1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Το δεύτερο πρωτάθλημα!

Το δεύτερο πρωτάθλημα!

Στις 26 Απριλίου του 1915 η Everton ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα Αγγλίας, ως πρωταθλήτρια. Ήταν το δεύτερο πρωτάθλημα και το πρώτο που πανηγυρίστηκε στο Goodison Park!

Την τελευταία μέρα της σαιζόν η Everton υποδέχτηκε την Chelsea και ο αγώνας έληξε ισόπαλος με 2-2. Με τον βαθμό της ισοπαλίας εξασφάλισε το πρωτάθλημα ξεχωρίζοντας στη βαθμολογία από την Oldham Athletic η οποία είχε τους ίδιους βαθμούς αλλά είχε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της 2 μέρες νωρίτερα. Φυσικά, ακόμη και αν έχανε πάλι πρωταθλήτρια θα ήταν η Everton αλλά η ομάδα που ουσιαστικά έκοψε τις ελπίδες για τίτλο στην Oldham δεν ήταν άλλη από την Liverpool που στην τελευταία αγωνιστική νίκησε την Oldham με 0-2, στην έδρα της μάλιστα!

Τα γκολ της ομάδας πέτυχαν οι Tom Fleetwood και Bobby Parker, ο οποίος ήταν και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 36 γκολ σε 35 παιχνίδια!

Αξίζει να αναφερθεί πως η Everton είχε μια μέτρια συγκομιδή εντός έδρας στη διάρκεια της σαιζόν και μια εξαιρετική πορεία στα εκτός έδρας παιχνίδια. Συγκεκριμένα στο Goodison είχε 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες ενώ εκτός έδρας είχε 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες!

Εκτός αυτού όμως ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα πανηγύρισε πρωτάθλημα στο Goodison Park καθώς το προηγούμενο πρωτάθλημα της ομάδας είχε κατακτηθεί το μακρινό 1891, όταν έδρα της ομάδας ήταν το Anfield Road!

Με το συγκεκριμένο παιχνίδι όμως το Goodison Park έκλεινε τις πύλες του για ανταγωνιστικό παιχνίδι για 4 χρόνια, καθώς τη χρονιά εκείνη ξεκινούσε ο “Μεγάλος Πόλεμος..”

αφησε ενα σχολιο