1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Τρίτη και… φαρμακερή!

Τρίτη και… φαρμακερή!

Το όνομα, Patrick Nash, κατά πάσα πιθανότητα είναι άγνωστο στους κόλπους των Evertonians. Κι όμως ο Patrick ή Pat Nash είναι μέλος της «μπλε» οικογένειας όντας ποδοσφαιριστής στην ομάδα U18 του συλλόγου.

Η ιστορία του συγκεκριμένου παίκτη και η μεταγραφή του στα «ζαχαρωτά» παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

O Patrick Nash γεννήθηκε το 2004 στη πόλη Aldershot (50 χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο). Το μικρό του όνομα το πήρε από τον σπουδαίο παλαίμαχο διεθνή τερματοφύλακα της Βόρειας Ιρλανδίας, Patrick Antony “Pat” Jennings (έκανε σημαντική καριέρα στη Tottenham και στην Arsenal, ενώ έδωσε το «παρών» ως αναπληρωματικός γκολκίπερ της Everton στον Τελικό του FA CUP το 1986 μεταξύ της Liverpool και της Everton [3-1]).

Ο Nash όταν ήταν 8 ετών εντάχθηκε στην Ακαδημία της Reading F.C. Μετά από 7 χρόνια στους «βασιλικούς» ο σύλλογος του Berkshire τον ενημέρωσε ότι αποτελεί παρελθόν από τις τάξεις του, καθότι οι υπεύθυνοι της ομάδας θεώρησαν ότι δεν είχε το απαιτούμενο ταλέντο για να διακριθεί στο μέλλον.

Το σοκ ήταν τεράστιο για 15χρονο τότε Pat και την οικογένειά του. Μάλιστα ο νεαρός αθλητής ανέφερε ότι μετά από αυτό το γεγονός σκέφτηκε πολύ σοβαρά να παρατήσει το ποδόσφαιρο.

Ο πατέρας του, Doug Nash, πίστευε ότι ο γιος του άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία και έκανε προσπάθειες για να βοηθήσει το παιδί του. Φως στο τούνελ φάνηκε όταν ο παλιός ποδοσφαιριστής των Rangers F.C., Dufermlin Athletic, Queen of South,  Lee Robinson έμαθε για τη περίπτωση του Pat.

O Lee μαζί με τα αδέλφια του, Shaun και Mark ασχολούνται με την εκγύμναση τερματοφυλάκων, ενώ παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο κανάλι τους στο YouTube, “The Modern-Day GK” .

Με τη κατάλληλη καθοδήγηση ο Pat βρήκε ξανά τη διάθεσή του για να παίξει ποδόσφαιρο και προσκλήθηκε από τη Newcastle F.C. για να δοκιμασθεί. Η Everton έλαβε κι αυτή πληροφόρηση για τον νεαρό γκολκίπερ και κάλεσε τον Nash τον περασμένο Αύγουστο να συμμετάσχει στις προπονήσεις των «ζαχαρωτών».

Στις αρχές Νοεμβρίου ο Patrick Nash υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το κλαμπ μέχρι τον Ιούνιο του 2022, με τον Pat να δηλώνει ότι η παρουσία του προπονητή τερματοφυλάκων του συλλόγου, David Lucas, έπαιξε καταλυτικό ρόλο, προκειμένου να ενταχθεί στην Everton και ο ίδιος έχει την επιθυμία να «ξεπληρώσει» την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Lucas.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο φέρελπις ποδοσφαιριστής τόνισε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει στην ηλικία που βρίσκεται είναι να απολαύσει την εμπειρία και να προοδεύσει ως άνθρωπος και ως τερματοφύλακας.

αφησε ενα σχολιο