1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Όταν ο κόσμος γύρισε

Όταν ο κόσμος γύρισε την πλάτη στην ομάδα.

Το Ayerosme Park δεν υπάρχει πλέον.

Το 1993 ο κόσμος της ομάδας έφτασε στο σημείο να της γυρίσει την πλάτη, 1980 η εξέδρα του Ayrosome Park της Middlesborough κατέρρευσε, και το 1949 γεννήθηκε ο “Στρατηγός” Ottmar Hitzfeld.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 η Everton άρχισε να χάνει τη δύναμη της, και από τότε δυστυχώς δε λέει να σηκώσει κεφάλι. Στη μέση της σαιζόν 1992- 93, όντας στη 17η θέση ο κόσμος είχε δυσαρεστηθεί τόσο που επέμενε να απέχει από τους αγώνες της ομάδας. Στον επαναληπτικό του τρίτου γύρου του κυπέλλου, εναντίον της Wimbledon σημειώθηκε το ρεκόρ αρνητικής προσέλευσης κόσμου. Στις εξέδρες του Goodison Park βρέθηκαν μόλις 15.293 φίλαθλοι. Ούτε έναν μήνα νωρίτερα σημειώθηκε το ρεκόρ αρνητικής προσέλευσης κόσμου στο Goodison Park, σε αγώνα πρωταθλήματος, εναντίον της Southampton. Στις εξέδρες βρέθηκαν μόλις 14.051 φίλαθλοι, ενώ στο τέλος του χρόνου, το Δεκέμβρη της ίδιας χρονιά, πάλι εναντίον της Southampton, σημειώθηκε το ρεκόρ των 13.667 φιλάθλων.

Για την ιστορία, η Everton έχασε με 1-2 από τη Wimbledon και αποκλείστηκε.

Η δεκαετία του ’80 στιγματίστηκε από καταστροφές σε διάφορα γήπεδα του κόσμου. Η αρχή έγινε από το Ayrosome Park, τότε έδρα της Middlesborough. H Middlesborough υποδέχονταν τη Manchester United και το σκορ ήταν 1-1, όταν μέρος της εξέδρας κατέρρευσε, σκοτώνοντας τους Irene και Norman Roxby, ένα ζευγάρι φανατικών φίλων της Middlesborough.

Αυτή ήταν η αρχή δυστυχώς ήταν μόνο η αρχή μιας θανατηφόρας για τον ποδοσφαιρικό κόσμο δεκαετίας. Ακολούθησαν το Lushniki Stadium το ’82, το valley parade to ’85, το Heysel, το Hillsborough, και φυσικά το Καραϊσκάκης…

Ο Ottmar Hitzfeld έφτασε στο σημείο να ονομαστεί δύο φορές στην καριέρα του καλύτερος προπονητής του κόσμου. Ως ποδοσφαιριστής κέρδισε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ελβετίας, ενώ βγήκε μια φορά και πρώτος σκόρερ. Ως προπονητής έκανε θαύματα όμως.

Αφού κέρδισε ένα κύπελλο Ελβετίας με την Aarau, και δύο με τους Grasshoppers, με τους οποίους πανηγύρισε και 2 πρωταθλήματα, συνέχισε στη Γερμανία όπου κέρδισε δύο πρωταθλήματα και το Champions League με τη Dortmund, και άλλα πέντε πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και φυσικά το Champions League με τη Bayern.

To 2014 αποσύρθηκε, ενώ απέρριψε και προσφορά από Κινέζικη ομάδα για 18 μήνες, που θα μπορούσε να του αποφέρει 24 εκατομμύρια ευρώ!

αφησε ενα σχολιο