1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Νιουκάστλ – Εβερτον (πριν

Νιουκάστλ – Εβερτον (πριν το παιχνίδι)

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

02 Απριλίου 2024

31η Αγωνιστική

21:30  Ώρα Ελλάδος

19:30  Ώρα Αγγλίας

St James’ Park

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Θανάσης)

Αν με πιάσεις από την μύτη θα σκάσω. Δεν μπορώ να καταλάβω και με Var πως γίνεται και δεν δόθηκε αυτό το πέναλτι με την Bournemouth στο 50′ και ενώ το παιχνίδι ήταν στο 0-0.

Το είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο αλλά μάλλον πρέπει να το αναφέρω δυστυχώς ξανά. Είναι αφιερωμένο από εμένα στον κύριο Michael Oliver  στα δεξιά που ηταν στο Var.

”Πιο επικίνδυνοι από τους ανίκανους είναι αυτοί που είναι ικανοί για όλα.”

 

Εμβόλιμη αγωνιστική και θα κάνουμε μια μικρή εκδρομή στο Βόρειο μέρος της Αγγλίας να παίξουμε με τους Ανθρακωρύχους στο Νιούκασλ. Ένα παιχνίδι κρίσιμο και για τους δύο με την Newcastle να παλεύει για την έξοδο στην ευρώπη και εμείς για να ξεφύγουμε μια ώρα αρχίτερα και να τελειώσει αυτή η χρονιά μαρτύριο για πολλούς λόγους  κυρίως εξω αγωνιστικούς.

Θα ξεκινήσω τα αγωνιστικά με την αντίπαλη ομάδα γιατί για την Εβερτον έχω να αναφέρω πολλά και να γκρινιάξω λίγο στον κύριο Dyche.

Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας μετά το ωραίο 4-3 επί της Γουέστ χαμ. Έχανε  1-3 μέχρι το 77′ και κέρδισε με 4-3. Δυστυχώς για τον Howe τον προπονητή της Newcastle united και όνειρο ελπίζω όχι θερινής νυχτός του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ για μένα και την Εβερτον, είχε δύο σημαντικές αλλαγές λόγο τραυματισμών είχε και την κόκκινη που πήρε ο Gordon με δεύτερη κίτρινα κάρτα στο 94′ ενώ η ομάδα του κέρδιζε. Η πρώτη που αξίζει να ασχοληθούμε είναι του κεντρικού αμυντικού Lascelles που έγινε αλλαγή στο 17′ καθώς ακόμη ένας αμυντικός ο Botman που θα χάσει όλη την χρονιά με πρόβλημα στο γόνατο. Ο πολύ καλός μικρός Miley στα εξτρεμ θα είναι απών όπως και ο Joelinton καθώς και o Almiron ο οποίος μπήκε στο 56′ και βγήκε 10 λεπτά αργότερα. Πολύ σημαντική απουσία είναι επίσης του Τερματοφύλακα Pope που θα γυρίσει σε ένα μήνα περίπου αλλά και του βασικού δεξιού μπακ Trippier και του πολύ ωραίου επιθετικού Callum Wilson. Πολλές απουσίες και σημαντικές καθώς οι 6 από τις απουσίες που έχουν οι ανθρακωρύχοι ήταν βασικοί στο παιχνίδι του πρώτου γύρου καλώς τα παιδιά καλώς τα 3-0.

Την 11άδα δεν την βγάζω  εγώ για την Newcastle. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Dubravka στα δεξιά θα παίξει ο Livramento με τον Burn να πηγαίνει στα αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν υπάρχει άλλο θα είναι ο Schär βασικός όλη την χρονιά και ο σουηδός Emil Krafth με 8 συμμετοχές όλη την χρονιά. Ευτυχώς για τον λατρευτό Howe η τριάδα στο κέντρο δεν έχει κάποιο θέμα και ο Bruno Guimaraes, Joe Willick, Sean Longstaff θα είναι παρών. Επιθετικός με την απουσία του Wilson θα είναι ο Isaak στα δεξιά ο Jacob Murphy και αριστερά ο Barnes που έβαλε και τα δυο γκολάκια στο 83′ και 90′ για να γυρίσει η ομάδα το παιχνίδι.

 

Στα δικά μας τώρα, την τρίτη ο Dyche πάει για ρεκόρ αρνητικό με την Εβερτον καθώς θα έχει 13 παιχνίδια χωρίς νίκη. Έφτασε τον Μάικ Γουόκερ που είχε και αυτός 12 παιχνίδια χωρίς νίκη το μακρινό 1994. Ίσως ότι η ομάδα αδικείται συνέχεια φέτος από την διαιτησία ίσως και με το μειον 6 η ομάδα θα ήταν ήδη σωμένη τον κρατάει σταθερά στην θέση του. Αν σφύριζαν το πέναλτι στο 50 μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό με τα ”κεράσια” σ.σ Bournemouth. Πολλά ίσως και λίγη ουσία. Στα αγωνιστικά δεν έχουμε τίποτα το ιδιαίτερο. Μόνο ο Mykolenko γύρισε με πρόκριση και έναν τραυματισμό που δεν έχει αναφερθεί ακόμα το πότε θα επιστρέψει.

