1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Καλώς όρισες πάλι πατρινό

Καλώς όρισες πάλι πατρινό Καρναβάλι..

Θα προσπαθήσω με κάποιοι τρόπο να φυγαδεύσω την οργή μου  για τον προπονητή, την ομάδα αλλά κύριως για την δημοσιογραφία σε όλο τον κόσμο.

Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Αυτό που μας προσφέρεις το λες ποδόσφαιρό? Το ότι ο κόσμος αποχωρεί ενω το παιχνίδι βρίσκεται σε  ροή και το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει, το ότι για άλλο ένα παιχνίδι οι οπαδοί έβλεπαν παίκτες να σέρνονται και μου έκανες αλλάγες στο 80′  και 87′ ”την αλλαγη στην επίθεση δεν την σχολιάζω” , το ότι ο δημοσιογράφος μετά το τέλος του παιχνιδιού δεν τον ρωτησε απορίες ανθρώπινες και τον άφησε να λέει τα  δικά του ή ότι άκουγα τον Σωτηρακόπουλο να χλευάζει την Εβερτον.

Ας ξεκινήσω από τον κόουτς. Βρε άνθρωπε του θεού με την Αστον Βιλα που σε έκανε ότι ήθελε ανέφερες ότι ”αν μπορούσα να αλλάξω όλη την ομάδα στο ημίχρονο θα το έκανα”, σε αυτό βρε κερατά πραγματικά αν ήσουν ευχαριστημένος από αυτό το πλάνο που κατέβασες και στα αποδυτήρια είπες ”μπράβο παιδιά συνεχίστε έτσι”, πρέπει  και συγγνώμη δηλαδή, φιλικά πάντα να σου πω να αφήσεις την προπονητική και να ανοίξεις κινέζικό εστιατόριο. Ισως έτσι σε λίγες μέρες που θα βρεθώ στο Λιβερπουλ θα γευτώ την κουζίνα σου για όχι αυτό το χάλι το μαύρο. Τωρα είσαι ασφαλείς γιατί βρίσκομαι 922 χιλιόμετρα μακριά  αλλά να ξέρεις αν δω τέτοιο ποδόσφαιρο ακόμα και να κερδίσουμε την Μπορνμουθ που θα βρίσκομαι εκεί, με την λήξη θα στείλω τα παιδια για μπύρες και εγώ θα περιμένω να βγεις να σου ριξω τα ανάλογα φωνήεντα.

Ας πάμε τώρα στους παίκτες. Θα μιλήσω κυρίως για δύο που πραγματικά μου ανέβασαν την πίεση στα ύψη. Βρε McNeil αγόρι μου. Ιχνος ντροπής. Δεν ακουμπάς την μπάλα 88 λεπτά και όταν την ακουμπάς δεν ξέρεις τι να την κάνεις στο 60′ ζήτα αλλαγη. Φαίνεται ότι είσαι αλλού, εκτός ότι θα ζητήσεις και μηνιάτικο μετά από τέτοιο παιχνίδι κάνε τον τραυματία και ζήτα αλλαγή. Το ίδιο ισχύει και για Ντουκουρέ που πηγαινεφερνε το κορμί του χωρίς λόγο και αιτία μέχρι το 80′ που τον έβγαλε και πήγε για ντουζάκι. Όλη η ομάδα δεν βλεπόταν αλλά τουλάχιστον κάτι έκαναν κάποιοι για την ομάδα. Ο Gueye  ας πούμε έτρεχε και αυτός το κορμί του δεξιά αριστερά χωρίς λόγο, χανόταν σε κάποιες φάσεις του παιχνιδιού όπως στην φάση του γκολ, αλλά έκανε και δύο σουτ. Ένα σουτ στο τέρμα είχες και αυτό το έκανε ο κοντός που δεξιά του είχε δυο παίκτες ελεύθερους αλλά προτίμησε το δικό του πόδι για να μπεί και στο πλύσιμο η φανέλα του Raya που έπεσε για να την πιάσει. Τζάμπα βέβαια έπεσε αλλά έπρεπε και αυτός ο δόλιος να δικαιολογήσει τα χρήματα που βγάζει. Ο Mykolenko τρώει τα καντήλια του κόσμου ”άχρηστος- μια σέντρα δεν βγάζει- επιθετικά δεν βοηθάει καθόλου” αλλά έσωσε μια φορά την μπάλα στην γραμμή και ο Saka που ήταν στην πλευρά του θεωρώ ήταν εξαφανισμένος, δεν απέιλησε καθόλου. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν σε καλή κατάσταση για αυτό γλυτώσαμε το καλώς τα παιδια, καλώς τα 0-3. Danjuma εκτός θέσης δεν τον κρίνω ούτε Ονανα Beto που απλά ήταν και αυτοί εκτός παιχνιδιού αλλά ο επιθετικός τι να σου κάνει όταν είναι πίσω από το κέντρο? Ο Οnana η λατρεία μου ήταν και αυτός κακώς όχι όπως ο Ντουκουρε και ο Γγεγιέ αλλά δεν έπαιζε και στην σωστή θέση, δεν είναι playmaker να παίρνει την μπάλα μπροστά από αμυντικούς και να μοιράζει. Box to Box μέσος είναι. Που το είδε και τον έβαλε εκεί δεν ξέρω.

