1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ (Νο 6)

Ακόμα μια εβδομάδα με σκέψεις ενός μπερδεμένου μυαλού, εκφράζουμε απόψεις, μέσα από ειδήσεις με την ελπίδα να καταφέρουμε να ξεμπερδέψουμε τις σκέψεις μας, για την Έβερτον, πάντα με διάθεση για διάλογο και σχολιασμό.

  Παραμονή του Μέρσεϊσαϊντ ντέρμπι και θα ήθελα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αγωνιστικά όμως δεν υπάρχουν και πολλά να πεις, η Λίβερπουλ έτσι και αλλιώς είναι το φαβορί. Ακόμα και στην δύση της η ομάδα τους, είναι σαφώς καλύτερη από την δικιά μας. Όμως πιστεύω ότι η αύρα του Dyche και η νίκη με την Άρσεναλ μπορούν να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα, άλλωστε ντέρμπι είναι.

 

  Ένα πράγμα που σε προσωπικό επίπεδο με ενοχλεί είναι η τοξικότητα των Ελλήνων οπαδών στο συγκεκριμένο παιχνίδι, σε μεγαλύτερο ποσοστό των κόκκινων αντιπάλων μας, όχι απαραίτητα επειδή εμείς είμαστε ανώτεροι ως οπαδοί, έχουμε και εμείς κάποια “λάθος κεφάλια”. Απλά οι επιτυχίες των γειτόνων έχουν δημιουργήσει μια μαζικότητα οπαδών και αρκετοί κουβαλάνε την ελληνική άρρωστη νοοτροπία. Το να διαβάζω εκφράσεις του τύπου ψόφος και διάλυση και άλλα παρόμοια, μόνο αηδία δημιουργούν σε κάθε σοβαρό άνθρωπο. Αγαπητοί κόκκινοι φίλοι, αλλά και κάποιοι μπλε, όσοι ασχολούμαστε με το Αγγλικό ποδόσφαιρο είναι και γιατί δεν μας αρέσει η μιζέρια του Ελληνικού, συνεχίστε να βγάζετε το μίσος σας στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και τα υπόλοιπα ελληνικά ντέρμπι, μη μας κουβαλάτε το καφριλίκι σας. Στην Αγγλία το λένε ΦΙΛΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ και είναι ένα παιχνίδι που η εικόνα κόκκινων και μπλε ανακατεμένων φιλάθλων σε εντυπωσιάζει.

  Αντίθετα σε εμάς το ότι από άποψη τίτλων ζούμε την εποχή μεγαλύτερης ξηρασίας στην ομάδα. Δεν έχει δημιουργήσει μεγάλο κύμα οπαδών. Οι Έλληνες Εβερτονιανς, τουλάχιστον οι πιο ένθερμοι έχουμε γνωριστεί σε δύσκολες για την ομάδα εποχές. Αυτό έχει βοηθήσει να αναπτύξουμε οι περισσότεροι μια πιο υγιή κουλτούρα, που ελπίζουμε να παραμείνει ως παρακαταθήκη, όταν θα έρθουν και οι επιτυχίες. Η σοβαρή πλειοψηφία των Έβερτονιανς στην Ελλάδα, ειδικά όσοι ασχολούνται πιο ενεργά και είναι μέλη των Greek-toffees, γνωρίζουν την ιστορία. Ξέρουν ότι δεν είναι μόνο οι τίτλοι, ξέρουν το ρόλο που είχε η Έβερτον στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και ολόκληρη η κουλτούρα της λέσχης μας, έχουμε θεματικές ενότητες στο site .Κυκλοφορούμε την ιστορία της Έβερτον. Έχουμε την ενότητα Ιστορίες από το παρελθόν στο youtube. Το If you know the history που ακούγεται στο Goodison park δεν μας βρίσκει να αναρωτιόμαστε τι εννοεί ο στιχουργός.

Αλλάζοντας θέμα ίσως ένα από τα θέματα που προβληματίζουν περισσότερο, είναι ο νέος τραυματισμός του Calvert-Lewin. Η ατυχία και οι συνεχόμενοι τραυματισμοί δεν αφήνουν τον Άγγλο επιθετικό να βρει ρυθμό. Ο οπίσθιος μηριαίος είναι ένας τραυματισμός που επανεμφανίζεται ξανά από τον Νοέμβριο. Διάβασα σε site για τον συγκεκριμένο τραυματισμό και το μεταφέρω ακέραιο, γιατί το αντικείμενο δεν το γνωρίζω “Η θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων για τον καθορισμό του κατάλληλου χρόνου για να επιστρέψει ένας αθλητής στον αθλητισμό παραμένει προβληματικός και ένα σημαντικός τομέας για τη μελλοντική έρευνα” Δηλαδή όπως καταλαβαίνω δεν μπορούν να γνωρίζουν στο συγκεκριμένο τραυματισμό, αν όταν ο παίκτης γυρίσει, θα είναι έτοιμος. Για αυτό και όλο αυτό το διάστημα ο Calvert-Lewin δεν έβγαζε ολόκληρα παιχνίδια. Είναι πονοκέφαλος η υπόθεση ας ελπίσουμε ο Simms να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, γιατί το ταλέντο το έχει.

