1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Τα στατιστικά ως τώρα

Τα στατιστικά ως τώρα

Μετά από τις 7 πρώτες αγωνιστικές, έχουμε ένα δείγμα για την φετινή Έβερτον του Ρόναλντ Κούμαν.Δείγμα που σίγουρα δεν είναι μεγάλο ωστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.Όμως η στατιστική μας ανάλυση δεν έχει σκοπό να βγάλει συμπεράσματα, αλλά να σκιαγραφήσει την φετινή ομάδα και να δούμε που και αν, παρουσιάζει βελτίωση ως τώρα η Έβερτον, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Επίθεση

Η Έβερτον με 11 γκολ ενεργητικό, είναι 9η στην σχετική κατάταξη  σκοράρει μέχρι στιγμής 1,57 γκολ ανα παιχνίδι περίπου στα ίδια επίπεδα με την περασμένη σεζόν που την έκλεισε με 1,55 γκολ ανα παιχνίδι.Η Έβερτον έχει σκοράρει τα 9 από τα 11 γκολ της μέσα από την μεγάλη περιοχή.Ένα θέμα ίσως να είναι η ευστοχία, καθώς μόλις το 40,7% τον σουτ που επιχειρεί η ομάδα βρίσκει στόχο συνολικά ως τώρα 42/103 σουτ.Βέβαια, η ευστοχία έχει βελτιωθεί από πέρυσι, που ήταν μόλις 36%.Αξίζει να προσέξουμε πως η Έβερτον έχει σταθερά υψηλή θέση σε ένα στατιστικό που οι Άγγλοι τον αναφέρουν ως big changes missed, θα το μεταφράσω ως μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Την προηγούμενη σεζόν η Έβερτον τερμάτισε 4η στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία φέτος είναι δυστυχώς ακόμα πιο ψηλά 2η.

Ομαδικό παιχνίδι 

Σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.Η ομάδα πασάρει με ακριβώς την ίδια ακρίβεια που πάσαρε και την προηγούμενη σεζόν με ένα ποσοστό 81%.Το θετικό είναι ότι οι σέντρες φέτος βρίσκουν κεφάλι, είναι καλύτερες σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν με το 25% να δείχνει μια βελτίωση σε σχέση με το 21% που έκλεισε την προηγούμενη σεζόν η ομάδα.

Άμυνα

Στην άμυνα βλέπουμε τις μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις ως τώρα.Αυτή την στιγμή η Έβερτον έχει την 2η καλύτερη άμυνα στην Πρέμιερ λιγκ, έχοντας δεχτεί μόλις 5 γκολ. Μόνο η Τότεναμ έχει δεχθεί λιγότερα (3 γκολ) και μετά την ομάδα μας είναι η πρώην ομαδα του μανατζερ μας η Σάουθαμπτον.Η ομάδα δέχεται μόλις 0,71 γκολ ανα παιχνίδι, τεράστια διαφορά σε σχέση με το 1,45 την προηγούμενη σεζόν.Στην δεύτερη θέση είναι η ομάδα αυτή την στιγμή, σε τάκλιν στο πρωτάθλημα (όπως και ο νεοαποκτηθείς Idrissa Gueye σε ατομικό επίπεδο) αντίθετα την προηγούμενη σεζόν τερμάτισε 10η . Λίγο καλύτερη και στο καθάρισμα φάσεων (clearences) 7η από 8η.Αξίζει να δώσουμε προσοχή εδώ στο γεγονός, πως η Έβερτον είναι πρώτη σε καθάρισμα φάσεων με το κεφάλι, ένας νευραλγικός τομέας που την περασμένη σεζόν η Έβερτον ήταν μόλις στην 13η θέση. Με τον αρχηγό να κάνει ως τώρα καλή σεζόν, μια και είναι πρώτος στην σχετικη στατιστική κατηγορία και στο καθάρισμα φάσεων με 64, αλλά και στο καθάρισμα φάσεων με το κεφάλι 44.

αφησε ενα σχολιο