Πάμε στις αλλαγές του 88′. Πραγματικά είμαι 41 χρονών και δεν έχω καταλάβει ποτέ την λογική των αλλαγών σε αυτό το σημείο. Τι πρόσφερε ο Young που προσπαθούσε βέβαια αλλά γιατι τον κάνεις αλλαγή στο σημείο αυτό? Τι μπορεί να προσφέρει η οποιαδήποτε αλλαγή στο 88? Η ομάδα έχανε 0-1. Είδε στον ύπνο του ότι βγάλαμε διπλό την προηγούμενη εβδομάδα και ότι θα παιχτεί παράταση? Άμα το παιχνίδι ήταν 1-0 κράτα την αλλαγη για να κόψεις ρυθμό και να περάσει ο χρόνος. Βλέπεις στο 70΄ότι χάνεις 0-1 και δεν μπορείς να βγεις από την περιοχή κάνε και τις 5 αλλαγές. Έδωσε κάτι στο ποδόσφαιρό αυτός ο Ίος Covid. Εκμεταλεύσου το άλλαξε το σύστημα βάλε μέσα τον Dobbin kai Chermiti ας πούμε και παίξε ποδόσφαιρο. Θέλω πραγματικά να βρεθώ μια φορά σε μια συνέντευξη τύπου και να ρωτήσω με ποια λογική ενώ χάνεις λες σε έναν παίκτη στο 88 ντύσου μπαίνεις. Τι περιμένεις? Τι σκέφτεσαι και κάνεις αλλαγή 5 λεπτά πριν λήξη το παιχνίδι? Που αποσκοπεί αυτή η αλλαγή? Πως κάνεις μια άχρηστη κίνηση έτσι χωρίς κανένα νόημα? Δώσε μου ένα λόγο σαν προπονητής που δεν βλέπεσαι 88 λεπτά και μου κάνεις 2 αλλλαγές τι περιμένεις. Ούτε στο Playstation 1 δεν γυρίζει παιχνίδι έτσι.

Κοντολογίς.

Κατάντησε η Έβερτον σαν ομάδα Super league ελλάδας. Να θες να διώξεις τον προπονητή από την 5η αγωνιστική. Δεν θα βγάλει παρέλαση. Πάρε προπονητή από το πάνω ράφι. Που και πάλι όποιος βλέπει Πρέμιερ Λιγκ καταλαβαίνει ότι θα πέσουν Λουτον Μπερνλι Σεφιλντ και πάλι κατεβαίνεις στο παιχνίδι σαν να παίζεις δεν ξέρω και εγώ με ποιον. Είναι τόσο απλό το ποδόσφαιρό ή εγώ το βλέπω απλό δεν ξέρω. Παίξε επιτέλους ποδόσφαιρο. Για αυτό έχεις 18 παίκτες στην αποστολή για να κάνεις αλλαγές να αλλάζεις  να τροποποιείς το σύστημα και να προσπαθείς να φτιάξεις κάτι. Χάνουμε 0-1 δεν μπορείς να απειλήσεις ο κόσμος φεύγει ο Σωτηρακόπουλος σε γλεντάει και εσύ βγάζεις επιθετικό βάζεις επιθετικό. Βγαζεις δεξί μπακ βάζεις δεξί μπακ το ίδιο και στα εξτρεμ και χαφ. Μετά είναι λογικό τα σαιτ να γράφουν για Potter και δεν συμμαζευεται. Το ξέρω παιδιά δεν κοντολογώ αλλά άμα κλείσεις την μύτη θα σκάσω. Είχα και σχολιαστή Σωτηρακόπουλο είμαι και σε κρίσιμη ηλικία πόσα να αντέξω Κυριακάτικα.