 Συνεχίζοντας με τους προβληματισμούς το έχω ξαναγράψει αλλά είναι ειλικρινά κάτι που μου κάνει τεράστια εντύπωση. Ο αθλητικός διευθυντής Kevin Thelwell προχώρησε σε ακόμα δύο προσλήψεις για την στελέχωση της ομάδας. Ο Lee Sargeson εντάχθηκε ως επικεφαλής των επιχειρήσεων scouting και ο Dan Micciche ανέλαβε τον ρόλο του επικεφαλής προπονητή ανάπτυξης παικτών. Το σκάουτινγκ είναι τομέας που πονάει η ομάδα και το να φέρνεις έναν άνθρωπο από την Μπράιτον που έχουμε δει θαύματα στο τομέα του σκάουτινγκ τα τελευταία χρόνια από αυτή την ομάδα. Πλεόν το να προλάβεις να δεις και να προσεγγίσεις πρώτος ένα ταλέντο, ένα ποιοτικό παίκτη είναι απολύτως απαραίτητο για να δυναμώσει η ομάδα αγωνιστικά. Μοιάζει στα μάτια μου top class μεταγραφή.

Γράψαμε και χθες για τον πρώην παίκτη της ομάδας Christian Atsu, που βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα στην Τουρκία. Απίστευτη ατυχία για τον παίκτη που μόλις φέτος πήγε στην Τουρκία. Σεισμοί τέτοιου μεγέθους είναι δυστυχώς πάντα φονικοί. Τεράστιο κρίμα και άδικο για τον κόσμο που χάθηκε. Ας ελπίσουμε, ότι ευχόμαστε για τον κάθε άνθρωπο να βρεθεί ζωντανός.

 

 

Κλείνοντας να σχολιάσω δύο θέματα από το προχθεσινό μας άρθρο .  Ενάμιση χρόνος πέρασε από την στιγμή που ο Gylfi Sigurdsson κατηγορήθηκε για σεξουαλικά αδικήματα με εμπλεκόμενα παιδιά και τώρα πήγε η υπόθεση στον εισαγγελία του Μάντσεστερ. Νόμιζα πως στην Ελλάδα είναι η δικαιοσύνη αργή, αλλά και στην Αγγλία δεν πάει πίσω. Κάτι ακόμα που δεν καταλαβαίνω σε αυτή την υπόθεση είναι πως είναι δυνατόν να μην προχωρήσουν σε ποινική δίωξη κατά του Ισλανδού αν ισχύουν οι κατηγορίες; Τελικά υπάρχει περίπτωση να μην ισχύουν;

 

Αυτός ο τύπος ο Bernd Reichart που ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στην European Super league έχει περισσότερες πιθανότητες να διαλύσει το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από ότι η προηγούμενη πρόταση. Δεν ξέρω αν διαβάσατε πόσο πονηρά το θέτει. Μιλάει για σχέδιο για έναν διοργάνωση «πολλαπλών τμημάτων» με 60 έως 80 ομάδες, όπου οι σύλλογοι θα έχουν εγγυημένα τουλάχιστον 14 αγώνες και η διοργάνωση θα διέπεται από 10 αρχές που περιλάμβαναν αυξημένη εστίαση στην οικονομική βιωσιμότητα, την αξιοκρατία και την εμπειρία των φιλάθλων.Σκεφτείτε ομάδες σαν την Έβερτον στην Αγγλία. Την Βαλένθια στην Ισπανία και την Φιορεντίνα στην Ιταλία ομάδες με κόσμο και ιστορία που μπορεί να γοητευτούν με την ιδέα να έχουν στάνταρ Ευρωπαικό ποδόσφαιρο κάθε χρόνο. Είναι μια παγίδα που μπορεί να κάνει την ζημία αν και οι Άγγλοι τουλάχιστον για την ώρα δεν δείχνουν καθόλου θετικοί στο να απαξιώσουν το δικό τους ποδόσφαιρο.

 

Περιμένω στα σχόλια στο facebook να μοιραστούμε τις σκέψεις και απόψεις και άλλων μυαλών μπερδεμένων η και όχι

Εύχομαι σε όλους μια καλή εβδομάδα. Μια νίκη αύριο βράδυ θα την κάνει υπέροχη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  .

 

 

 

 

αφησε ενα σχολιο