1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Το έξι μέθυσε και

Το έξι μέθυσε και έγινε εννιά

Τα όνειρα είναι δωρεάν οπότε μπορώ να αρχίζω μετά από χρόνια να ονειρεύομαι. Επαγγελματικό τρίποντο στο Λονδίνο που ήταν και το τρίτο σε έξι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ όμορφα για εμάς αφού μόλις στο πρώτο λεπτό μετά από σέντρα του Harrison ο Mykolenko με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Μόλις 5 λεπτά αργότερα η Crystal Palace κέρδισε ένα πολύ εύκολο πέναλτι που θα μπορούσε άνετα και να μην δοθεί αλλά οι Glaziers έπεφταν και τα 90′ λεπτά πολύ εύκολα. Στο υπόλοιπο μέρος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι με την Έβερτον να αμύνεται σωστά και παρόλο τον χώρο που έδωσε στην Palace δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τα ζαχαρωτά έπιασαν στον ύπνο την ομάδα του Δεινοσαύρου Hodgson και μετά από κόρνερ και στραβό κλωτσιά του Gueye ο Mykolenko με ωραίο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι αλλά ο Doucoure πήρε το ριμπάουντ μιας και βρισκόταν για άλλη μια φορά στην σωστή θέση και έφερε την ομάδα μπροστά με 1-2. Η Crystal Palace πίεζε περισσότερο στην συνέχεια με μια δυο καλές φάσεις να μας βρίσκουν σε ετοιμότητα αλλά στο 73′ λεπτό μετά από κακή εκτίμηση του Tarkowski, o Edouard βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή και ισοφάρισε σε 2-2. Όλοι πίστευαν ότι το παιχνίδι θα λήξει έτσι αλλά στο 86′ μετά από μια ωραία συνεργασία ο Gueye έφερε την ομάδα μας μπροστά με 2-3 που ήταν και το τελικό σκορ γιατί οι προσπάθειες των παικτών της Crystal Palace ήταν λίγες και δεν μπόρεσαν να φέρουν το παιχνίδι ξανά σε ισόπαλο αποτέλεσμα.

Μια νίκη που μας έφερε 8 βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και 7 βαθμούς πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκεται στην έβδομη θέση και την υποδεχόμαστε στο Goodison Park σε δύο εβδομάδες. Το πρόγραμμα στην συνέχεια είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς έχουμε τρία εντός έδρας παιχνίδια με Manchester united,Newcastle, Chelsea με ένα διάλειμμα στο City Ground με την Nottingham Forest στις 2 Δεκεμβριου. Για την ακρίβεια είναι η τελευταία διακοπή με τις εθνικές για αυτό το χρόνο και η ομάδα μας θα παίξει απο τις 26 Νοεμβριου με τους Red Devils μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου που θα παίξει τελευταία αγωνιστική με τους Λύκους συνολικά 8 παιχνίδια πρωταθλήματος και τον προημιτελικό του Καραμπάο καπ στις 18 Δεκεμβριου, δηλαδή για ένα μήνα περίπου κάθε 3 μέρες και ένα παιχνίδι.

H αισιοδοξία φυσικά μπορεί να πηγάζει και από το γεγονός ότι ο Αθλητικός διευθυντής κος Kevin Thelwell έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά με το ρόστερ και της μεταγραφικές κινήσεις με βάση και τα οικονομικά μας δεδομένα. Κάποιοι συνοπαδοί μαζί με εμένα φυσικά δεν μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα κάποιες ήττες με Fuhlam,wolves,Luton αλλά αν εξαιρέσεις το παιχνίδι με την Luton το ροστερ μας ήταν διαφορετικό αφού έλλειπαν Beto, Harrison, και ο Mykolenko που ήταν μεν στην αποστολή αλλά είχε χάσει ένα κομμάτι της προετοιμασιας από ένα μικρό τραυματισμό που είχε και γάμπριζε. Επίσης Calvert-Lewin ήταν τραυματίας και οι Garner, Branthwaite που ήρθαν τελευταίες μέρες λόγο των μικρών εθνικών ομάδων. όλο αυτό που προανέφερα με κάνει ακόμη περισσότερο χαρούμενο γιατί από τότε έχασα μόνο από Arsenal-Liverpool και κερδίσαμε 5 εκτός έδρας παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο και η Εβερτον με τον Dyche αποκτά ταυτότητα.

Το μόνο λίγο που με φοβίζει είναι το ελάχιστο ροτέισον του προπονητή μας που όχι μόνο ξέρουμε από τώρα την 11αδα με την Manchester αλλά ξέρουμε και ότι στο 70′ θα βγάλει DCL θα βάλει Beto και στο 90′ άλλες δυο αλλαγές. Αλλά αφού κερδίζουμε όλα καλά και ωραία.

Κοντολογις, δύσκολος μήνας λοιπόν με παιχνίδια με όλες τις καλές ομάδες τις Premier, και φυσικά με την πίεση στην ομάδα να αρχίσει σιγά σιγά να δείχνει σημάδια, γιατί μας έχουν ανοίξει την όρεξη και θέλουμε πολλά από εδώ και πέρα. Περμένω τις απόψεις σας για το τελευταίο παιχνίδι, που στηρίζεται αυτή την πορεία της ομάδας  καθώς και τις απόψεις σας για το ρόστερ αλλαγές την ωρα του  αγώνα και ποιοι από αυτούς που είναι στον πάγκο αξίζουν ευκαιρίες. Ξέρω ότι πλησιάζει ο Ιανουάριος και μπορούμε να μιλάμε για μεταγραφές αλλά αυτό σε άλλο σημείο γιατί παρόλο που πλησιάζει είναι νωρίς γιατί σε 9 παιχνίδια μπορεί να προκύψουν τραυματισμοί.

αφησε ενα σχολιο