1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ 777 PARTNERS

ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ 777 PARTNERS

 Οι πιθανοί νέοι ιδιοκτήτες της Έβερτον, έχουν ήδη χορηγήσει στον σύλλογο δάνειο. Η συμφωνία τους για το ύψος του δανείου δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά το ποσό του δανείου πιστεύεται ότι είναι περίπου στα 20 εκατομύρια λίρες

  Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Farhad Moshiri, είχε καταλήξει σε συμφωνία με την εταιρεία εναλλακτικών επενδύσεων 777 partners που εδρεύει στο Μαϊάμι για την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου του 94,1% στον σύλλογο.Η συμφωνία  γίνεται κατ’ αρχήν, με ορισμένες επιφυλάξεις που συνδέονται με την πιθανή αξία της συμφωνίας, καθώς και την απαίτηση για τους 777 Partners να λάβουν ρυθμιστική έγκριση από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την Πρέμιερ Λιγκ και την Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς.

 Αυτό είναι επιπλέον της διασφάλισης ότι η συμφωνία είναι αποδεκτή από τους  πιστωτές του συλλόγου, όπως οι MSP Sports Capital, η Rights and Media Funding Limited και οι τοπικοί επιχειρηματίες Andy Bell και George Downing. Το βράδυ της Δευτέρας(18/9) , η The Athletic ανέφερε ότι η 777 Partners είχε ήδη δανείσει ένα χρηματικό ποσό στην Έβερτον για την παροχή βραχυπρόθεσμου κεφαλαίου κίνησης. Ο δανεισμός είναι τόσο για τον σύλλογο όσο και για την εταιρεία του γηπέδου και έφτασε μετά τη συμφωνία μεταξύ των δύο μερών την Παρασκευή.

 Οι οικονομικές λεπτομέρειες της δανειακής σύμβασης  δεν μπορούσαν να γίνουν με την παραχώρηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω των κανόνων της Premier League που εμποδίζουν την εταιρεία να επενδύσει απευθείας στην ομάδα μέχρι να λάβει όλη την απαραίτητη έγκριση.

αφησε ενα σχολιο