1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ούτε τραίνο δε γέμισε…

Ούτε τραίνο δε γέμισε…

Σαν σήμερα, το 1889, σημειώθηκε το αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης κόσμου σε εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος της ομάδας μας!

Ήταν ένας αγώνας για την προτελευταία αγωνιστική του πρώτου πρωταθλήματος και η Everton βρισκόταν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. H αντίπαλος ήταν η West Bromwich Albion, κυπελλούχος την προηγούμενη σαιζόν, τρίτη στη βαθμολογία τη δεδομένη στιγμή.

Ο αγώνας είχε μεγάλη σημασία για την Everton, αλλά τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Η WBA νίκησε με 0-1, και άντεξε στην πίεση της Everton που στα τελευταία λεπτά είχε και δοκάρι με τον αρχηγό Ross…

Τη μέρα εκείνη κόπηκαν 2.079 εισιτήρια, αν και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της αποχής, ο κόσμος στο γήπεδο ξεπερνούσε τις 10.000…

Σαν σήμερα γεννήθηκε το 1919, ο Johhnny Carey, Ιρλανδός ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια της καριέρας του, μάνατζερ.

Πέρασε από την ομάδα μας ως ποδοσφαιριστής κατά την περίοδο του πολέμου, ως προσκεκλημένος

σε 2 αγώνες, κάτι που συνηθίζονταν κατά την περίοδο του πολέμου. Ωστόσο, το όνομα του συνδέθηκε περισσότερο με την ομάδα μας αργότερα, όταν ανέλαβε τη θέση του μάνατζερ την περίοδο 1958- 61. Κάθισε στον πάγκο της ομάδας σε 122 παιχνίδια, και είχε 51 νίκες, 22 ισοπαλίες και 49 ήττες. Το 1961 κατάφερε να τερματίσει την ομάδα στην πέμπτη θέση, την υψηλότερη μεταπολεμικά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τον τότε πρόεδρο της ομάδας, Sir John Moores που τον απέλυσε στο πίσω κάθισμα ενός ταξί!

Στη θέση του προσελήφθη ο Ηarry Catterick και η ομάδα βρήκε το δρόμο της… Η φράση όμως “ταξί για πού;”, ήταν που τον σημάδεψε και έγινε μια φράση που θα συνόδευε στο εξής τους μάνατζερς που κινδύνευαν με απόλυση!

Εκτός των άλλων, ο Johnny Carey είχε αγωνιστεί τόσο για την εθνική ομάδα της Ιρλανδίας, όσο και για την εθνική της Βορείου Ιρλανδίας, ένας από τους πέντε ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας και τις φανέλες με τα εθνόσημα και των δύο χωρών.

Ο Carey αγωνίστηκε και μία φορά με την μεικτή ομάδα της Ευρώπης, το 1947, στο Hampden Park της Γλασκόβης, εναντίον της μεικτής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας.

Τέλος, σήμερα έχει γενέθλια και ο γεννημένος το 1971 ο Joe max-Moore, επιθετικός που φόρεσε τη φανέλα της πομάδας την περίοδο 1999- 2002. Υπέγραψε ως ελεύθερος παίκτης, ύστερα από δοκιμή, τον Οκτώβριο του ’99 και με το που μπήκε στην ομάδα έδειξε τις δυνατότητες του, σκοράροντας 5 γκολ στις 5 πρώτες εμφανίσεις του. Παρόλα αυτά, δε μπόρεσε να κρατήσει τόσο υψηλά ποσοστά και με τον καιρό έδειχνε όλο και λιγότερο αποτελεσματικός, καθώς, όπως είπε ο ίδιος αργότερα, το σύστημα που τον ήθελε “νεροκουβαλητή” των Duncan Ferguson και Kevin Campbell, δεν τον βόλευε καθόλου…

Εκτός αυτού, η καριέρα του στην Everton συνοδεύτηκε και από τραυματισμούς που δεν τον άφησαν να δείξει σε διάρκεια τις δυνατότητες του. Συνολικά είχε 64 συμμετοχές, τις 37 από αυτές ως αλλαγή, και πέτυχε 10 γκολ, τα 8 από αυτά στην πρώτη του χρονιά, μόλις σε 18 εμφανίσεις!

Ο Max- Moore ανήκει σε ένα κλειστό club, απαρτιζόμενο από μόλις 5 ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα της Everton και έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα τους 100 ή περισσότερες φορές!

Ο Max- Moore έχει παίξει για τις ΗΠΑ 100 φορές. Οι άλλοι είναι οι Nicklas Alexandersson(Everton- 66, Σουηδία-109), Landon Donovan(Everton- 22, ΗΠΑ- 155…), Kevin Kilbane(Everton- 121, ΕΙΡΕ- 110) και Li Weifeng(Everton- 2, Κίνα- 112).

Παρά τη μικρή προσφορά του στην ομάδα, σύμφωνα με τις δυνατότητες του, πλέον, μετά το τέλος της καριέρας του, δηλώνει πως το πέρασμα του από την ομάδα ήταν το αποκορύφωμα της καριέρας του…

αφησε ενα σχολιο