1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΛΕΣΤΕΡ-ΕΒΕΡΤΟΝ 1-2 (ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ-ΜΙΣΗ

ΛΕΣΤΕΡ-ΕΒΕΡΤΟΝ 1-2 (ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ-ΜΙΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ)

 Μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη  έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα στην Έβερτον για την μάχη της ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Οι μπλε πήραν την πρώτη εκτός έδρας νίκη από τον μακρινό Αύγουστο, βγήκαν από την ζώνη του υποβιβασμού και πλέον με ένα παιχνίδι λιγότερο κρατάνε την τύχη στα χέρια τους.

 Το πρώτο ημίχρονο ήταν αυτό που είχε τα γκολ και τις περισσότερες συγκινήσεις. Μόλις στο 2′ ο Daka βρέθηκε στην περιοχή σούταρε η μπάλα πέρασε τον Pickford, αλλά ο Mina με τάκλιν πρόλαβε και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Στο 4′ η Λέστερ χάνει ακόμα μια ευκαιρία, όταν ο Iheanacho βγήκε στην πλάτη της άμυνας σούταρε αλλά ο Pickford απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ. Ότι ευτυχώς δεν κατάφεραν να κάνουν οι γηπεδούχοι το έκανε ο Mykolenko, όταν ο Iwobi έβγαλε μια σέντρα από δεξιά ο Ουκρανός μπακ έπιασε κατευθείαν ένα σουτ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Schmeichel ανοίγοντας το σκορ. Στο 11′ η Έβερτον έχασε μια σπουδαία ευκαιρία όταν ο Grey από αριστερά έβγαλε μια σέντρα, ο Doucoure έκανε την προβολή αλλά ο Schmeichel με διπλή προσπάθεια και την βοήθεια του δοκαριού απέκρουσε την μπάλα. Στην αμέσως επόμενη φάση η Λέστερ φτάνει στην ισοφάριση, όταν ο Mina με τον Coleman συγκρούστηκαν χωρίς να καταφέρουν να απομακρύνουν την μπάλα ο Daka εκμεταλλεύτηκε το δωράκι και στο τετ ατετ ισοφάρισε σε 1-1 για τους γηπεδούχους. Το παιχνίδι είχε έναν εκρηκτικό ρυθμό το πρώτο τέταρτο με ένα ακόμα σουτ του Amartey να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι του Pickford. Στο 30′ η ομάδα κέρδισε ένα κόρνερ που εκτέλεσε ο Grey ο Richarlison έπιασε μια πρώτη κεφαλιά που απέκρουσε ο Schmeichel όμως ο τερματοφύλακας της Λέστερ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην κεφαλια του Holgate από κοντά που διαμόρφωσε το 1-2. Στο 35′ το σουτ του Iheanacho μέσα από την περιοχή απέκρουσε σταθερά ο Pickford.

 O Άγγλος διεθνής τερματοφύλακας ήταν ξανά όπως και στο παιχνίδι με την Τσέλσι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε 3 εκπληκτικές επεμβάσεις που κράτησαν το μηδέν για την Έβερτον. Στο 64′ ο Mendy έξω από την περιοχή, έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ που απέκρουσε σε κόρνερ.  Στο 67΄ ο βαθμός δυσκολίας ήταν ακόμα μεγαλύτερος μια και ο Barnes από πολύ κοντινή απόσταση μέσα από την περιοχή πλάσαρε αλλά ο Pickford απέκρουσε ξανά σε κόρνερ. Στο 71′ ξανά ο Barnes έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ αλλά ο Pickford ξανά έστειλε την μπάλα σε κόρνερ. Η ομάδα μας είχε μόλις μια μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Gordon μπήκε στην περιοχή από δεξιά στο 72′ γύρισε στον Richarlison που η διπλή του προσπάθεια να στείλει την μπάλα στα δίχτυα κόντραρε στους αμυντικούς της Λέστερ. Μια κεφαλιά του Barnes στο 82′ ήταν η τελευταία μεγάλη φάση για την Λέστερ που ευτυχώς έφυγε άουτ. Αξίζει και πρέπει να κάνουμε μια αναφορά στον εκπληκτικό κόσμο της ομάδας που έκανε το King Power να μοιάζει Goodison park για ολόκληρο το 90΄ ωθώντας ξανά την ομάδα στην νίκη.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

αφησε ενα σχολιο