1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

  Ο αθλητικός διευθυντής της Έβερτον, Kevin Thelwell λέει ότι έχει ενθαρρυνθεί από την πρόοδο που έχει δει από την ομάδα αυτή τη σεζόν, ενώ αποκαλύπτει ότι υπάρχουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια για να κρατήσουν τον σύλλογο σε μια ανοδική τροχιά.

  Ο Thelwell, προσλήφθηκε ως Διευθυντής Ποδοσφαίρου της Έβερτον λίγους μήνες μετά την παραίτηση του Marcel Brands τον Φεβρουάριο του 2022 και είναι ο άνθρωπος που χειρίζεται όλες της προσλήψεις (μεταγραφές παικτών,πρόσληψη προπονητών σε όλα τα τμήματα και τεχνικού επιτελείου ιατρικών υπηρεσιών και αναλύσεων.) και όλα τα τμήματα ποδοσφαίρου της ομάδα, συμπεριλαμβανομένης ακόμα και της γυναικείας ομάδας της Έβερτον.

  Ένα μεγάλο μέρος της εστίασης του Thelwell στο ρόλο του είναι στα μακροπρόθεσμα πλάνα της ποδοσφαιρικής λειτουργίας στην ομάδας. Ωστόσο, τη φετινή σεζόν, λέει ότι ήταν ευχάριστο να βλέπεις την ομάδα να συνδυάζει εντυπωσιακές εμφανίσεις με θετικά αποτελέσματα. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο της ομάδας μέχρι στιγμής», εξήγησε ο Thelwell.«Είχαμε κερδίσει πέντε από τα επτά παιχνίδια πριν φέρουμε ισοπαλία απέναντι στην Μπράιτον(σ.σ η συνέντευξη ήταν πριν το παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας) η οποία είναι φοβερή αντίπαλος. Άρα νιώθουμε ότι πάμε στη σωστή κατεύθυνση.Δεν λέμε ότι έχουμε αλλάξει ακόμα την ιστορία ή την αφήγηση, αλλά είμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο από ό,τι ήμασταν. Ο ρόλος μου είναι μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και το βραχυπρόθεσμο. Η πραγματικότητα των συνθηκών της δουλειάς του καθενός που εργάζεται στον επαγγελματικό αθλητισμό είναι να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Χαίρομαι που μας βλέπω να κερδίζουμε περισσότερους αγώνες  από όσους έχουμε χάσει. Παραλαμβάνουμε κάποια καλά αποτελέσματα αυτή τη στιγμή, μακάρι να συνεχιστεί».

 Ο Thelwell είναι αθλητικός διευθυντής  της Έβερτον για κάτι περισσότερο από 18 μήνες και έχει αναλάβει πολλές προκλήσεις σε αυτό το διάστημα. Μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις ελήφθη όταν επέλεξε έναν προπονητή που είχε την ικανότητα να κρατήσει την Έβερτον στην Πρέμιερ Λιγκ την περασμένη σεζόν. Ο 50χρονος έπαιξε σημαντικό ρόλο στον διορισμό του Sean Dyche και πιστεύει ότι ο προπονητής της Έβερτον είχε παρουσιάσει τον εαυτό του στην συνέντευξη που έδωσε για την πρόσληψη του, ως έναν ξεχωριστό υποψήφιο που θα μπορούσε να βοηθήσει τον σύλλογο να πετύχει τον βραχυπρόθεσμο στόχο της επιβίωσης, ενώ παράλληλα είχε την ικανότητα να αναπτύξει την ομάδα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. «Φέραμε τον Sean λόγω των συνθηκών μας και έπρεπε να εντοπίσουμε κάποιον που είχε εμπειρία και θα μπορούσε να μας κρατήσει στην Πρεμιερ λιγκ αλλά και επειδή είναι κάποιος που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να έρθει και να μας βοηθήσει να χτίσουμε κάτι μεσοπρόθεσμα», εξήγησε ο Thelwell στο podcast του Training Ground Guru

  Ο Thelwell συνέχισε εκθειάζοντας τον Dyche: “Ο Sean έχει πολλές από τις αξίες της εργατικής τάξης που οι Εβερτονιανς και εμείς ως σύλλογος αγαπάμε και έχει επίσης την ικανότητα να εξελίξει το παιχνίδι και τη φιλοσοφία του, για να μας βοηθήσει να φτάσουμε κάπου. Καθώς καθόμαστε εδώ σήμερα, νομίζω έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχουμε πρόσβαση σε πολλά δεδομένα και πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες σχετικά με την Πρέμιερ Λιγκ. Έχουμε κάνει πολλή έρευνα σχετικά με το “Πώς μοιάζει το υπέροχο;” στην Πρέμιερ Λιγκ. Τι κάνουν οι επιτυχημένες ομάδες που τις κάνει επιτυχημένες; Αν κοιτάξετε τον Sean στη Μπέρνλι και τον Sean στην Έβερτον, έχει ήδη εξελιχθεί, τα δεδομένα και το γυμνό μάτι μας το λένε αυτό. “Κατά τη γνώμη μου, βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Φυσικά, χρειαζόμαστε περισσότερη εξέλιξη πάντα χρειάζεται αλλά έχει κάνει πολύ, πολύ καλή δουλειά σε δύσκολες συνθήκες, ενώ δημιούργησε επίσης μια ομάδα που όχι μόνο έχει τη νοοτροπία που είδαμε πρόσφατα, αλλά και τη δημιουργία μιας ομάδας από άποψη φιλοσοφίας, κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνει». 

