1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ-ΕΒΕΡΤΟΝ (ΠΡΙΝ ΤΟ

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ-ΕΒΕΡΤΟΝ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2 Δεκεμβρίου 2023

14η Αγωνιστική

19:30 Ώρα Ελλάδος

17:30 Ώρα Αγγλίας

City Ground (Νότιγχαμ)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Νάσος)

Η πόλη Nottingham είναι για δύο πράγματα γνωστή. Για το Δάσος του Nottingham όπου εκεί βασίλευε ο Ρομπέν των δασών και για τον καλύτερο ατακαδόρο αείμνηστο προπονητή όλων των εποχών Brian Clough (1935-2004). Θα μπορούσα να γράφω ώρες για τον περί ου ο λόγος κύριο αλλά δυστυχώς η αγαπημένη μου Έβερτον δίνει μάχη επιβίωσης στο City ground το Σάββατο 19:30 ώρα ελλάδος.

Είναι η 14 αγωνιστική και η ομάδα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση με 4 βαθμούς λόγο της κραυγαλέας απόφασης να αφαιρεθούν 10 βαθμοί γιατί στους ισολογισμούς υπήρχε έλλειμμα περίπου 19,4 εκατομερίων λιρών.  Τα ζαχαρωτά θα κατέβουν με μικρά προβήματάκια αφού ο Onana δεν κατάφερε να είναι έτοιμος και προστέθηκαν και οι αποφάσεις τελευταίας στιγμής για Beto που είναι έτοιμος αλλά χωρίς αγωνιστικό ρυθμό και προπονήσεις όπως επίσης και για τον Calvert-Lewin. Θεωρώ ότι επειδή ακολουθεί μεσοβδόμαδα εντός Newcastle ο DCL θα προφυλαχθεί καθώς και την επόμενη Κυριακή  η Chelsea θα επισκεφθεί το Goodison Park.

Στην συνέντευξη τύπου ο Dyche ανέφερε ότι είναι απογοήτευση αυτή η αφαίρεση βαθμών αλλά σε εμάς δεν αλλάζει κάτι. Θέλουμε την Νίκη σε όλα τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι ως προπονητής έχει κερδίσει τα αποδυτήρια και πλέον η ομάδα έχει ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα και το μυαλό όλων βρίσκεται σε ένα ωραίο τρίποντο. Στα αγωνιστηκά λοιπόν δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την 11άδα της Έβερτον. O Pickford θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στα αρίστερά θα είναι ο Mykolenko ο νοικοκύρης σ.σ γαμπρίζει όλο το καλοκαίρι και έρχεται και βγάζει έναν αριστερό μπακ που η πλευρά του είναι σχεδόν απροσπέλαστη. Δίπλα του στο κέντρο της άμυνας απο αριστερά ο Branthwaite μαζί με τον Tarkowski στο δεξί μέρος του κέντρου της άμυνας. Στο δεξίάκρο της άμυνας  θα τολμήσω να πάρω το ρίσκο και να πώ ότι θα ξεκινήσει ο Patterson. Μπροστά από τους αμυντικούς θα βρίσκονται οι Gueye – Garner στα αριστερά ο Mcneil και στα δεξιά ο Harrison. Λίγο πιο μπροστα σαν κρυφός δεύτερος επιθετικός θα παίξει ο Doucoure με προωθημένο μπροστά τον Beto ή Chermiti. Για μένα είναι επικίνδυνο όταν έρχονται δύσκολα παιχνίδια να παίρνεις ρίσκο με παίκτες που έχουν μικρό προβλήματα τραυματισμών.

Από την άλλη οι Reds του Forest δεν το σχολιάζω αυτό έρχονται από 2 σερί ήττες απο τους γλάρους εντός και τα σφυριά εκτός  με το ίδιο σκόρ 3-2. Είναι για μένα κακή ομάδα. Με 4-3-3 κατεβαίνει στα παιχνίδια με τον συμπαθητικό Steve Cooper να έχει στο τέρμα τον Βλαχοδήμο. Στην άμυνα στα αριστερά ο Toffolo αμυντικό δίδυμο Murillo-Niakhate και στα δεξιά ο Aina που δεν είναι σε καλό φεγγάρι στα τελευταία παιχνίδια και ίσως ατικατασταθεί από το έμπειρο Serge Aurier. Οι τρείς στο κέντρο Mangala, Danilo, Dominguez στα αριστερά της επίθεσης ο Elanga, δεξιά ο Gibbs-White και στην κορυφή ευελπιστώ να μην μπει ο κακός μας δαίμονας Origi αλλά το πολλά κιλά παλτό Chris Wood.  Τρεις  σημαντικές απουσίες καθώς ο Sangare είναι αρρωστούλης και δεν έχει προπονηθεί ο επιθετικός Awoniyi και ο αμυντικός Felipe. Είναι σημαντικές οι απουσίες γιατί αν ήταν διαθέσιμοι θα ήταν όλοι βασικοί. Την προηγούμενη χρονιά και τα δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα 2-2 στο City Ground και 1-1 στο Goodison Park και τα 3 γκολ τα έβαλε ο Brennan Johnson ο οποίος βέβαια επωλήθει στα Σπιρούνια το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Διαιτητής του αγώνα για πρώτη φορά για εμάς φέτος ο Paul Tierney ενώ την Nottigham την είχε σφυρίξει και στο εντός έδρας παιχνίδι με την Brentford 1-1. Ήρεμος διαιτητής σοβαρός και αφήνει τα μαρκαρίσματα. Παρόλο που δεν σφυρίζει πολύ και δίνει ρυθμό βγάζει από το τσεπάκι του  5 καρτούλες σε κάθε παιχνίδι.

Κοντολογίς και βαρέθηκε ο κόσμος να διαβάζει.  Πάμε για την Νίκη. Η αντίπαλη ομάδα δεν θα κάνει πάνω από 5 φάσεις ευκαιρίες καλές θα πω δύο βαριά τρεις και εμείς θα βγάλουμε πολύ περισσότερες. Βλέπω Νίκη λοιπόν και από τα δεξιά ο Harrison το Σάββατο και θα βάλει γκολάκι και θα δώσει και ασίστ.

Σκορ 0-2 λοιπόν. Περιμένω τα δικά σας σκορ και τι περιμένετε από το παιχνίδι.

Nil satis nisi Optimum

Evertonians are born not manufactured

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σε συνολικά 114 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις με αντίπαλο την Νότιγχαμ Φόρεστ η Έβερτον έχει 49 νίκες 24 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα και σε 41 παιχνίδια η Έβερτον γνώρισε την ήττα.

  • Τελευταίο παιχνίδι ήταν το ισόπαλο 2-2 τον περασμένο Μάρτιο.

  • Ισόπαλο ήταν και το παιχνίδι του πρώτου γύρου  όταν η Έβερτον ήρθε 1-1 με γκολ του Gray τον Αύγουστο του 2022.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ SEAN DYCHE

MATCH-PREVIEW TOY TOFFEE TV

STARTING XI TOY TOFFEE TV

αφησε ενα σχολιο