1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Τα ξεκινήματα των θρύλων

Τα ξεκινήματα των θρύλων

Η σημερινή μέρα έχει συνδεθεί με δύο ξεκινήματα για δύο απο τους σπουδαιότερους παίκτες που φόρεσαν την φανέλα της Έβερτον.

   Χρονικά πρώτα ήταν ο Dixie Dean, που στις 17 Οκτώβρη του 1925 κάνει το πρώτο του χατ τρικ απο τα συνολικά 37 στην αξεπέραστη καρίερα του στην Έβερτον.Ηταν σε ένα παιχνίδι εναντίον της Μπέρνλι,που ο Dean πέτυχε και τα 3 γκολ της ομάδας μας στο τελικό 3-1.Ήταν η πρώτη σπουδαία σεζον για τον εμβληματικό επιθετικό και πρώτο σκορερ στην ιστορία της Έβερτον.Στο τέλος της εκείνης της σεζόν είχε πετύχει 33 γκολ με την ομάδα μας.Έξι χρόνια αργότερα,την ίδια ημερομηνία  ο Dixie Dean σκοράρει 5 γκολ!! σε μια απο τις μόλις εξι φορές, που έχει σκοράρει 5 γκολ σε ένα αγώνα παίκτης της ομάδας. Ήταν στην νίκη 9-3 επι της Σέφιλντ Γουένστει σε μια σεζόν που στο τέλος της βρήκε την Έβερτον πρωταθλήτρια και το Dean πρώτο σκορερ με 44 γκολ. 

   Εκτός απο το πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, ιστορική μέρα σήμερα και για τον ρέκορντμαν συμμετοχών. Ο Neville Southall ξεκίνησε σαν σήμερα το 1981 την σπουδαία του καρίερα στην Έβερτον όταν κάθισε για πρώτη φορά κάτω απο τα δοκάρια της ομάδας μας σε μία εντός έδρας νίκη εναντίον της Ίπσουιτς.Ακολούθησαν ακόμα 750 συμμετοχές για να φτάσει σε ένα ασύληπτο ρεκόρ που είναι αρκετά δύσκολο να καταριφθεί.

αφησε ενα σχολιο