1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Συνέντευξη Pickford στην Independent

Συνέντευξη Pickford στην Independent

  Ο Jordan Pickford παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα Independent, όπου μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με την θέση του τερματοφύλακα.

  Ο Jordan Pickford αρχικά μίλησε για την ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια:  «Η ποιότητα των τερματοφυλάκων είναι πολύ καλή (εννοεί των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων). Είναι δεδομένο ότι πρέπει να είσαι καλός με την μπάλα στα πόδια. Στον τομέα αυτό είμαι καλός αλλά θα συνεχίσω να το δουλεύω. Ο νέος προπονητής της Έβερτον, Μάρκο Σίλβα, δίνει πολύ σημασία στον χειρισμό της μπάλας». Στην συνέντευξη η  Independent αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Pickford είναι ο καλύτερος Άγγλος τερματοφύλακας με την μπάλα στα πόδια και ο ίδιος αναφέρει ότι δούλευε πάντα σε αυτό τον τομέα: «Όταν βρισκόμουν στη Σάντερλαντ, πάντα λάμβανα μέρος στο κορόιδο, οπότε αν όταν είσαι παιδί και μεγαλώνεις μ’ αυτό, σου γίνεται συνήθεια. Ήταν πάντα μέρος του Αγγλικού τρόπου για μένα». Η επόμενη γενιά τερματοφυλάκων, που γεννήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, θα είναι ακόμα πιο έμπειρη σε αυτό τον τομέα, σύμφωνα με τον 24χρονο τερματοφύλακα της ομάδας μας.«Στις ακαδημίες πλέον ξεκινάει το παιχνίδι από τον τερματοφύλακα», λέει. «Ο τρόπος με τον οποίο οι ακαδημίες λειτουργούν τώρα και τα παιχνίδια των Under-23 ξεκινούν από πολύ πίσω. Είναι τώρα η φύση της ακαδημίας. Η νέα γενιά που έρχεται θα γνωρίζει καλά αυτό τον τρόπο παιχνιδιού».

   Ο Pickford ρωτήθηκε εάν έχει άποψη για την πρόσφατη γκάφα του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ Alisson στο παιχνίδι με την Λέστερ, όπου προσπάθησε να κάνει την ντρίμπλα Κρόιφ και απέτυχε «Προσπαθώ να μην κάνω κόλπα επειδή δεν θέλω να μπλέξω», είπε ο Pickford. «Είναι ένας κίνδυνος. Αν το πετύχεις καλώς, αν όμως όχι;» Ο Pickford θέλει την μπάλα στα πόδια του, αλλά γνωρίζει τους περιορισμούς.«Εγώ, θα προσπαθήσω να μην βάλω τον εαυτό μου σε αυτή τη θέση για να κάνω αυτά τα λάθη.Παίζει ρόλο και η στιγμή του παιχνιδιού. Δεν θέλω να νοιώθω υπερβολικά άνετος εάν κερδίζουμε και να αρχίσω να προσπαθώ να γίνω το 10αρι της ομάδας.Αν είναι να το κάνεις (σ.σ εννοεί το λάθος), θα το κάνεις. Όσο περισσότερο παίζεις, τόσο καλύτερα μαθαίνεις να κάνεις διαχείριση στο παιχνίδι σου». “Τα λάθη θα συμβούν και το θέμα είναι να μην κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος στο ίδιο παιχνίδι ,” είπε ο Pickford. “Είναι όλα σχετικά με τη διαχείριση του παιχνιδιού και να μην το κάνεις ξανά στο ίδιο παιχνίδι που θα έλεγα. Θα συμβεί.»

   Τέλος σχετικά με τις μακρινές μπαλιές που είναι αναγκαίο να παίζουν κάποιες φορές οι τερματοφύλακες είπε «Είναι να κάνεις αυτό που λειτουργεί στο σωστό χρόνο.Δεν χρειάζεται να παίζεις έτσι κάθε φορά. Μπορεί να υπάρχει μια περίοδο πέντε λεπτών όπου η ομάδα έχει υποστεί μεγάλη πίεση και πρέπει να ηρεμήσεις το παιχνίδι. Και το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις εάν πιέζετε η ομάδα που παίζεις είναι να παίξεις με μακρινή μπαλιά, θα την κερδίζουν (σ.σ οι αντίπαλοι), και  κόσμος ανεβαίνει. Πρέπει να υπάρχει τη σωστή ισορροπία.»

αφησε ενα σχολιο