 Στην συνέχεια ο Thelwell εξήγησε τα οικονομικό πλάνο της ομάδας «Στους 18 μήνες που βρίσκομαι στην Έβερτον περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και η υποστήριξη του προπονητή για να μας βοηθήσει να παραμείνουμε στην Πρέμιερ λιγκ ήταν ένα μεγάλο μέρος του ρόλου μου. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι μυστικό ότι έχουμε κάποια οικονομικά ζητήματα που πρέπει να επιλύσουμε και τα λύνουμε. Σίγουρα στους 18 μήνες μου εδώ, έχω επικεντρωθεί σε αυτό καθώς και σε άλλα πράγματα, αλλά είναι σημαντικό ότι η κατανόηση των θεμάτων PSR (κέρδους και βιωσιμότητας) και η εξεύρεση λύσεων σε αυτό ήταν μέρος της διαδικασίας. Να βεβαιωθούμε ότι θα παραμένουμε στη σωστή πλευρά των κανόνων σε αυτό το θέμα. Έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα σε προηγούμενες περιόδους και η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ξοδεύουμε και να μην έχουμε καλύτερες μεταγραφικές δαπάνες ή να δημιουργήσουμε μια καλύτερη δομή μεταγραφών. Ο ρόλος μου είναι να μας επαναφέρω σε οικονομική ισορροπία και να βάλω σε εφαρμογή ένα οικονομικά βιώσιμο σχέδιο προχωρώντας, ενώ παράλληλα χτίζω μια ομάδα που είναι ανταγωνιστική και κάτι στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να πιστέψουν, στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Αυτοί είναι οι δύο μεγάλοι βράχοι στις αρμοδιότητές μου».

  Ο Thelwell μίλησε και για τα μακροπρόθεσμα σχέδια της ομάδας:   “Όλοι στην Έβερτον θέλουν να γυρίσει η Έβερτον πίσω εκεί που όλοι πιστεύουμε ότι ανήκει. Το όραμα για έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Έβερτον πρέπει να είναι πώς θα επιστρέψουμε στην ελίτ. Πώς θα αρχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τρόπαια; Πώς θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην Ευρώπη; Και φυσικά, έχουμε αυτό το γήπεδο παγκόσμιας κλάσης(σ.σ εννοεί το νέο γήπεδο που κατασκευάζεται) οπότε θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που αρμόζει σε αυτό. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό ακριβώς αυτή τη στιγμή.Αυτό πρέπει να είναι το όραμα γιατί εργαζόμαστε σε έναν πολύ μεγάλο ποδοσφαιρικό σύλλογο όπου το καλό  δεν είναι ποτέ αρκετό. Εάν τερματίσουμε 15οι αυτή τη σεζόν, τότε πρέπει να είμαστε 12οι την επόμενη χρονιά και ούτω καθεξής. Όλοι θέλουν περισσότερα και αυτό δεν είναι θέμα. Είναι προνόμιο να δουλεύεις για έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Έβερτον. Έχουμε τέσσερις στρατηγικούς πυλώνες. Ποιοι είμαστε: η ταυτότητα και η κουλτούρα κάθε συλλόγου είναι πραγματικά σημαντικά. Δεν θέλουμε να απομακρυνθούμε πολύ από το δρόμο μας, τον τρόπο της Έβερτον. Πώς παίζουμε: ένας άλλος μεγάλος ρόλος και υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Πρέμιερ Λιγκ και σε ολόκληρο τον κόσμο συλλόγων που έχουν πολύ ξεκάθαρους τρόπους παιχνιδιού και τα οφέλη παίρνουν από αυτό. Πώς υποστηρίζουμε: τι κάνουμε όσον αφορά τη λειτουργική μας μέθοδο, με πράγματα όπως η προπόνηση, η ανάλυση απόδοσης, οι ιατρικές υπηρεσίες, η αθλητική επιστήμη και η οικοδόμηση μιας πραγματικά ισχυρής φιλοσοφίας του καλύτερου τύπου στην κατηγορία που διατρέχει όλα τα τμήματα μας. Ανάπτυξη προσωπικού: Πιστεύω πολύ ότι είμαστε τόσο καλοί όσο οι άνθρωποι μας και εάν έχετε προσωπικό που συνεχίζετε να αναπτύσσετε, τότε μπορούν να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες και τεχνογνωσία για να γίνουν καλύτεροι.”

 

αφησε ενα σχολιο