1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Συνέλευση μετόχων με αρκετά

Συνέλευση μετόχων με αρκετά νέα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε χθες η γενική συνέλευση μετόχων της Έβερτον που είναι ανοιχτή για το κοινό.Στην συνέλευση μίλησαν όλοι οι βασικοί συντελεστές της ομάδας από τον Μάρκο Σίλβα,τον Μαρσελ Μπράντς που μάλιστα πλέον δεν είναι μόνο Αθλητικός διευθυντής αλλά διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο υπεύθυνος για ολόκληρη την ποδοσφαιρική στρατηγική της ομάδας.Μέχρι φυσικά και τον μεγαλομέτοχο Φαρχάντ Μόσίρι.

Για τις μεταγραφές

Φαρχάντ Μοσίρι:Τα χρήματα δεν είναι τα πάντα. Έχω ρίξει  250 εκατομμύρια λίρες για να μετατρέψουμε ένα μουσείο σε μια ανταγωνιστική ομάδα.Απλά πρέπει να το κάνουμε σωστά,το να πετάμε συνέχεια χρήματα δεν είναι η λύση.Αγοράζοντας παίκτες τον Ιανουάριο μπορεί να μην μας βοηθήσει .Έχουμε πάρα πολλούς παίκτες που ήρθαν.Αποκτάμε το επίπεδο απόδοσης και βελτιωνόμαστε.Δεν είναι μόνο ρητορική, είμαστε πολύ σοβαροί για το τι θέλουμε να κάνουμε. Είμαι οπαδός και κοιτάζω τον βαθμολογικό πίνακα η 11η θέση δεν είναι αρκετά καλή, νομίζω ότι το ξέρουμε αυτό.Πρέπει να ανεβούμε στην βαθμολογία και νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ανυπομονησία των οπαδών για να οδηγήσουμε το ομάδα ψηλά αλλά πρέπει να είμαστε υπομονετικοί για να επιτρέψουμε την ανάπτυξη.Δεν θα υπάρξει αντίδραση που δεν έχει μελετηθεί.Η Έβερτον έχει εισπράξει περίπου 135 εκατομμύρια λίρες από την πώληση των Stones, Lukaku και Barkley, αλλά ο Μοσίρι λέει ότι έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολο να ξαναχτίστει η Έβερτον που ήταν πριν να φύγουν.Η δυσκολία που έχουμε βιώσει είναι ότι χάσαμε τρεις από τους καλύτερους παίκτες μας: John Stones, Ross Barkley και Romelu Lukaku.Ήταν νέοι και με χαμηλούς μισθούς όταν χάσαμε τον Stones, έπαιρνε £ 45 χιλιάδες την εβδομάδα αλλά ήταν στους χαμηλόμισθους. Για να τον αντικαταστήσουμε με έναν αμυντικό αυτής της ποιότητας πρέπει να του πληρώσουμε 200 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα. Δεν το κάναμε αυτό.Πουλήσαμε το Romelu για £ 75 εκατομμύρια και έπαιρνε 70.000 λίρες την εβδομάδα, θα έπρεπε να πληρώσουμε £ 120 εκατομμύρια λίρες και £ 250.000 λίρες την εβδομάδα, γι ‘αυτό είναι η πρόκληση.Γι ‘αυτό χρειάζονται οι ειδικοί του ποδοσφαίρου του διαμετρήματος του Marcel, η υποδομή είναι σημαντική και πρέπει να συμμορφωνόμαστε με το οικονομικό fair play  πρέπει να πάμε για τους νεότερους παίκτες με χαμηλούς μισθούς. Μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουμε μεγάλα ποσά, αλλά πρέπει να κρατήσετε τους μισθούς κάτω και αυτή είναι η πρόκληση

