1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Νίκη και με τα

Νίκη και με τα δεύτερα!

Με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί, και τις υποχρεώσεις της ομάδας στο κύπελλο και στο κύπελλο κυπελλούχων να έχουν ολοκληρωθεί, ο Howard Κendall αποφάσισε να ξεκουράσει τους παίκτες που είχαν τραβήξει το κουπί μέσα σε μια μαραθώνια σαιζόν, και να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες “δεύτερης γραμμής”.

Στις 23 Μαΐου του ’85 οι παίκτες αυτοί αντιμετώπισαν την Liverpool και τη νίκησαν με 1-0, αποδεικνύοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο πια ήταν η καλύτερη ομάδα στη χώρα!

Το Merseyside Derby έφερε 51.045 φιλάθλους στο Goodison για να παρακολουθήσουν την πρώτη και τη δεύτερη ομάδα της χώρας σε ένα ντέρμπι με χαρακτήρα γοήτρου. Ο Kendall παρέταξε μια ομάδα αλλαγμένη κατά 5/11 σε σχέση με αυτήν που αγωνίστηκε 3 μέρες νωρίτερα στον τελικό του κυπέλλου με τη Manchester United, αφήνοντας έξω τους Derek Mountfield, Peter Reid, Paul Bracewell, Peter Reid και Graeme Sharp.

H Liverpool όμως δεν μπορεί να πλησιάσει ούτε την δεύτερη ομάδα και ένας από τους αντικαταστάτες των παικτών αυτών, ο Paul Wilkinson, σκοράρει το μοναδικό γκολ του αγώνα, και με τη νίκη της αυτή η Everton έφτασε τους 90 βαθμούς, και αυτή ήταν η τελική συγκομιδή βαθμών της ομάδας, καθώς στους 2 τελευταίους αγώνες η Everton έκανε… αγγαρεία, χάνοντας από τις Coventry και Luton, δύο ομάδες που βρισκόντουσαν αρκετά πιο χαμηλά στη βαθμολογία…

αφησε ενα σχολιο