλα που ακόμα και τώρα στην κατάσταση που βρισκόμαστε, παίζουμε σε όλα τα βρετανικά ταμπλοιντς πρέπει όχι απλά να πάμε σε έναν τελικό, αλλά να σηκώσουμε ένα τρόπαιο! Είτε αυτό ονομάζεται League Cup είτε FA Cup.

Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο που πολλές φορές το λέμε κυπελλάκι, λες και έχουμε 20 ή 30 κύπελλα και μπορούμε μία χρονιά να μην κατεβάσουμε καν ομάδα!

Όταν για παράδειγμα βλέπω ότι το Λιγκ Καπ έχει κατακτήσει 9 φορές η Λίβερπουλ και 8 φορές η Μαντσεστερ Σίτι, μέχρι και η Νότινχαμ έχει 4, ε ναι με πονάει όσο να χει…Και εμείς όχι απλά δεν έχουμε κύπελλο αλλά ούτε καν ΤΕΛΙΚΟ από το 1984 και ύστερα…

Όσον αφορά το FA Cup, εδώ είμαστε σε καλύτερη μοίρα… Έχοντας 5 τρόπαια και 8 φορές φιναλίστ…Το λες ΟΚ…

Τελευταία φορά να θυμίσω πότε ήταν;; Χμμμμμμμ επί Μόγιες το “πρόσφατο” 2009 χάνοντας με 2-1 από την Τσέλσι…

League Cup (Carabao Cup): 2013/14 χάσαμε από τη Φούλαμ στον 3ο Γύρο, 2014/15 χάσαμε από τη Σουόνσι στον 3ο Γύρο, 2015/16 φτάσαμε στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1987/88 χάνοντας σε διπλούς αγώνες από τη Μάνστεστερ Σίτι, 2016/17 από τη Νόριτς είπαμε φιλάκια από τον  3ο Γύρο, 2017/18 χαιρετήσαμε από τον 4ο Γύρο κόντρα στην Τσέλσι, το 2018/19 από τη Σάουθάμπτον στον 3ο, το 2019/20 φτάσαμε έως τα προημιτελικά με τη Λέστερ χάνοντας στα πέναλτι, το 2020/21 πάλι πήγαμε στα προημιτελικά με τη Μανστεστερ Γιουνάιτεντ, το 2021/22 και το 2022/23 είπαμε αντίο από τον 3ο γύρο με συνοπτικές διαδικασίες!

Οπότε βλέπετε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για να πάμε ένα σκαλί πιο πάνω! Τέτοια παραδείγματα είναι στο παρελθόν ομάδες όπως Σουόνσι, Μπέρμινγχαμ και Γουίγκαν, ομάδες με όχι τόσο βαρύ παρελθόν και φανέλα…Και όμως πίστεψαν στο θαύμα!

Ο πιο εκπληκτικός τελικός για εμένα; To 2013 Σουόνσι-Μπράντφορντ, δύο ομάδες που ανέτρεψαν όλα τα προγνωστικά και βρέθηκαν στον τελικό (όχι από σπόντα). Ομάδα Πρέμιερ Λιγκ ενάντια σε ομάδα της Λιγκ 1 τότε. Και όχι η Σουόνσι στα πάνω ράφια όπως είναι τώρα η Μπράιτον, μία απλή μεσαία ομάδα για τα δεδομένα της!

Η Μπράντφορντ απέκλεισε κατά σειρά τις: Νοτς Κάουντι, Γουότφορντ (Τσαμπιονσιπ), Μπέρτον, Γουίγκαν (Πρεμιερ Λιγκ), Αρσεναλ και Αστον Βίλα.

Αντίθετα οι “κύκνοι” έιχαν αποκλείσει με τη σειρά τις: Μπάρνσλει, Κρόουλι, Λίβερπουλ, Μίντλεσμπρο και Τσέλσι.

Η ομάδα μας κληρώθηκε στο Goodison Park κόντρα στην Μπέρνλι. Ναι είναι εφικτή η πρόκριση μας και ναι ευελπιστώ με τον Σον Ντάις σε λαμπρές μέρες!

In Dyche we trust….

…NIL SATIS NISI OPTIMUM…

αφησε ενα σχολιο