Μαρσέλ Μπράντς:H μεταγραφική περίοδος έχει ξεκινήσει , το ξέρουμε αυτό, αλλά δεν έχουμε πολλά σχέδια να είμαστε ειλικρινείς επειδή είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για να φέρουμε παίκτες.Δεν έχουν χρόνο να προσαρμοστούν, τα παιχνίδια συνεχίζονται και συνεχίζουν. Τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να φέρουμε τους καλύτερους παίκτες και δεν θέλουμε να αφήσουμε τους καλύτερους παίκτες μας να φύγουν.Γι ‘αυτό είναι δύσκολο, αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνουμε (θα το κάνουμε), αλλά είμαι περισσότερο επικεντρωμένος στο καλοκαίρι παρά στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Μπάρετ-Μπαξαντέιλ(εκτελεστική διευθύντρια):Η ομάδα μπαίνει σε μια απο τις πιο σημαντικές περιόδους της ιστορίας της χρειαζεται σταθερότητα το όραμα της ομάδας είναι να διεκδικίσει την κορυφή στην Premier League  και να αγωνίζεται τακτικά στο Champions League o καταλύτης για την επιστροφή στα υψηλότερα επίπεδα του παιχνιδιού. είναι το νέο στάδιο παγκόσμιας κλάσης.Το οικονομικό χάσμα μεταξύ των έξι κορυφαίων και των υπόλοιπων είναι τεράστιο. Με βάση τα στοιχεία 2016-17, για κάθε λίρα που ξοδεύει το top 6, η Έβερτον ξοδεύει μόλις 41 πένες.Τα εμπόδια για την είσοδο για το σπάσιμο της εξάδας και την εμφάνιση μας στο Champions League μπορεί να είναι αποθαρυντικά για αυτό τώρα πρέπει να ξοδεύουμε πιο αποτελεσματικά από τους έξι κορυφαίους ανταγωνιστές μας.

Για το γήπεδο 

Σάσα Ριάζάντσεφ(Μέλος δ.σ):Ο Φαρχάντ Μοσίρι θα συνεισφέρει χρήματα για την ανέγερσή του νέου γηπέδου ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών.Στην περυσινή γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος Robert Elstone επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να δεχτεί και μια προσφορά από το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ για να χρηματοδοτήσει τα δύο τρίτα του έργου του γηπέδου. Κανένα γήπεδο δεν μπορεί να κατασκευαστεί χωρίς χρηματοδότηση και αποτελεί βασικό επίκεντρο μας για τους τελευταίους έξι μήνες. Το περασμένο έτος είχαμε μια πολύ γενναιόδωρη προσφορά από το Δημοτικό Συμβούλιο του Λίβερπουλ και είμαστε ακόμα σε συζητήσεις με το Συμβούλιο.Μιλάμε επίσης στην αγορά για να επιβεβαιώσουμε τι υπάρχει εκεί έξω.Είμαστε σε καλή θέση με τη χρηματοδότηση.

Φαρχάντ Μόσίρι:Χρειαζόμαστε να παίξουμε ένα στυλ ποδοσφαίρου που θα γεμίζει ένα γήπεδο 62.000 θέσεων, πρέπει να είμαστε τολμηροί και να αναλάβουμε μερικούς κινδύνους.Ένα νέο στάδιο είναι μια αναγκαιότητα, χρειαζόμαστε ένα στάδιο.Πρέπει να υπάρχει κατανόηση ότι έχουμε μια επιλογή, δεν έχουμε σχέδιο Β ή σχέδιο Γ.Έχουμε πάρει μια έκταση , αλλά είναι εξαιρετικά ακριβό και θα κοστίσει 100 εκατομμύρια λίρες για την προετοιμασία της γης, αλλά το αξιολόγησα, είναι ένας καλός χώρος και πρέπει να προχωρήσουμε με αυτόν. Και στη συζήτηση για το μέχρι πού θα φτάσουν τα 500 εκατομμύρια λίρες ο Μοσίρι είπε: Θα ολοκληρώσουμε αυτό το στάδιο και θα ρίξω όσα χρήματα είναι απαραίτητο.Η ιδιωτική αγορά θα μας δώσει 350 εκατομμύρια λίρες στερλίνες, ένας εταίρος για την ονομασία δικαιωμάτων θα μας δώσει περισσότερα και ίσως μετοχικό κεφάλαιο ύψους £ 100 εκ.”

Για την πορεία της ομάδας

Μάρκο Σίλβα:Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι. Αν θέλω το δεύτερο μισό της σεζόν να είναι καλύτερο από το πρώτο θα έλεγα, ναι, στο 100 τοις εκατό.Σε ερώτηση αν παίρνει το Κύπελλο Αγγλίας στα σοβαρά ο Σίλβα είπε  Σίγουρα αντιμετωπίζουμε το κύπελλο με σοβαρότητα αυτή την σεζόν


αφησε ενα σχολιο