1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ο αγώνας που διείρκησε

Ο αγώνας που διείρκησε πεντέμισι ώρες!

Oι McKenzie, Hamilton, Latchford, McNaught
μαγειρεύουν “scouse power”. Τελικά
δε βοήθησε αρκετά… 

Στις 13 Απριλίου του 1977 παίχτηκε ο τρίτος και τελευταίος τελικός του League Cup, μεταξύ των Everton και Asston Villa. Ήταν η πρώτη φορά που η Everton πλησίασε τόσο στην κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου. Τελικά, μετά από 3 αγώνες η Villa επικράτησε με 3-2.

Η Everton για να φτάσει στον τελικό είχε νικήσει τις Cambridge United, Stockport County, Coventry City, Manchester United και Bolton Wanderers.

H Villa τις Manchester City, Norwich City, Wrexham, Millwall και QPR.

Ο πρώτος τελικός έγινε ένα μήνα νωρίτερα, στις 12 Μαρτίου στο Wembley, και οι δυο ομάδες απέτυχαν να σκοράρουν. Έπειτα από 90 λεπτά το 0-0 παρέμεινε και ο τελικός οδηγήθηκε σε επαναληπτικό.

Στις 16 Μαρτίου, στο Hillsborough, δύο παίκτες της Everton σκόραραν, αλλά όχι και οι  δύο στο σωστό τέρμα. Ο Roger Kenyon στο 80′ με αυτογκόλ έδωσε προβάδισμα στη Villa και ο Bob Latchford στο 89′ ισοφάρισε και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, όπου δεν άλλαξε τίποτα.

Στις 13 Απριλίου, στο Old Trafford, οι δυο ομάδες συναντήθηκαν για τρίτη και τελευταία φορά. Ο Bob Latchford άνοιξε το σκορ στο 30′. Ο Chris Nicholl ισοφάρισε στο 80′ και ο Brian Little έδωσε προβάδισμα στη Villa 2 λεπτά αργότερα. Ο Mick Lyons ισοφάρισε αμέσως και έστειλε και πάλι το παιχνίδι στην παράταση.

Στα τελευταία λεπτά, στο 118′, ο Brian Little και πάλι, πέτυχε το νικητήριο γκολ για την Villa και της χάρισε το τρόπαιο…

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Everton βρέθηκε στον τελικό του League Cup. Έχει βρεθεί άλλη μία, το 1984, αλλά και οι δύο ήταν αποτυχημένες…

Αντίθετα, για την Aston Villa, αυτή ήταν η τρίτη κατάκτηση του τίτλου, από τις 5 συνολικά, ενώ έχει βρεθεί και άλλες 3 φορές σε τελικό….

αφησε ενα σχολιο