1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (BOXING DAY)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (BOXING DAY)

 Η Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων η γνωστή και ως Boxing day στην Αγγλία, έχει αρκετά ενδιαφέροντα γεγονότα που μπορούμε να ασχοληθούμε, μια για πάνω από 70 χρόνια είναι μέρα που γίνονται αγώνες στο νησί. Όμως ξεχωρίσαμε δύο γεγονότα από την πρόσφατη σχετικά ιστορία της ομάδας.

 Το 2019 η Έβερτον του Marco Silva, συντρίβει την Μπέρνλι του σημερινού μας προπονητή Sean Dyche με 1-5, μέσα στην έδρα της. Χαρακτηριστικό, στο εφιαλτικό παιχνίδι για την Μπέρνλι αγωνίζονται δύο σημερινοί παίκτες της ομάδας.Ο James Tarkowski που κάνει μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του και ο 19χρονος τότε Dwight McNeil που πέρασε ως αλλαγή. Όμως σε αυτό το παιχνίδι δεν έχει ενδιαφέρον ούτε παλιοί παίκτες της Μπέρνλι που ήρθαν στην Έβερτον, ούτε η απροσδόκητα μεγάλη σε σκορ νίκη, απέναντι σε μια ομάδα του Sean Dyche. Ο λόγος που θυμόμαστε αυτό το παιχνίδι, είναι γιατί το πρώτο γκολ του Yerry Mina για την Έβερτον, εκείνη την Boxing Day του 2019 ήταν το νούμερο 7000 στην κορυφαία κατηγορία για την ομάδα μας. Καθιστώντας την Έβερτον τον πρώτο αγγλικό σύλλογο που έφτασε αυτό στο ορόσημο. Θυμηθείτε το παιχνίδι στο τέλος του άρθρου.

 Fast forward 365 μέρες μετά, ένας θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο της Έβερτον την Boxing day του 2020. Ο πολυνίκης Carlo Ancelotti λίγες μέρες νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ως ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία της Έβερτον. Μια εποχή ελπίδας για το κόσμο της ομάδας ξεκινάει, μια και στο πρώτο του παιχνίδι, πάλι με αντίπαλο την Μπέρνλι κέρδισε με 1-0 με γκολ του Calvert-Lewin. Θυμηθείτε το παιχνίδι στο δεύτερο βίντεο στο τέλος του άρθρου.

 

 

 

αφησε ενα σχολιο