1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΠΟΙΌΣ ΕΊΝΑΙ Ο KUDUS?

ΠΟΙΌΣ ΕΊΝΑΙ Ο KUDUS?

 Η Έβερτον φέρεται να έχει ολοκληρώσει ήδη τον δανεισμό του Γκανέζου επιθετικού χαφ, Mohammed Kudus από τον Άγιαξ.Ποιος είναι όμως ο 22χρονος Γκανέζος μέσος.

 Γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Γκάνα, Άκκρα. Στα 12του χρόνια τον Ιανουάριο του 2018  ήρθε στην Δανία και την Νόρντζελαντ, μαζί με 2 συμπαίκτες του απο την Right to dream academy της χώρας του. Μόλις 3 μέρες αφότου συμπλήρωσε τα 18 του χρόνια έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα.

 Με το ντεμπούτο του έγινε ο 9ος νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στην ιστορία της Νόρντζελαντ. Σε δύο γεμάτες σεζόν στους Δανούς είχε συνολικά 55 εμφανίσεις και 14 γκολ.Το 2019 έγινε και διεθνής με την Εθνική ομάδα της Γκάνα

 Το καλοκαίρι του 2020 ο Άγιαξ τον απέκτησε έναντι 9 εκατομμυρίων ευρώ από την Νόρντζελαντ. Ο Kudus υπέγραψε 5ετες συμβόλαιο με τον Άγιαξ και ξεκίνησε εντυπωσιακά την καριέρα του στην Ολλανδία.ειναι χαρακτηριστικό ότι είχε 1 γκολ και 3 ασίστ στις πρώτες του 3 εμφανίσεις με τον Άγιαξ. Στο ντεμπούτο του με τον Άγιαξ στο Champions League εναντίον της Λίβερπουλ ήρθε ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός της καριέρας του στον μινίσκο που τον κράτησε για περίπου 3 μήνες εκτός δράσης. Επανήλθε και βοήθησε τον Άγιαξ να κατακτήσει το νταμπλ της σεζόν 2020/21. Την περασμένη σεζόν έχασε την μεγαλύτερη διάρκεια της μετά από 2 τραυματισμούς που τον κράτησαν έξω για ένα μεγάλο μέρος  την σεζόν.Ενα σπάσιμο στα πλευρά τον περασμένο Νοέμβριο τον ανάγκασε να χάσει το Κύπελλο Εθνών της Αφρικής.Εκλεισε την σεζόν με 16 συμμετοχές και 1 γκολ.

Ο νέος προπονητής του Άγιαξ φέτος, του έχει δώσει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής μόνο ως αλλαγή. O Kudus που δεν θέλει με τίποτα να χάσει την θέση του στην Εθνική ομάδα της Γκάνας ενόψει Μουντιάλ, απαίτησε την μετακίνηση. Όπως γράφεται στον δανεισμό του η Έβερτον θα έχει και την δυνατότητα απόκτησης του.

Δείτε παρακάτω την καρτέλα του παίκτη στο whoscored και ένα σχετικό βίντεο

αφησε ενα σχολιο