1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ-ΕΒΕΡΤΟΝ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ-ΕΒΕΡΤΟΝ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

30 Μαρτίου 2024

30η Αγωνιστική

17:00 Ώρα Ελλάδος

15:00 Ώρα Αγγλίας

Goodison Park

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Θανάσης)

Μπηκαμε στην τελική ευθεία, δεν υπάρχει άλλη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Για μένα είναι αυτή η διακοπή είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Καταρχάς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται κάθε 4 χρόνια. Άσε που πλέον μετά το θαύμα το δικό μας το 2004 δεν υπάρχουν  εκπλήξεις. Ούτε στο μουντιάλ υπάρχουν βέβαια που μου αρέσει πολύ περισσότερο.

Σάββατο απόγευμα στις 17:00 ώρα Ελλάδος, η 16η Έβερτον με 25 βαθμούς θα πεταχτεί περίπου 260 Μίλια στην Νότια πλευρά της Αγγλίας αν δεν κάνω λάθος με την πυξίδα μου, να αντιμετωπίσει την 13η Bournemouth με 35 βαθμούς στο Vitality Stadium για την 29η αγωνιστική αλλά είναι η 30η στα χαρτιά λόγο του παιχνιδιού με την Liverpool που αναβλήθηκε και θα γίνει στις 24 του Απρίλη.

Στα δικά μας ο Dyche πήρε την αρμάδα του και πήγε στην Πορτογαλία να κάνει προπονήσεις με κύριο σκοπό το τελείωμα των φάσεων. Τώρα γιατί δεν έκανε αυτές τις προπονήσεις στο Finch Farm του Liverpool και πήγε Πορτογαλία μόνο αυτός και το τεχνικό επιτελείο γνωρίζουν. Δεν ξέρω πόσο έχει βοηθήσει αυτή η μικρή εξορία.

Στις απουσίες αυτοί που έλλειπαν και στο τελευταίο παιχνίδι με την Manchester του United δλδ Gueye, Danjuma, Dele Alli. Οι υπόλοιποι έδωσαν το παρών με τους Pickford, Brantwaite, Patterson, Onana, Mykolenko, Chermiti να φεύγουν για να ενταχθούν με τις Εθνικές ομάδες ο Branthwaite έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική ομάδα της Αγγλίας. Ο τελευταίος Chermiti έπαιξε στο παιχνίδι της Εθνικής πορτογαλίας U21 με αντίπαλο το Νησία Φερόε (εκεί σε αυτά τα νησιά κατέληξε η αδερφή μου) άσχετο αυτό βέβαια αλλά ο μικρός έβαλε και γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα. O Mykolenko θα πάρει μέρος το καλοκαίρι στην Γερμανία στο ευρωπαικό καθώς η Ουκρανία προκρίθηκε.

Στα αγωνιστικά δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε σύστημα και 11άδα για τα Ζαχαρωτά που δεν έχουν κερδίσει ακόμη το 2024 σε αγώνα πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια η τελευταία μας Νίκη ήταν με αντίπαλο την Burnley στις 16 Δεκεμβρίου το 2023 με 0-2. Ελπίζω να μην περιμένουμε ξανά να κερδίσουμε την Burnley στο Goodison Park στις 21 του επόμενου μήνα. Δεν είναι δύσκολο κάποιος να βρει του παίκτες που θα κατέβει να αγωνιστεί η Έβερτον καθώς ο Dyche δεν κάνει εκπλήξεις. Κάτω από τα δοκάρια ο Pickford, Mykolenko και Godfrey στα άκρα της άμυνας με αμυντικό δίδυμο Tarkowski-Branthwaite. Onana και Garner θα βρίσκονται στο κέντρο του γηπέδου με τον Doucoure ένα κλίκ πιο μπροστά από αυτούς σαν κρυφό επιθετικό. Harrison , McNeil θα προσπαθήσουν να βγάλουν καμία σέντρα της προκοπής από τα άκρα της επίθεση μπας και ο Calvert Lewin σκοράρει ξανά.

Ο Iraola κατάφερε να έχει την Bournemouth πολύ μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού και μετά και τις Νίκες τον Μαρτιο εναντίον των Burnley,Luton και την ισοπαλία με την Sheffield United να έχει πετάξει χαρταετό από τον Μάρτιο. Σε κάποια φάση στις 13 μαρτίου στο ημίχρονο με την Luton που έχανε η ομάδα του με 0-3 είχα αρχίσει να χλωμιάζω αλλά η Luton town έδειξε ότι δεν θα μείνει στην κατηγορία αφού κατάφερε κυριολεκτικά και έχασε με 4-3. Σε καλή κατάσταση λοιπόν η Βournemouth αφού έχει σωθεί και προέρχεται και από ωραία αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια. Μια ομάδα που δεν έχει ιδιαίτερες απουσίες και δεν είχε και πολλούς διεθνείς παίκτες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κύριος Samuel Barrott μας είχε σφυρίξει και στην εκτός έδρας νίκη επί την Crystal Palas με 2-3. Είχε σφυρίξει και την αντίπαλο μας το Σάββατο 28.10 με αντίπαλο την Burnley που κέρδισε με 2-1.

Θα είναι χαζομάρα από την πλευρά του ο Dyche να μην κυνηγήσει την Νίκη. Μια ομάδα που έχει αμυντικά προβλήματα και με το σκεπτικό ότι αν βάλουμε πρώτη γκολ μετά δεν γυρίζει το παιχνίδι αρχικά γιατί δεν είμαστε Luton και αφετέρου έχουμε τον καλύτερο Τερματοφύλακα και πάρα πολύ καλό αμυντικό προσανατολισμό σαν ομάδα. Θα έλεγα ότι είμαι θετικός σε τρίποντο αλλά δεν θα πω τίποτα παραπάνω γιατί οι τελευταίες προβλέψεις μου δεν βγήκαν σε καλό. Μία Νίκη βέβαια που αν έρθει θα δώσει άλλη ψυχολογία στην ομάδα πριν το παιχνίδι την Τρίτη μετά το Πάσχα των καθολικών με την Newcastle United.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

  • Σε συνολικά 13 παιχνίδια για την Πρέμιερ λιγκ η Έβερτον έχει κερδίσει 6 φορές η Μπόρνμουθ 5 φορές και τα υπόλοιπα 2 παιχνίδια έχουν έρθει ισόπαλα.

  • Η νίκη με το μεγαλύτερο σκορ και ταυτόχρονα το παιχνίδι με τα περισσότερα γκολ είναι ένα 6-3 με τον Lukaku να πετυχαίνει 4 γκολ.

  • Τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων η νίκη μας με 3-0 τον Οκτώβριο του περασμένου έτους που αρκετά μέλη των Greek-toffees είχαν την χαρά να το δούνε από κοντά.

  • Τελευταία εκτός έδρας αναμέτρηση η ήττα τον Νόέμβριο του 2022 με 3-0 όταν ακόμα στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο Frank Lampard.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ SEAN DYCHE

MATCH-PREVIEW TOY TOFFEE TV

STARTING XI SHOW TOY TOFFEE TV

αφησε ενα σχολιο