1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΝΕΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

ΝΕΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Διαβάστε στα σημερινά νέα στα γρήγορα, όλα τα τελευταία μεταγραφικά νέα μια μέρα πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος. Η παρουσίαση της τρίτης φανέλας της Έβερτον για την φετινή σεζόν.Τα παραλειπόμενα από το χθεσινό παιχνίδι και η κλήρωση του λιγκ καπ .

Παρουσιάστηκε χθες η τρίτη φανέλα της Έβερτον για την σεζόν 2023/24, σε συνεργασία πάντα με την Hummel. Η Δανέζικη εταιρία γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυση της και έχει αναδημιουργήσει ένα από τα πιο διάσημα σχέδια της για ομάδες για να σηματοδοτήσει το ορόσημο. Η παραλλαγή της για την Έβερτον είναι μια γκρι, μπλε και άσπρη φανέλα που εμπνέεται από την κλασική φανέλα της Δανέζικης μάρκας «μισή-μισή» που φορέθηκε στην συμμετοχή της εθνικής ομάδας της Δανίας το 1986 στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αξίζει να πούμε ότι το λογότυπο του Prince Rupert’s Tower  το οποίο και πάλι αντικαθιστά το παραδοσιακό έμβλημα της ομάδας στην τρίτη στολή εμφανίζεται ευδιάκριτα, μαζί με ένα ρετρό λογότυπο «EFC» στην εξωτερική λαιμόκοψη. Οι φίλοι της Έβερτον μπορούν να αγοράσουν την νέα φανέλα που είναι διαθέσιμη στα καταστήματα της ομάδας αλλά και online από χθες.

 O Sean Dyche μίλησε μετά το τέλος του χθεσινού παιχνιδιού για τον Beto που σκόραρε κυριολεκτικά με το καλημέρα στην ομάδα και έδειξε έτοιμος να αναλάβει ρόλο στην επίθεση της ομάδας,τον Chermiti, την συνολική απόδοση της ομαδας. Για τον Beto και την εμφάνιση του είπε “Θα του κάνει πολύ καλό. Κυριολεκτικά μπήκε μόλις χθες. Είχαμε ήδη δημιουργήσει την ομάδα, οπότε σκέφτηκα ότι θα παραμείνουμε σε αυτήν, αλλά ήθελα να τον πάρω νωρίς ούτως ή άλλως.” Για τον Youssef Chermitti και αν έχει κάποια σχέση η κακή απόδοση του νεαρού στην αλλαγή του “Αυτό δεν είχε καμία σχέση με τον Youssef (Chermiti) – μάλλον θα έβγαινε στο ημίχρονο ούτως ή άλλως” Τέλος για τη απόδοση της ομάδας είπε “Υπήρχε μια πιο σίγουρη, μετρημένη ματιά για εμάς στο δεύτερο ημίχρονο καθώς συνεχιζόταν το παιχνίδι.Κάναμε αλλαγές στο ημίχρονο και σκέφτομαι πως μερικοί από τους πιο ώριμους παίκτες ήταν εξαιρετικοί. Έκαναν μεγάλη διαφορά. Τα εύσημα και στην Ντόνκαστερ μας το έκαναν δύσκολο. Θα πω ότι το γκολ τους ήταν οφσάιντ. Νόμιζα ότι ήταν αρκετά σαφές, αλλά δεν δόθηκε. Αυτός είναι ο τρόπος που πάει. Δεν ήμασταν στον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτοί ήταν. Μερικά από τα νεαρά παιδιά μας τα βρήκαν πιο δύσκολα απόψε, αλλά αυτό είναι μέρος της ανάπτυξης τους ως παίκτες και μέρος της εμπειρίας τους. «Ο Amadou (Onana) ήταν εξαιρετικός όλη τη νύχτα, αλλά ιδιαίτερα το πρώτο ημίχρονο όταν το παιχνίδι δεν ήταν του γούστου μας. Κόλλησε σε αυτό και υπήρχαν μερικά καλά άτομα που κόλλησαν σε αυτό στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν πραγματικά το παιχνίδι. «Καταλήξαμε να κοιτάξουμε όπως θα έπρεπε, κάτι που είναι μια στολή της Premier League. Τους ανοίξαμε αρκετά για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και προφανώς αρκετά για να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Στο μεταξύ έγινε η κλήρωση για τον 3ο γύρο του Λιγκ καπ, η Έβερτον για άλλη μια φορά σε νοκ-αουτ διοργάνωση θα πέσει στα δύσκολα από νωρίς. Μια και θα αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα εκτός έδρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν εξαιρέσουμε το δεύτερο γύρο του Λιγκ καπ που συμμετέχουν και 128 ομάδες και πέρυσι στο 3ο γύρο έπεσε ξανά σε ομάδα της Πρέμιερ λιγκ την Μπόρνμουθ εκτός έδρας. Όπως αξίζει να αναφέρουμε ότι και στο Κύπελλο Αγγλίας την σεζόν που μας πέρασε η Έβερτον έπεσε πάνω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά διαβολική σύμπτωση και αυτό το παιχνίδι ήταν εκτός έδρας.  Το παιχνίδι στο Villa Park θα γίνει την εβδομάδα που ξεκινά από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Η ημερομηνία, η ώρα έναρξης και οι λεπτομέρειες των εισιτηρίων δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Βέβαια το βασικότερο είναι να είναι σε καλή κατάσταση η ομάδα μας γιατί το αντίπαλο τον κάνει εύκολο η δύσκολο η απόδοση της.

