1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤ ΚΟΥΜΑΝ

 Μία μέρα σαν σήμερα στις 23 Οκτωβρίου 2017 ο Ρόναλντ Κούμαν απολύεται από την θέση του προπονητή στην Έβερτον μετά από μια βαριά εντός έδρας ήττα από την Άρσεναλ με 2-5. Éτσι μια εποχή χάους και αναρχίας φτάνει στο τέλος της.

 Δυστυχώς όμως το τίμημα δεν ήταν μικρό για την Έβερτον, ο Ρόναλντ Κούμαν έφτασε στην ομάδα το καλοκαίρι του 2016 και φάνηκε από αρκετά νωρίς ότι ήταν απλά ένας καιροσκόπος και ίσως ο πιο ακατάλληλος άνθρωπος για να διαχειριστεί μια ομάδα που δεν χρειαζόταν ανανέωση, απλά κάποιες ποιοτικές προσθήκες που θα αναβάθμιζαν το ήδη καλό ρόστερ που υπήρχε.

 Το καλοκαίρι της πρώτης του σεζόν η ομάδα κάλυψε κάποια κενά, άλλα ποιοτικά και άλλα όχι και τόσο, με τον νέο τότε μεγαλομετόχο Farhad Moshiri, να δείχνει διστακτικός να διαθέσει μεγάλα κεφάλαια. Η Έβερτον ήταν ανταγωνιστική όχι όμως σε σημείο να παλέψει για την πρώτη 4αδα, που θα την οδηγούσε στο Champions league. Η έξοδος την σεζόν 2016/17 στο Europa league είχε πείσει τον κόσμο ότι έγιναν κάποια βήματα προόδου. Έτσι δυστυχώς κάποιες δηλώσεις του Ολλανδού πέρασαν στα ψιλά, όπως όταν τον Οκτώβριο του 2016 δήλωσε ότι ο Lukaku έπρεπε να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα. Η ακόμα και η δημόσια κριτική στον Ross Barkley όπως και η συνεχής αναζήτηση για παίκτη στην θέση του. Φήμες επίσης έλεγαν ότι ο βοηθός προπονητή και αδερφός του Ρόναλντ, Έρβιν Κούμαν είχε δημιουργήσει ένα κακό κλίμα στα αποδυτήρια μια και ήταν υπέρμετρα επικριτικός με τους παίκτες.

 Το καλοκαίρι του 2017 έχοντας θεωρητικά πείσει τον μεθυσμένο, με την έξοδο στην Ευρώπη Farhad Moshiri για την αξία του. Ο Ρόναλντ Κούμαν ξεκινάει μια ριζική ανανέωση στην Έβερτον εκμεταλλευόμενος και τα λεφτά που ήρθαν στην ομάδα από την πώληση Lukaku (φυσικά και έφυγε μια και έπρεπε να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα). Δαπανάνε μαζί με τον αθλητικό διευθυντή Steve Walsh (που επίσης οι φήμες έλεγαν ότι δεν είχαν καλές σχέσεις) φέρνοντας στην ομάδα 16 παίκτες το αδιανόητο πόσο των 153.100.000 λιρών για μεταγραφές. Εκτοξεύοντας ακόμα και το μισθοδοτικό μπάτζετ σε αδιανόητα υψηλά επίπεδα.

 Όσο για το ρόστερ της ομάδας έμοιαζε εντελώς ακατανόητο. Η Έβερτον έχει στην σύνθεσή της 5 παίκτες ως επιθετικά χαφ,  με ένα μόνο πραγματικό εξτρεμ (Bolasie) που ήταν τραυματίας και το παράδοξο να παίζει κάτι σαν 4-5-1 με τον Sigurdsson τον επιθετικό χαφ που ήταν το μεταγραφικό ρεκόρ του, να παίζει πλάγια. Ο δε Lukaku που είχε φύγει δεν αντικαταστάθηκε με παίκτη ίδιας αξίας.

 Όπως ήταν φυσικό αυτή η ομάδα δεν έκανε και πολλά πράγματα. Αποκλεισμός από την Ευρώπη με οδυνηρές εντός έδρας ήττες από Αταλάντα και Λυόν  και την εντός έδρας ισοπαλία με τον Απόλλων Λεμεσου. Στην Πρέμιερ λιγκ τα πράγματα ήταν επίσης άσχημα, με μόλις δύο νίκες σε 8 παιχνίδια η Έβερτον βρέθηκε στην ζώνη του υποβιβασμού.

 Η κακή πορεία οδήγησε στην απόλυση του από την ομάδα, τορπιλίζοντας όμως την πρώτη προσπάθεια του Moshiri να βάλει ξανά την Έβερτον σε τροχιά τίτλων.

1 Response

  1. Κωστας

    Μεγάλο λάθος η απόλυση Κούμαν.πουλησαν λουκακου Μπάρκλεϊ κ του φερανε Ρούνεϊ γερό κ κάτι βλασιτς κ κλαασεν για αντικαταστατες. Την καλύτερη θέση από τότε που ήρθε ο μοσιρι με Κούμαν τη πρώτη χρονιά είχαμε 7η θέση.τον απολυσαν Οκτώβριο μετά από την πρώτη καλή χρονιά ενώ κάναν εγκλήματα στις μεταγραφές ο Γουόλς.κ η απάντηση ήταν αλανταις….κ μετά Σίλβα.επρεπε τουλάχιστον να τον αφήσουν να τελειώσει τη χρονια

αφησε ενα σχολιο