1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ξενάγηση στο Goodison park

Ξενάγηση στο Goodison park

Goodison road

Για
κάποιο λόγο περνώντας την κεντρίκη είσοδο στην Goodison road του Goodison park προσπάθησα να χαμηλώσω τις προσδοκίες μου, αλλώστε δεν ηξέρα καν για ποιό λόγο ήθελα ξανά  μια επίσκεψη στο γήπεδο της ομάδας μας.

  Πως θα μπορούσε αυτή η επίσκεψη  να ξεπεράσει τις συναισθηματικές και υπέροχες ξεναγήσεις που
έκανε ο παλίος σπουδαίος παίκτης της ομάδας μας, ο Dave Hickson
(απήλαυσα μία) ως και το 2012, ή την απίθανη εμπείρια που έζησαν κάποια
παιδιά, μέλη του κλάμπ, με την βοήθεια του Απόστολου Βέλλιου το  2014.

  Τελικά,απλά  αποφάσισα να το ζήσω. Αυτό που με εντυπωσίασε πριν ακόμα
μπω στο γήπεδο ήταν το γεγονός ότι ακόμα κάποιες εργασίες ανακαίνισης συνεχίζονται (αυτό το διάστημα έξω απο το γήπεδο,  μετά τις περσινές που γινόταν εντός
γηπέδου) .Δεν κατάλαβα σε τι αφορούσαν, αλλά ήταν απο την πλευρά του προαύλιου χώρου που βρίσκεται η Park End (πλέον Sir Phillip
Carter park end).Αν με ρωτούσατε για ποιό λόγο γίνεται αυτό, μια και το νέο γήπεδο είναι πλέον
στα σκαριά, θα σας έλεγα οτι πιστεύω πως γίνεται γιατί απλά σέβονται τους φιλάθλους-πελάτες τους.

Dixie Dean suite

  Στην είσοδο μας περίμεναν ήδη οι άνθρωποι της ομάδας (ως  κλασικός Έλληνας εφτάσα
τελευταίος, αν και οριακά στην ώρα μου). Η ξενάγηση ξεκίνησε από την σουίτα Dixie Dean, την πιο ακριβή του
γηπέδου, στην οποία  η ετήσια φιλοξενία για τους αγώνες της Έβερτον κοστίζει ένα ποσό που πλησιάζει τις 6.000 χιλιάδες Αγγλικές λίρες.Τα δύο παιδιά που έκαναν την ξενάγηση μιλούσαν σχετικά με την ιστορία της Έβερτον, τα διάφορα τρόπαια που κοσμούσαν το χώρο και έδιναν γενικότερα πληροφορίες οι οποίες ήταν σίγουρα ενδιαφέρουσες αν δεν τις έχεις ξανακούσει αρκετές φορές, όπως
ο υπογράφων το κείμενο.Το ενδιαφέρον μου στην εν λόγω σουίτα περιστράφηκε κυρίως στα διάφορα
τρόπαια αλλά και την γιγαντοαφίσα του 60ου γκολ του ακατάρριπτου ρεκόρ
του Dean που κοσμούσε το δωμάτιο, ενω εντύπωση μου προκάλεσαν οι αρκετά πιο σκούρες αποχρώσεις που είχε πλέον στους τόιχους σαν χρώματα η σουίτα.

   Ακολούθησε η είσοδος στα επίσημα του γηπέδου ακριβώς απο την ίδια πόρτα που ο πρόεδρος Μπιλ Κενράιτ, ο μεγαλομέτοχος Φαρχάντ Μόσιρι και άλλοι επίσημοι μπαίνουν στο γήπεδο.Μέτα τις απαραίτητες φωτογραφίες και την απαρίθμιση από τους ξεναγούς των πρωτοποριών της ομάδας που έφτιαξε το ποδόσφαιρο όπως το γνωρίζουμε σημέρα, και αφού θαυμάσαμε την θέα απο την θέση του μεγαλομέτοχου, επιστρέψαμε και κατεβήκαμε κάτω περνώντας απο το λόμπι. Στην πορεία και αφού είδαμε ξανά κάποια, μάλλον, “αδιάφορα” τρόπαια(οπως λ.χ ένα φίλιας με την Μπόλτον;;), περάσαμε στο χώρο των αποδυτήριών.

   Στα αποδυτήρια φάνηκε οτι μάλλον δεν έχουν αλλάξει  και πολλά πράγματα μιας και η Έβερτον είναι μια ομάδα που τιμάει την Αγγλική παράδοση και το Goodison park είναι ένα γήπεδο σύμβολο μιας άλλης εποχής.Για αύτο το λόγο τα αποδύτήρια των φιλοξενούμενων  δεν είναι και τόσο “φιλόξενα”.Το άβολο σχέδιο παραμένει ακριβώς όπως ήταν, ενώ είναι σίγουρα ακατάλληλα για να φιλοξενήσουν μια ολόκληρη ομάδα με όλο το τεχνικό επιτελείο που την απαρτίζει στις μέρες μας.Φυσικά υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις που περιμένουν τους φιλοξενόμενους, αλλά ας το αφήσουμε σε περίπτωση που θέλετε να επισκεφτείτε την Old lady(οπως αποκαλούν το γήπεδο οι φίλοι της ομάδας μας).Αντίθετα, τα αποδυτήρια της Έβερτον είναι σε καλύτερη κατάσταση, όχι φυσικά αυτή που θα περίμενες για ομάδα Πρέμιερ λιγκ αλλά τα έχουμε πεί  ξανά,το γήπεδο αυτό υπάρχει από το 1892  (πριν π.χ. απο την ανακάλυψη του βόλει) αλλώστε οι δυνατότητες σοβαρών επεμβάσεων σε ένα τόσο παλίο γήπεδο είναι περιορισμένες.

Κάνοντας δηλώσεις

   Μετά μπήκαμε ξανά στο γήπεδο και είδαμε απο κοντά τον αγωνιστικό χώρο.Αυτή την φορά αντιλήφθηκα γιατι ο εκάστοτε μάνατζερ δεν μπορεί να καθίσει ποτέ σε αυτό το γήπεδο (οι θέσεις δεν έχουν την καλύτερη θέα αν κάθεσαι), και απο εκεί μεταφερθήκαμε στην αίθουσα όπου δίνονται οι συνεντεύξεις τύπου.(press room). Αυτή ήταν μια πραγματική αλλάγή σε σχέση με το παρελθόν, μια και  η αίθουσα τύπου δεν υπήρχε σε εκείνο το σημείο πριν χρόνια.Εκεί ομολογώ ότι υπέκυψα στο πειράσμο να δώσω μια συνέντευξη τύπου!

  Μετά απο κουβεντούλα με τα παιδιά της ξενάγησης σχετικά με τους Greek-toffees και τον Απόστολο Βέλλιο που ήταν για αυτους μάλλον ο μοναδικός έλληνας που έδειξαν πως γνώριζαν. Πήρα  και ένα ωραίο πιστοποιητικό ολοκλήρωσης της περιοδείας μου που είχε και ένα όμορφο μπόνους: μια γεναία έκπτωση στην μπουτικ για ένα 24ωρο!!!

  Τελικά,ανεξάρτητα ποιος θα κάνει την ξενάγηση  πάντα θα αξίζει η εμπείρια του Goodison Park !

αφησε ενα σχολιο