1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

 Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, Παρασκευή 14 Απριλίου του 1922 σε ένα παιχνίδι με την Χαντερσφιλντ, όταν ένας σημαντικός παίκτης στην ιστορία της Έβερτον και όχι μόνο,πετυχαίνει ένα ρεκόρ που ως τις μέρες μας μοιάζει στοιχειωμένο. Γίνεται ο γηραιότερος παίκτης που έχει σκοράρει χατ-τρίκ στην ιστορία της αγαπημένης μας ομάδας.

 Ο Sam Chedgzoy  δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου και φυσικά της Έβερτον. Γεννήθηκε στο Ελεσμερ πόρτ το 1889 μια παραλιακή πόλη 18 χλμ βόρεια του Λίβερπουλ. Το 1910 ήρθε στην Έβερτον όπου έμεινε ουσιαστικά για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Είχε μια τεράστια συνεισφορά  στην Έβερτον ως δυναμικός δεξιός ας το πούμε εξτρέμ, αν και τα χρόνια και οι θέσεις ήταν αρκετά διαφορετικές.

 Ο Chedgzoy έκανε συνολικά 300 εμφανίσεις για τους μπλε. Μόλις στα 30 του γενέθλια κλήθηκε για πρώτη φορά να εκπροσωπήσει την χώρα του σε έναν αγώνα κόντρα στην Ουαλία και έκανε τελικά 8 συμμέτοχες στην Εθνική Αγγλίας. Στο τέλος της καριέρας του άφησε τo Λίβερπουλ για το Μόντρεαλ, όπου συνέχισε να παίζει ποδόσφαιρο μέχρι τα (σ.σ δεν είναι λάθος) 51 του χρόνια!!!!  .

 Οι πιο ψαγμένοι ίσως να γνωρίζουν ότι είναι ο παίκτης που ουσιαστικά άλλαξε το κανόνα του κόρνερ. Ο συντάκτης της Liverpool Echo Sports, Ernest Edwards είχε ενημερώσει τον παίκτη ότι μπορεί αντί να εκτελέσει το κόρνερ μπορεί να κλωτσήσει την μπάλα χωρίς να προσπαθήσει σέντρα η να την πασάρει σε συμπαίκτη.Ο διατήτης μόλις το έκανε, του είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό αλλά αναγκάστηκε να το δεχτεί όταν ο Chedgzoy του είπε  “Τι υπάρχει στους κανόνες για να με σταματήσει απο να το κάνω ρεφ;” Δεν υπήρχε τίποτα. Στη συνέχεια όμως έγινε έκτακτη συνεδρίαση της Football League και ο νόμος άλλαξε.  Ο Chedgzoy έγινε διάσημος για αυτό το περιστατικό.

 Όπως γράψαμε και πιο πάνω η Έβερτον έπαιζε με την Χαντερσφίλντ και πέτυχε μια μεγάλη νίκη με 6-2. Ο Sam Chedgzoy πέτυχε τα 3 από τα 6 γκολ της ομάδας. Ενδιαφέρον έχει ότι και τα άλλα 3 τα πέτυχε πάλι ένας παίκτης, ο Bobby Irvine έτσι δύο παίκτες της ομάδας έκαναν χατ-τρικ σε εκείνο το παιχνίδι. Το χατ-τρικ του Sam Chedgzoy έγινε σε ηλικία 33 ετών και 77 ημερών τον έκανε τον γηραιότερο παίκτη που πέτυχε χατ-τρικ με την φανέλα της Έβερτον, ένα ρεκόρ που 101 χρόνια μετά δεν έχει ακόμα καταρριφθεί από κανένα παίκτη της ομάδας.

 

αφησε ενα σχολιο