1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

Γκρινιάζοντας για το Financial Fair play κάποιοι Εβερτόνιανς έχουν ξεχάσει το μέγεθος των χρημάτων που έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα.

 Για όσους δεν το γνωρίζουν η Έβερτον έχει τη δωδέκατη πιο ακριβή ομάδα στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον πίνακα που συνέταξε το CIES Football Observatory. Η τρέχουσα ομάδα κόστισε το τεράστιο ποσό των 400 εκατομμυρίων λιρών!.  Ένα ποσό πραγματικά εκπληκτικό για όσους έχουν παρακολουθήσει τις μεταγραφές των Μπλε από το 2016. Είναι εξωφρενικό αν σκεφτείς ότι η μέση θέση της Έβερτον στην Premier League είναι η ένατη.

 Οι μπλέ έχουν προκριθεί στην Ευρώπη μόλις δύο φορές τις τελευταίες έντεκα σεζόν.  Έχουν αποτύχει να κάνουν μια σοβαρή πορεία στην Ευρώπη, αλλά έχουν ξοδέψει περισσότερα σε παίκτες από ότι η Μπάγερν Μονάχου που σήκωσε το τρόπαιο του Champions League το 2020 και η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε που κέρδισε τον τίτλο της La Liga τον Μάιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Έβερτον κοστίζει περισσότερο από αυτή της Μπορούσια Ντόρτμουντ, της Ίντερ και της Μονακό, αλλά τα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν ούτε στο ελάχιστο το μέγεθος των δαπανών.

Πριν μπούμε στην λογική να ζητάμε ακόμα περισσότερα χρήματα ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε που πάνε αυτά τα χρήματα.Γιατί το μέγεθος της αποτυχίας είναι τεράστιο.

 

 

αφησε ενα σχολιο