1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Τίτλοι Τέλους

Τίτλοι Τέλους

Ήταν 4 Ιουνίου το 2007 ο αείμνηστος Bill Kenwright κατάφερε με μόλις 4 εκατομμύρια λίρες να αγοράσει για τα Ζαχαρωτά των δικό μας  Jags για τους υπόλοιπους Philip Nikodem Jagielka.

Στα 41 του λοιπόν ο Phil αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια. Ούτε λίγο ούτε πολύ 24 χρόνια παρουσίας στα γήπεδα της Αγγλίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στις Λεπίδες από το 1999 εώς το 2007 με 254 συμμετοχές και 18 γκόλ.

Μια ντουζίνα χρόνια φόρεσε την φανέλα της αγαπημένης του Εβερτον με 322 συμμετοχές και 14 γκολ εκ των οποίων το καλύτερο γκολ κατ εμέ στο εξοχικό μας https://www.youtube.com/watch?v=Gcu_CXukkDE με αντίπαλο την  Liverpool ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 93′. Η έλευση του Roberto Martinez στην ομάδα είχε ως αποτέλεσμα να πάρει ο Jags το περιβραχιόνιο του Captain το καλοκαίρι το 2013. Για τα επόμενα 6 χρόνια η ομάδα μας είχε αυτό που λένε όλοι αφεντικό μέσα στο γήπεδο.

Στα 37 του αποφάσισε να μην κρεμάσει τα παπούτσια του και να συνεχίσει την καριέρα του εκεί που την ξεκίνησε στην Sheffield United όπου είχε αυτά τα 2 χρόνια μόλις 16 συμμετοχές χωρίς να σκοράρει. Ούτε στα 39 θέλησε να κρεμάσει τα παπούτσια του καθώς στο ξεκίνημα  της προπονητικής του καριέρας ο Rooney στην Derby County του πρόσφερε συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο και ο Phil αγωνίστηκε για 20παιχνίδια.

Ούτε όμως το 40 έτος της ηλικίας του ΄ήταν για αυτόν απαγορευτικό και έτσι για ακόμη μια χρονιά και κάτι ψιλά από την φετινή χρονιά αποφάσισε να υπογράψει το τελευταίο του συμβόλαιο με τους Αγγειοπλάστες σ.σ. Stoke City που παρόλο την ηλικία του κατάφερε να παίξει την περσινή χρονιά και λίγο από την φετινή 47 παιχνίδια παρακαλώ βάζοντας και δύο γκολάκια.

Σήμερα λοιπόν 28/11/2023 ο περί ου ο λόγος κύριος αποφάσισε να ξεκουραστεί. Σαν οπαδός της Εβερτον δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο από ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για αυτά που μας πρόσφερε σαν Εβερτόνιαν.

Evertonians are born not manufactured

αφησε ενα σχολιο