1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Μία ανασκόπηση για το

Μία ανασκόπηση για το 2020

 Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε συν οπαδοί. Το 2020 ένα έτος καταραμένο για τους περισσότερους αν όχι για όλους εμάς, παρόλα αυτά ένα έτος στο ποδοσφαιρικό σκέλος της ομάδας μας που μας έχει πάει καλά. 

Σήμερα θα κάνω μίαν ανασκόπηση για το αντρικό και το γυναικείο τμήμα της ομάδας μας και τα όσα έχουν πετύχει ως τώρα στα μέσα της σεζόν. Carlo Ancelotti και Willie Kirk έχουν καταφέρει να ανεβάσουν το status quo της ομάδας και στους άντρες και στις γυναίκες. Γενικά ως οργανισμός υπο την ηγεσία του Farhad Moshiri μας βρήκε το 2020 (υπολογίζοντας τον αγώνα της West Ham) στην 4η θέση στο αντρικό τμήμα και στην 5η θέση στο γυναικείο τμήμα.

Ας κάνουμε όμως μία ανάλυση του κάθε τμήματος ξεχωριστά, ξεκινώντας πρώτα με το γυναικείο τμήμα.

Ο Willie Kirk χτίζοντας μίαν ομάδα από την αρχή χάνοντας δυνατές παίκτριες όπως οι Kaagman, Cain, van Es και το αστέρι της ομάδας την Chloe Kelly. Έκανε ένα reboot αγοράζοντας ότι καλύτερο κυκλοφορούσε Moe Wold, Sevecke, Sorensen, Gauvin, Emslie, Egurrola και Hayley Raso. Όλες διεθνείς με τις χώρες τους και κάποιες είναι και αρχηγοί στις χώρες τους. Καταφέραμε να κάνουμε ένα δυνατό come back όπως τη δεκαετία των 00s που πρωτοστατούσαμε! Φυσικά το να μπούμε 3αδα και να πάμε στο Champions League δεν είναι ακατόρθωτο αλλά ούτε και εύκολο. Κλείσαμε τη σεζόν στην 5η θέση απέχοντας 12 βαθμούς από την κορυφή (Man. Utd)  και με ένα ματς λιγότερο. Στο πρωτάθλημα έχουμε 9 νίκες 2 ισοπαλίες και 5 ήττες. Η πιο εμφατική νίκη ήταν εκτός έδρας κόντρα στην Aston Villa με 0-6 και η μεγαλύτερη νίκη μας σε σχέση με τον αντίπαλο ήταν με την Chelsea στα προημιτελικά του Κυπέλλου με 2-1! 

Όσον αφορά στα κύπελλα, στο FA Cup καταφέραμε και φτάσαμε στον τελικό περνώντας κατά σειρά Chelsea, Birmingham και χάνοντας στον τελικό από τη Man. City με 1-3 στην παράταση. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα τρόπαιο ως οργανισμός όμως δείξαμε τα δόντια μας κόντρα σε ένα μεγαθήριο του αγγλικού ποδοσφαίρου! Στο League Cup πήγαμε πάλι καλά σε έναν όμιλο με αντιπάλους Man.Utd, Liverpool και Man. City. Βγήκαμε 2οι στον όμιλο με 2 νίκες και μία ήττα αλλά δεν προχωρήσαμε στην επόμενη φάση γιατί δεν ήμασταν λόγω διαφορά τερμάτων στις 2 καλύτερες ομάδες των 2ων του κάθε ομίλου. Παρόλα αυτά κερδίσαμε με 1-0 τις Liverpool και Man. Utd αλλά πάλι στην γνώριμη αντίπαλό μας χάσαμε πάλι με 3-1 από τη City.

Πάμε και στην ομάδα του Carlo Ancelotti, που ενώ ήρθε στις αρχές του 2019 άρχισε να οργανώνει την αντεπίθεση του από το Σεπτέμβρη του 2020. Αγοράζοντας 3 πολύ καλούς παίκτες όπως Allan, Doucoure και Rodriguez, προσθέτοντας την πιο ακριβή μεταγραφή μας (ως αμυντικό) με τον Godfrey, προσθέτοντας και 2 πιτσιρίκια όπως οι Nkounkou και Jagne. Έδιωξε από το ρόστερ 20 παίκτες!!!!Οι πιο διάσημες φυγές ήταν των Schneiderlin, Dowel και Hornby που αποχώρησαν έναντι ποσού. Δυστυχώς το καλοκαίρι σταμάτησε και ο εμβληματικός αρχηγός μας ο Leighton Baines.

Ξεκινώντας τη σεζόν μας βρήκε στις πρώτες 5 αγωνιστικές στην 1η θέση, όμοια της είχαμε να δούμε από τα 80s. Ο χειρότερος μήνας μας ήταν ο Νοέμβριος που μας βρήκε με 3 ήττες και 1 νίκη και ο καλύτερος μήνας ήταν ο Δεκέμβριος με νίκες σε όλα τα ντέρμπι έχοντας 4 νίκες και 1 ισοπαλία. Στο πρωτάθλημα έχουμε ακριβώς το ίδιο στατιστικό με τις γυναίκες και τους ίδιους πόντους με 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες! Δεν ξέρω αν πηγαίνουμε χέρι χέρι και σε αυτό χαχαχα.

Όσον αφορά τα κύπελλα, στο League Cup φτάσαμε ως τα προημιτελικά αποκλείοντας κατά σειρά Salford, Fleetwood και West Ham, χάνοντας από τη Man. Utd με 0-2. Το FA Cup ξεκινά σε λίγες μέρες με την Rotherham, οπότε δεν έχουμε να αναφέρουμε κάτι επ αυτού.

Να προσθέσω ότι αυτό το έτος κλείσαμε για την κατασκευή του νέου γηπέδου στο Bramley-Moore Dock Stadium με χωρητικότητα 52.888 θέσεων. Στο νέο στάδιο θα αγωνιστούμε το 2023 ή 2024.

Το 2021 ελπίζω να μας βρει με λιγότερους τραυματισμούς, περισσότερο ομοιογένεια, να συνεχίσουμε να είμαστε οικογένεια, σαφώς με έναν τίτλο (FA Cup πιο εφικτό) και με μία ευρωπαϊκή θέση και για τις 2 ομάδες μας. Και το νέο έτος θα δούμε πόσο ψηλότερα μπορούμε να πάμε με κάποιες νέες προσθήκες στα ρόστερ μας! Ναι έχω κράξει πολλές φορές τον Moshiri, αλλά φέτος το πήρε πολύ ζεστά το θέμα και έχει βάλει ψηλούς στόχους στον οργανισμό της Everton. Υπομονή χρειάζεται, πιστεύοντας στους προπονητές μας, λάθη σαφώς και θα γίνουν. Ο ναός του Σολομώντα δεν φτιάχτηκε σε μία μέρα!

αφησε ενα σχολιο