Στα των Ζαχαρωτών πολλά τα θέματα. Αρχίζουν να υπάρχουν τελικά και αγωνιστικά καθώς η ομάδα παίζει με τον Godfrey δεξιά ή αριστερά ενώ η ομάδα μας έχει πρόβλημα ανάπτυξης. Ο εν λόγο κύριος δεν μπορεί να παίζει σε αυτές τις θέσεις για κανένα λόγο. Στις αλλαγές στο παιχνίδι με την Bournemouth έκανε το εξής δυνατό λάθος. Κρατάει τον Coleman πίσω και βάζει μπροστά τον Young βγάζοντας τον πολυ κακό Harisson. Θα ήθελε στο σημείο αυτό να ενημερώσω τον Dyche και τους συνεργάτες του ότι ο Patterson στα λίγα παιχνίδια που έχει παίξει έχει δύο ασίστ. Ο Godfrey μέχρι τα 45του να παίζει δύο ασίστ δεν θα δώσει. Τι δεν βλέπει στο παιχνίδι ανάπτυξης που το βλέπουν όλοι? Κρατάω και το πολύ ωραίο σχόλιο ενός καλού φίλου και συνοπαδού ”Πάντως κερδίζουμε στο υπερατού, η δεξια μας πλευρά είναι 74 χρονων”.

Ο Chermiti ήρθε με γκολ στο τσαμπιονς Λιγκ και εδώ δεν κάνει. Η χρονιά έχει σωθεί γιατί οι άλλες ομάδες είναι χειρότερες κατα πολύ. Δοκίμασε πράγματα για την νέα χρονιά. Βάλε δεξιά Chermiti και παίξε 4-3-3. Πολύ κουραστικό έχει γίνει. Κουράζει τα ματάκια μας η Εβερτον σιγά σιγά κύριε Dyche.

Γινεται η διακοπή με τις Εθνικές και παίρνει την ομάδα και πάει 6 μέρες πορτογαλία για προπόνηση με σκοπό και μόνο τα τελειώματα φάσεων.

Βελτίωση δεν είδα αφενός γιατι ο Calvert Lewin στο πρώτο ημίχρονο βρίσκεται σε σημείο για γκολ και την βγάζει ο τερματάς την φάση, μετά από στημένη φάση και αυτό με πάσα καταλάθος από Tarkowski. Ήταν 2 μέτρα απο το τέρμα και το έχασε. Ανάπτυξη δεν είχαμε από πουθενά. Πάλι με γιόμες και στημένα προσπαθήσαμε. Εκτός φόρμας για 20 παιχνίδι και ο Garner. Ο McNeil το δεξί πόδι το έχει για στήριγμα και τον βάζεις να παίζει δεξιά την ώρα του αγώνα. Λάθος χειρισμοί λάθος τρόπος παιχνιδιού λάθος αλλαγές λάθη λάθη λάθη. Ούτε το υπάρχον υλικό δεν χειρίζεται σωστά.

Δοκίμασε πράγματα με την Newcastle γιατί το Σάββατο 6 απριλίου έχεις παιχνίδι κατηγορίας με την Burnley.  Βρίσκεις την Newcastle με 10 απουσίες και του τζογαδόρου Τοναλι 11. Κάνε κάτι άλλο από αυτό που μας προσφέρεις τόσους μήνες. Έχεις 12 παιχνίδια χωρίς νίκη και παίζεις με τους ίδιους. Δεν θα πω 11 άδα γιατί αφενός δεν υπάρχει λόγος αφετέρου την ξέρουμε όλοι. Πραγματικά παίξε επιθετικά λιγάκι. Είναι ευκαιρία για αυτούς που έχουν παρακολουθήσει την αντίπαλη ομάδα ξέρουν ότι οι απουσίες είναι σημαντικές. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα διεκδικούσε κάτι.

Έχω νευρα με τα κοράκια και δεν θα πω πολλά. Toni Harrington ο εκλεκτος ο οποίος δεν είναι και στις πρώτες επιλογές καθώς έχει σφυρίξει φέτος σε όλη την χρονιά μόνο 15 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις της Αγγλίας. Εμείς τον πετύχαμε στο 1-1 με την Brighton που έπαιζε με 10 και φάγαμε γκολ στις καθυστερήσεις ( Ωραίος ο Φαίδων).

Θέλουμε κάτι διαφορετικό. Δείξτε κάτι διαφορετικό. Και για τους παίκτες πάει αυτό. Πάρτε τώρα 6 βαθμούς να τελειώνουμε και έχει ο Θεός. Δίνετε διακιώματα σε άμπαλους να σχολιάζουν.

Μεγαλώσαμε με το Nil satis Nisi Optimum

Τίποτα λιγότερο από τους 3 βαθμούς

Evertonians are born not manufactured

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σε συνολικά 183 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις με αντίπαλο την Νιουκάστλ η Έβερτον έχει 75 νίκες 37 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα και σε 71 παιχνίδια η Έβερτον γνώρισε την ήττα.

  • Τελευταίο παιχνίδι ήταν η ωραία νίκη στο Goodison park με 3-0.

  • Η παράδοση τα τελευταία χρόνια είναι έντονα αρνητική καθώς στα τελευταία 10 παιχνίδια η Έβερτον έχει μόλις 3 νίκες και 1 ισοπαλία και 6 ήττες.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ SEAN DYCHE

αφησε ενα σχολιο