 Στα μεταγραφικά λίγες ώρες πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος το βράδυ της Παρασκευής. Υπάρχουν πολλές φήμες προτάσεις και περιπτώσεις για να ασχοληθούμε. Αρχικά η περίπτωση του Tom Cannon ο νεαρός φορ εντυπωσίασε πέρυσι ως δανεικός στην Πρέστον και αρκετοί πιστεύαμε πως θα είχε θέση στο φετινό ρόστερ. Όμως η μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας τον ρίχνουν τώρα ως 5η λύση πίσω από τους Calvert-Lewin, Beto, Chermitti και Maupay. Έτσι βλέπει θετικά την πρόταση 7,5 εκατομμυρίων λιρών που έχει από την Νόριτς .

 Μια άλλη περίπτωση παίκτη που μπορεί να φύγει είναι ο Alex Iwobi, το μέλλον του παραμένει αβέβαιο επειδή οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο συμβόλαιο δεν έχουν ακόμη καταλήξει παρά το γεγονός ότι είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Dyche είπε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται με τον παίκτη και τους εκπροσώπους όταν ρωτήθηκαν από την Echo νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο Iwobi είναι πλέον αντικείμενο ενδιαφέροντος από συλλόγους, συμπεριλαμβανομένης της Φούλαμ και έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι και οι δύο ομάδες φέρεται πως είναι σε προχωρημένες συζητήσεις. Η Έβερτον φέρεται να είναι πρόθυμη να ακούσει μόνο προσφορές άνω των 20 εκατομμυρίων λιρών για τον 27χρονο. 

 Η Ισπανική Καντιθ φέρεται πως ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Jean-Phillip Gbamin Ο 27χρονος μέσος είχε περάσματα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Τραμπζονσπορ και πλεόν έχει μόλις ένα χρόνο να απομένει στη συμφωνία του με τον σύλλογο.Στην ομάδα θα προσπαθήσουν να κερδίσουν κάποιο πόσο απο τον μέσο που φαινομενικά ήταν μια δαπάνη 25 εκατομμυρίων λιρών πριν από τέσσερα χρόνια που πήγε στον κουβά. Μια και οι συνεχείς τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να αποδώσει τα αναμενόμενα.

 Λίγο μπερδεμένα τα πράγματα με τον Demarai Gray και την επικείμενη μεταγραφή του στην Al Shabab. Οι όροι της συμφωνίας παραμένουν δυνητικά συμφωνημένοι από την πλευρά των συλλόγων και τoy παικτη. Αλλά είναι στο χέρι του νέου διοικητικού συμβούλίου που μόλις ανέλαβε αν θέλει να ολοκληρώσει την συμφωνία. Αυτή η τελευταία εξέλιξη θα έχει αφήσει λίγη ανησυχία για την Gray  καθώς αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο το αν η συμφωνία θα ολοκληρωθεί ή όχι. Μα το συμβόλαιο του εξτρέμ να ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι.

 Όσο αφορά τις προσθήκες υπάρχει ένα γενικότερο ενδιαφέρον για εξτρέμ οι φήμες συνεχίζουν να υπάρχουν για τους Wilfred Gnonto και Kamaldeen Sulemana. Όπως αναφέρθηκε από τον Jacob Tanswell της Athletic, ο  Sulemana θέλει να φύγει από τη Σαουθάμπτον, αν και η ομάδα του δεν θα επιτρέψει να συμβεί χωρίς μια ελάχιστη προσφορά £30 εκατομμυρίων. Λένε ότι η Έβερτον εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον Γκανέζο, αν και πιθανότατα είναι δεύτερος στόχος αν δεν προχωρήσει του Gnonto που όπως γράφεται η Έβερτον θα επανέλθει με μια τελική πρόταση. Φυσικά οι προσθήκες θα εξαρτηθούν από το πως θα εξελιχθούν οι περιπτώσεις των Gray και Iwobi. Συνεχίζουν κάποια μέσα να αναπαραγάγουν ειδήσεις ότι η Έβερτον θα προχωρήσει σε προσφορά για τον Che Adams κάτι όμως που δεν μοιάζει λογικό με του επιθετικούς που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο ρόστερ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

αφησε ενα σχολιο