1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Everton-Newcastle. Χαμόγελα, αλλά και

Everton-Newcastle. Χαμόγελα, αλλά και αινίγματα στο Goodison?

Η ομάδα χθες πέτυχε μια σημαντική νίκη, πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο-ανάσα και συνάμα ο τρόπος που αυτή επετεύχθη, σίγουρα αποσυμφορεί ένα μεγάλο ποσοστό πίεσης και άγχους από τον manager και τους παίχτες.

Είναι στο χέρι τους τώρα να αποδείξουν οτί η θέση στο βαθμολογικό πίνακα είναι πλασματική για τις δυνατότητες τους, καθώς κα να εκμεταλλευτούν το momentum συνεχίζοντας την πολύ καλή πορεία εκτός των συνόρων.

Το δεδομένο για μας είναι πως φέτος η ομάδα, γενικά, απέδωσε μέτρια και σαν σύνολο αλλά και οι παίκτες μεμονωμένα. Η ανάγκη για δραστικές αλλαγές στο ρόστερ το καλοκαίρι τονίστηκε άπειρες φορές και δίκαια, λόγω της εικόνας που βλέπουμε στο γήπεδο.

Πάντως, μετά την χθεσίνη απόδοση κάποιων, αφ’ενός ενισχύθηκε η άποψη οτι η ομάδα φέτος είναι ένα αίνιγμα, αφ’ετέρου ίσως μπορούμε να αναρωτηθούμε αν κάποιοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία η παραπάνω λεπτά συμμετοχής. Η διάρκεια ίσως βοηθήσει να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Ο “λίγος” Alcaraz, ήταν συνεπέστατος στα αμυντικά καθήκοντα και παραδόξως ενέπνεε μια σιγουριά, ο Osman μετά από καιρό ήταν βασικός και έδειξε οτι είναι ακόμη σημαντικός για την ομάδα, ο Lennon ήταν δαιμόνιος αν και διστακτικός σε στιγμές, και ο Gibson όσο παίρνει χρόνο δείχνει να πατάει πολύ καλά, παίρνει συνηθως σωστές αποφάσεις και έχει την πολύ καλή πάσα στο τσεπάκι του. Ο Kone θέλει κάποια δουλειά ακόμα αλλά έχει βελτιωθεί. Ο Barkley στα λίγα λεπτά συμμετοχής πέτυχε ένα γκολ ψυχολογίας που ίσως τον βοηθήσει να προσφέρει επιτέλους τα αναμενόμενα.

Βέβαια, σίγουρα από ένα καλό παιχνίδι δεν μπορούμε να βγάλουμε σύμπεράσματα, θέλουμε

να δούμε και ανάλογη συνέχεια από όλους, αλλά ελπίζουμε ο (όποιος) προπονητής μας

να πάρει τις σωστές αποφάσεις το καλοκαίρι.

 

αφησε ενα σχολιο