1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Υπάρχει ένα θολό τοπίο

Υπάρχει ένα θολό τοπίο στον ουρανό του Merseyside

Η εβδομάδα μας ξεκίνησε όχι απλά χάλια αλλά δεν μπορούμε να βρούμε και μαντίλι για να κλάψουμε.

Ας ξεκινήσω από το ματς της Δευτέρας, τι να σχολιάσω και τι να πω? Μία ομάδα που απλά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο μόνο και μόνο να δώσει την παρουσία της και να φύγει με το διόλου ευκαταφρόνητο σκορ για εμάς 5-0! H αλήθεια είναι πως έκανα μία ανασκόπηση στο παρελθόν από το 2000 και έπειτα πόσες φορές έχουμε φύγει με 5+ γκολ.

Όλες οι ήττες με αυτό το σκορ είναι σε εκτός έδρας παιχνίδια και μόνο όσον αφορά το πρωτάθλημα!

Man. United (99/00) 5-1

Man. City (00/01) 5-0

Man. City (03/04) 5-1

Arsenal (04/05) 7-0

Chelsea (16/17) 5-0

Arsenal (17/18) 5-1

Man. City (πέρυσι) 5-0

Tottenham (φέτος) 5-0

Όσο και να χει πονάει η κάθε ήττα με τόσα πολλά γκολ, ακόμα και σε φιλικό παιχνίδι!

Anyways, η πραγματικότητα είναι ότι επί Frank Lampard era, έχουμε 3 νίκες και 4 ήττες, όπου βάζοντας τις 2 νίκες είναι στο FA Cup με Boreham & Brentford, ενώ στο πρωτάθλημα είναι επί της Leeds United. Αν το αναλύσω περισσότερο, σε 5 αγώνες της PL έχει 1 νίκη και 4 ήττες! Δεν το λες και καλό… Ασφαλώς και δεν τον κρίνω, διότι 1) είναι Βρετανός και ξέρει την κουλτούρα της ομάδας 2) ξέρει να διαχειρίζεται ομάδες που βρίσκονται σε κρίση (βλ. Derby County) και 3) έχει την προσωπικότητα να ενθαρρύνει και να επιβληθεί στους παίκτες! Οπότε περί προπονήτη δεν τίθεται θέμα.

Το θέμα ασφαλώς τίθεται όσον αφορά την άμυνα και τα χαφ. Ναι έχουμε μία κάκιστη άμυνα όπου είμαστε η χαρά των αντιπάλων ομάδων. Σε 25 ματς που έχουμε αγωνιστεί, έχουμε δεχτεί τουλάχιστον 1 γκολ στα 21 από αυτά! Τραγελαφικά πράγματα, το clean sheet το έχουμε κρατήσει μόνο με Brighton (A), Norwich (H), Tottenham (H) και Leeds (Η). Σίγουρα το καλοκαίρι θα χρειαστούμε ριζικές αλλαγές όσον αφορά αυτό το κομμάτι.

Πάμε όμως και στα χαφ τώρα, δυστυχώς, μετά από μία τέλεια χρονιά για το δίδυμο Doucoure, Allan (βλ. πέρυσι), φέτος και οι 2 είναι περιπατητές στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά για τον πρώτο, ο οποίος είναι άφαντος στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας. Ο πάγκος δεν μπορεί να βοηθήσει με τον Gomez, οπότε χάνοντας το κέντρο, εξυπακούεται ότι η ομάδα κόβεται στη μέση και δεν μπορεί κάποιος να κατεβάσει τη μπάλα! Δεν είναι δουλειά του αξιόπιστου πλην φιλότιμου Gordon να κατεβάζει μπάλα.

Την Κυριακή αγωνιζόμαστε ενάντια στους “Λυκους”, οι οποίοι λύκοι τρέχουν ένα σερί 6-1-4 στα τελευταία παιχνίδια, όμως με 3 σερί ήττες. Αν αγωνιζόμασταν πριν μισό μήνα, θα έλεγα να κάνουμε το σταυρό μας! Όμως τα δεδομένα άλλαξαν πρόσφατα, όχι γιατί εμείς γίναμε καλή ομάδα (χαχα) αλλά γιατί η Wolves νοσεί με τις τελυταίες ήττες (Arsenal, West Ham & Crystal Palace). Είμαστε αουτσάιντερ εννοείται αυτό, όμως αν δούμε την προιστορία μας, τα 5 τελευταία παιχνίδια μας στο Goodison Park είναι 3-1-1.

Η πραγματικότητα περί Everton είναι 5 facts που μας καίνε!

  1. Θα μπορέσουμε να φτάσουμε τους 40 βαθμούς που θα μας κρατήσουν στην κατηγορία? Είναι ένα πλαφόν που αυτοί οι πόντοι σώζουν την παρτίδα. Όμως βλέποντας ότι σε 19 παιχνίδια έχουμε κερδίσει τα 2, προβληματίζεσαι!
  2. Μετά από 25 ματς έχουμε συνολικά 22 πόντους, οι οποίοι 19 ήταν το περασμένο έτος! Έχουμε φτάσει Μάρτιο και έχουμε συνολικά 3 βαθμούς!
  3. Όπως προείπα η άμυνα είναι ο περίγελος της PL έχοντας την 4η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 46 γκολ.
  4. Όσο και αν αγαπάω τον Coleman, δεν μπορεί να αγωνίζεται κάθε μέρα, δεν έχει τις αντοχές. Έχει την εμπειρία αλλά δεν έχει τα τρεξίματα να μαρκάρει τα αντίπαλα εξτρεμ. Όσο δε για το δίδυμο φωτιά Keane (Holgate, Mina) μένει στην έκφραση speechless
  5. Ένας Gordon δεν φέρνει την άνοιξη συγγνώμη κιόλας! Αυτή τη στιγμή είναι ότι πιο hot prospect που έχουμε ως σύλλογος, αλλά ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη προφανώς!

Ας ελπίσουμε ότι η ομάδα μας θα κάνει το καθήκον της και θα πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη! Κυριακή λοιπόν…

 

 

 

 

 

 

 

αφησε ενα σχολιο