Για μένα έχω πει την άποψη μου από την αρχή της χρονιάς. Το ρόστερ είναι για ευρώπη. Δίνω άλλη μία ευκαιρία στον Dyche και ελπίζω τό ίδιο να κάνεί και η απομίμηση του 666. Τώρα πως γίνεται μια ομάδα σαν την Εβερτον να την έχει στην κατοχή της μια εταιρεία εν ονοματι 777 θα το σχολιάσω όταν έρθει η ώρα. Στα επόμενα 3 παιχνίδια θέλω το απόλυτο στο πρωτάθλημα και την πρόκριση στο Καραμπάο. Τι εννοώ ….??διπλό στο  Gtech Community με Brentford ακόμα και με τον κακό Oliver διαιτητή. Διπλό την τετάρτη στο κύπελλο και πρόκριση στην έδρα της ”αν αγαπάς κάποιον Άστον βίλα (η οποία βίλα θα παίξει πέμπτη ευρώπη -Κυριακή μέσα στην Τσέλσι- και τετάρτη με εμάς, δηλαδή 7 μέρες 3 παιχνίδια)” δεν θα πώ ότι μετά απο το κύπελλο παίζει Σάββατο μεσημέρι με Brighton δηλαδή 10 μέρες 4 παιχνίδια. Με την πρόκριση λοιπόν κύριε Dyche θα υποδεχτείς την άμοιρη Λούτον και μετά θα υποδεχτείς την Μπορνμουθ μαζί με εμάς τους Greek Toffees.

Εν κατακλείδι

Nil Satis Nisi Optimum  αυτό που μας προσφέρεις ΄΄δεν είναι αρκετό γιατί δεν είναι το καλύτερο΄΄.

Παίξε Ποδόσφαιρο

1 Response

  1. Κωστας

    Έτσι όπως γίνανε τα πράγματα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην είναι η ομάδα μέχρι τελευταίο παιχνίδι με τη ψυχή στο στόμα για τη σωτηρία.εγινε λάθος με την παραμονή αυτού του προπονητή το καλοκαίρι η ομάδα αν σωθεί φέτος πρέπει να κάνει restart με Νεο προπονητή που να παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο κ όχι φοβισμένα πίσω κ να κάνει ξεσκαρταρισμα στο ρόστερ. Κάτι μικολενκο Κιν Γκάνα(δυστυχώς τελείωσε καμία σχέση με τη πρώτη φοβερή θητεία) ντουκουρε μακνιλ μοπει Κάλβιν λιουιν να τελειώσουν κ να έρθουν κανονικοί ποδοσφαιριστές με φιλοδοξίες όχι γιουτιουμπερς Ινσταγκραμερς φωτομοντέλα.υπηρχαν περιπτώσεις να δυναμώσει η ομάδα το καλοκαίρι κ η διάνοια θελγουελ έκανε τις επιλογές που έκανε. Ο Hudson odoi πχ ήταν απίστευτη ευκαιρία πήγε στο τέλος στη Νότιγχαμ με 3 εκατ λίρες κ εμείς πήραμε παίκτη τραυματία για δύο μήνες δανεικό.αριστερο μπακ που μας καίει Ελεύθερος ήταν ο Γκριμάλντο της Μπενφίκα η ο turney της Άρσεναλ που πήγε στο τέλος δανεικός στη Σοσιεδάδ ήταν διαθέσιμος από καιρο.thelwell ο χειρότερος τεχνικος διευθυντής των τελευταίων 10 χρονωνο άνθρωπος που έφερε μακνιλ μοπει για να αντικαταστήσει ριτσαρλισον

αφησε ενα σχολιο