1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ο μυστηριώδης θάνατος του

Ο μυστηριώδης θάνατος του “Paper Man”…

Σαν σήμερα γεννήθηκαν ο Fred Geary και ο Brian Labone, το MyFootballClub έγινε πραγματικότητα και ο Αυστριακός επιθετικός Matthias Sindelar μαζί με την κοπέλα του, Camilla Castagnola, βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμα της.

Ο Fred Geary γεννήθηκε το 1868 ήταν ο πρώτος μεγάλος επιθετικός που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας. Ήρθε στην Everton στα 21 του, και σε 3 χρόνια σκόραρε 86 φορές σε 99 παιχνίδια. Ήταν ένας σταρ της εποχής του, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός του σταμάτησε ανοδική πορεία στην καριέρα του. Στη συνέχεια υπέγραψε στη Liverpool, στη δεύτερη κατηγορία και μετά το τέλος της καριέρας του έπιασε δουλειά ως κηπουρός στο Goodison Park.

O Brian Labone γεννήθηκε το 1940 πέρασε όλη του την καριέρα στην Everton. Σε 24 χρόνια αγωνίστηκε σε 534 παιχνίδια, πέτυχε μόλις 2 γκολ, όντας αμυντικός, αλλά σε όλη του την καριέρα είδε μόλις δύο φορές την κίτρινη κάρτα. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Everton και τελείωσε, αρκετά νωρίς, στα 31 του, λόγω τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα, την καριέρα του εκεί.

Αγωνίστηκε 26 φορές με την εθνική αλλά έχασε τα τελικά του Μουντιάλ του ’66 λόγω του γάμου του.

Στις 23 Ιανουαρίου του 2008 τα μέλη του MyFootballClub αποφάσισαν να δώσουν σάρκα και οστά στο επιχείρημα τους, αγοράζοντας την Ebbsfleet United FC, και έτσι έγινε η πρώτη ομάδα που η διοίκηση της στηρίζονταν σε διαδικτυακή βάση.

Η ιδέα άνηκε στον δημοσιογράφο Will Βrooks που ίδρυσε την εταιρία MyFootballClub(MyFC) και αναζητούσε μέλη που θα πλήρωναν συνδρομή με σκοπό να αγοράσουν όλοι μαζί μια ποδοσφαιρική ομάδα. Σύντομα η εταιρία είχε 53.000 μέλη από 70 χώρες. Ομάδες όπως οι Halifax, Mansfield και Leigh προσέγγισαν τη MyFC, εκείνοι κατέληξαν στην Ebbsfleet United.

Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, κέρδισαν μάλιστα και το FA Trophy, αλλά την επόμενη χρονιά η ομάδα έπεσε κατηγορία. Με τον καιρό το ενδιαφέρον ατόνησε και τα μέλη λιγόστεψαν και τα χρέη διογκώθηκαν, και η Ebbsfleet πωλήθηκε. Πλέον η Myfc αποτελεί τον σπόνσορα της Slough Town FC, ενώ παρόμοια επιχειρήματα έχουν λάβει χώρα σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Πίσω στο “σκοτεινό” 1939, ο 35χρονος Αυστριακός επιθετικός Matthias Sindelar μαζί με την κοπέλα του, Camilla Castagnola, βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμα της. Ο θάνατος τους οφείλονταν σε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα αλλά οι θεωρίες συνωμοσίας επικεντρώνονταν σε δολοφονία ή αυτοκτονία, και όπως και να έχει, συνδέονταν άμεσα με το ναζιστικό καθεστώς.

Όταν η Γερμανία προσάρτησε την Αυστρία, εκείνος αρνήθηκε να παίξει για την ενωμένη εθνική Γερμανίας, υπό τον Γερμανό προπονητή Sepp Herberger, ο οποίος επέμενε να τον καλεί, προφασιζόμενος τη μεγάλη του ηλικία. Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως ο Sindelar ήθελε να εναντιωθεί στο ναζιστικό καθεστώς.

Ο Sindelar, γνωστός ως “Paper Man”, λόγω της εμφάνισης του, ψηλόλιγνος, ήταν ένας από τους καλύτερους Αυστριακούς, και Ευρωπαίους, ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα.

Σε συνέντευξη του, παλιός φίλος του, το 2005, εκμυστηρεύτηκε πως άτομο της κυβέρνησης δωροδοκήθηκε ώστε να περάσει το θάνατο του Sindelar και της Castagnola ως ατύχημα, διότι οι Ναζί δεν επέτρεπαν τις κηδείες όταν επρόκειτο για αυτοκτονία και ήθελαν να εξασφαλιστεί πως το ζευγάρι θα έχει μια αξιοπρεπή κηδεία…

αφησε ενα σχολιο