1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ DYCHE

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ DYCHE ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ DCL

 Ο Dominic Calvert-Lewin εξήρε το ρόλο του Sean Dyche στην αποθεραπεία του και την καλή φόρμα που δείχνει αυτή την περίοδο ο 26χρονος επιθετικός.

 Ο επιθετικός είπε στο επίσημο site της ομάδας “Ο προπονητής [Dyche] έχει παίξει τεράστιο ρόλο στην σωστή ανάρρωση μου. Νομίζω ότι έχω πέσει θύμα της δικής μου προθυμίας στην προσπάθεια να επιστρέψω βιαστικά και επίσης της προσδοκίας από τους άλλους, κατά καιρούς, να θέλουν να είμαι σε φόρμα λόγω του τι μπορώ να φέρω στην ομάδα. Νομίζω ότι μετατράπηκε λίγο σε φαύλο κύκλο. Τώρα, από τότε που ήρθε ο προπονητής με έκανε να εμπιστευτώ ξανά το σώμα μου και να νιώσω καλά με το σώμα μου.”

  Ο DCL συνέχισε λέγοντας “Δεν έχει να κάνει απλώς με το να κάνω tick στα κουτάκια όσον αφορά το να είμαι σε θέση να παίξω, έχει να κάνει περισσότερο με το πώς νιώθω μέσα μου. Χρειάστηκε πολλά κότσια από τον προπονητή για να απαντάει σε ερωτήσεις για εμένα κάθε εβδομάδα. Απαντούσε λέγοντας ότι θα επέστρεφα όταν ήμουν έτοιμος και αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση και λίγη ανακούφιση, πραγματικά. Πήρε την πίεση του εαυτού μου και αφαίρεσε αυτή την αίσθηση ότι έπρεπε να επιστρέψω βιαστικά. Μου αρέσει να πιστεύω ότι έχει αποπληρωθεί μέχρι τώρα. Η κατάσταση στην οποία με βλέπουν οι άνθρωποι τώρα αυτό οφείλεται στο ότι ο προπονητής μου επέτρεψε να φτάσω εκεί.”

 Πέρυσι τέτοια εποχή ο Calvert-Lewin υπέφερε από δυο τραυματισμούς ταυτόχρονα αλλά πλέον δείχνει να έχει αφήσει πίσω την σωματική αλλά κυρίως και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν «Νομίζω ότι κοιτάς πίσω σε αυτά τα παιχνίδια και κάνεις σύγκριση με αυτά που μπορώ να κάνω ο κόσμος μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται κάπως, θεωρώντας ότι δεν τον νοιάζει. Τότε, μπορεί να υπάρχει μια άλλη σκέψη του ότι είσαι εδώ μόνο για χρήματα, αλλά τα χρήματα δεν έχουν καμία σχέση με το συναίσθημα και το τι δίνει κάποιος στην πραγματικότητα για να είναι διαθέσιμος.

 O επιθετικός περιέγραψε λίγο πολύ την ευθύνη που ένοιωθε όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά  “Για μένα, όταν νοιάζεσαι τόσο πολύ, μπορεί να γίνει έντονο κατά καιρούς και αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή εμπεριέχεται τόσο πολύ πάθος. Επειδή υπάρχει τόσο πολύ πάθος, όταν τα πράγματα πάνε καλά, νιώθεις στην κορυφή του κόσμου και όταν δεν πάνε καλά, έρχεται να γίνει πολύ δύσκολο γιατί αισθάνεσαι ότι πρέπει να το πάρεις στους ώμους σου. Καταλαβαίνω ότι είναι μόνο επειδή όλοι μας νοιαζόμαστε τόσο πολύ για την επιτυχία της Έβερτον. Το άγχος που έβαζα στον εαυτό μου για να προσπαθήσω να παίξω, μόνο που ήμουν στο 60%, δεν άξιζε τον κόπο. Ο νέος προπονητής ήρθε και έβαλε τέλος σε αυτό και φρόντισε να είμαι σε θέση να κάνω υπομονή για να επανέλθω σε πλήρη φόρμα. Αυτό είχε θετικό αποτέλεσμα-ντόμινο για μένα. Όποτε ένας προπονητής με υποστήριξε, συνήθως, φαινόταν να τα πηγαίνω καλά. Είμαι ήσυχος τώρα, είμαι χαρούμενος και απολαμβάνω το ποδόσφαιρο μου.”

αφησε ενα σχολιο