1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Οι πλουσιότεροι πρόεδροι της

Οι πλουσιότεροι πρόεδροι της Premiership και η θέση του Moshiri

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε, άλλη μία βδομάδα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στον αθλητισμό και διαβάζοντας ένα άρθρο χθες, ότι η Newcastle εξαγοράστηκε από ένα γκρουπ Σαουδάραβων μου μπήκε στο μυαλό να γράψω αυτό το άρθρο.

Μπάλα δεν παίζουν οι πρόεδροι βέβαια, αλλά με ένα σωστό πλάνο της Newcastle, ίσως την ξαναδούμε στα ψηλά σαλόνια του πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι πως χάρηκα για τις καρακάξες γιατί είναι μία ομάδα με ιστορία, μία ομάδα φτωχών που κόντραραν στις αρχές του 20ου αιώνα τα κλαμπ του πλούσιου νότου. Πάμε όμως στην αναφορά του άρθρου μου που έγινε με αφορμή αυτό το σκηνικό που μόλις προανέφερα!

Φυσικά μπάλα δεν παίζουν οι πρόεδροι με την τσέπη τους και δεν εννοώ το κέρδος που μπαίνει εν μέρη στο παντελόνι τους, αλλά για τα έξοδα. Αν εξαιρέσουμε κάποιες μεταγραφές που έκανε ο Abramovich και o Mansour στις αρχές του investment τους, το οποίο είχε κατά βάση το δούνε και λαβήν. Δες πχ. Crespo, Veron, Shevchenko, Robinho, Stones, Wright-Phillips οι οποίες έγιναν με δαπάνες των προέδρων ή των εταιριών που κατέχουν. Ο δικός μας πρόεδρος είναι στη θέση 11 της Premiership με εισόδημα 1.8 δις λίρες. Πάμε όμως να δούμε ποιοι είναι παραπάνω από μας και κατά πόσο έχουν βοηθήσει την ομάδα τους σε σχέση με τη θέση που έχουν στο πρωτάθλημα. Αν και επαναλαμβάνω ότι το πόσο πλούσιος είναι ένας πρόεδρος αυτομάτως δε σημαίνει ότι θα βάλει και όλη του την περιούσια για το κλαμπ.

1. Abu Dhabi Group/ Sheikh Mansour (UAE) 17.7 δις ( όλα τα ποσά αναφέρονται σε βρετανικές λίρες)

Manchester City

2. Roman Abramovich (Russia) 9.2 δις Chelsea

3. Stan Kroenke (USA) 8 δις Arsenal

4. Fosun International/ Guo Guangchang (China) 5.4 δις Wolves

5. Nassif Sawiris (Egypt) 4.6 δις Aston Villa

6. Glazer familly (USA) 3.8 δις Manchester United

7. Joe Lewis (UK) 3.7 δις Tottenham

8. Joshua Harris (USA) 3.3 δις Crystal Palace

9. Srivaddhaprabha familly (Thailand) 2.9 δις Leicester

10. Fenway Sports Group/ John Henry (USA) 2 δις Liverpool

11. Farhad Moshiri 1.8 δις

Ο πιο “φτωχός” πρόεδρος της Premiership είναι ο πρόεδρος της Brighton με εισόδημα 1.3 δις. Όπως διαβάσατε παραπάνω, βλέπουμε σε ψηλές θέσεις προέδρους που όμως οι ομάδες τους δεν έχουν τα ανάλογα αποτελέσματα και στο βαθμολογικό πίνακα, όπως Aston Villa, Wolves, Crystal Palace, όπως και φυσικά όχι τους πλουσιότερους προέδρους που όμως είναι στην κορυφή όπως Liverpool, Leicester ακόμα και η Everton με τη θέση που κατέχει. Σας εύχομαι καλό Πάσχα με υγεία!

αφησε ενα σχολιο