1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΈΒΕΡΤΟΝ-ΤΟΤΕΝΑΜ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΈΒΕΡΤΟΝ-ΤΟΤΕΝΑΜ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3 Φεβρουαρίου 2024

23η Αγωνιστική

14:30 Ώρα Ελλάδος

12:30 Ώρα Αγγλίας

Goodison Park

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Θανάσης)

Μας βρίσκει η 23η αγωνιστική στην ζώνη του υποβιβασμού. Τις επόμενες μέρες θα υπάρχει πλήρης εκδίκαση της έφεσης για την μείωση των 10 βαθμών. Και να μας τους επιστρέψουν θεωρώ ότι η ομάδα μας έχει πετάξει πολλούς πόντους δεξιά και αριστερά. Παρατήρησα επίσης στην τελευταία πάσα  υπάρχει έλλειψη ομαδικότητας μιας και θα μπορούσε με Φούλαμ 2-3 φορές να βγάλουμε κάτι αξιόλογο με μια πάσα περισσότερη που όμως ποτέ δεν δόθηκε. Αυτό πρέπει να το διορθώσει άμεσα η ομάδα o κόουτς Dyche. Ειδικά αυτός ο McNeil δεν δίνει πάσα έξω από την περιοχή ούτε για πλάκα.

Πάρα ταύτα η ομάδα μας παίζει με μοναδικό αποτέλεσμα την Νίκη και τους 3 Βαθμούς. Οι απουσίες είναι πάρα πολλές καθώς Onana-Doucoure-Gomes-Coleman-Danjuma-Dele alli βρίσκονται εκτός παιχνιδιού για τον τελευταίο χωράει και το εκτός τόπου και χρόνου. Για τον Gueye επίσης  έχει τελειώσει το κόπα άφρικα και δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι και αν θα έχει πατήσει το πόδι του στο Λιβερπουλ το Σάββατο. Νομίζω λόγο των ελλειψεων η ομάδα θα παίξει πάλι με 3 αμυντικούς. Pickford, Mykolenko και Young στα άκρα Tarkowski Godfrey Branthwaite οι τρεις αμυντικοί Garner Harrison και  McNeil πίσω από το επιθετικό μας δίδυμο, Beto- Calvert Lewin.

Για τον Calvert -Lewin πέρασαν 16 αγωνιστικές που σκόραρε για τελευταία φορά και είναι πολλές αυτές. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ακόμα σε αυτόν και θεωρώ ότι θα βάλει το Σάββατο τουλάχιστον ένα (δεν έχω πιεί χααχχαχα) μην δίνετε σημασία.

Πάμε τώρα στην 4η Tottenham Hotspur με 43 βαθμούς. Μια όμάδα που την Τετάρτη μια μέρα μετά το δικό μας παιχνίδι με την Φούλαμ κέρδισε πιο εύκολα από ότι δείχνει το 3-2 εντός την Brentford. Ο δικός μας λόγο καταγωγής και τίποτα περισσότερο Ange Postecoglou έχει 3 σημαντικές απουσίες. Λείπουν με τις Εθνικές ομάδες ο Son( 20συμμ 12 γκολ 5 ασίστ) και ο Bissouma(15συμμ) καθώς και ο Lo Celso(10 συμμ, 2γκολ-2 ασιστ) λόγο τραυματισμού. Παίζει πολύ επιθετικά αυτή η ομάδα και θέλει συγκέντρωση και πειθαρχία 90 λεπτά. Πριν περίπου ένα μήνα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου χάσαμε 2-1 αλλά η εμφάνιση μας ήταν πάρα πολύ καλή. Θεωρήθηκε το αποτέλεσμα άδικο. Να σκεφτεί κανείς ότι είχαμε και 14σουτ τα 8 εντός εστίας ενώ τα Σπιρούνια είχαν 11 σουτ και τα 6 στην εστία. Ο Άγγελος Ποστεκογλου λοιπόν παίζει το ωραίο 4-2-3-1. Με τον Ιταλό  Vicario να προστατεύει την εστία της Λονδρέζικης ομάδας. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Pedro Porro και ο Udojie στα αριστερά με Romero και Micky van de Ven  το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Κεντρικοί μέσοι θεωρώ θα είναι ο Skipp και ο Hojbjerg. Τώρα για τους 3 πίσω από τον Richarlison υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Αλλά θεωρώ ότι Kulusevski-Maddison δεν θα λείπουν από την αρχική 11άδα με τον νεοαποκτηθέντα Werner να παλεύει για την τελευταία θέση στην 11 άδα μαζί με τον Brenan Johnson.

Στα υπόλοιπα που έχουν απομείνει διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κύριος Michael Oliver με τον οποίον φέτος έχουμε 2 στα 2 με την νίκη εκτός επί της Brentford με 1-3 καθώς και το πολύ ωραίο 2-0 εντός επί της Chelsea. Τα σπιρούνια τα έχει σφυρίξει επίσης 2 φορές προσφέροντας 1 νίκη και 1 ήττα.

Ο πολύ καλός και σε γενικές γραμμές από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος εικονιζούμενος στα δεξια Oliver έχει σφυρίξει φέτος 19 παιχνίδια στην Premier League με μόλις δυο ισοπαλίες.

Κοντολογις και δουλεύεις και αύριο το πρωί. Θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι τα ζαχαρωτά θα κερδίσουν και το πρώτο τους πέναλτι για φέτος. Είμαστε η μόνη ομάδα που μέχρι στιγμής δεν έχει κερδίσει φέτος χτύπημα από τα 11 βήματα. Κατα τα άλλα η πίεση που υπάρχει είναι πολύ μεγάλη και είναι λογικό εφόσον βρίσκεσαι στην ζώνη του υποβιβασμού. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και επειδή ο προπονητής της Τότεναμ παίζει ελεύθερα πιστεύω ότι η Εβερτον δεν θα χάσει και αν όντως η διαίσθηση μου βγει σωστή ότι δηλαδή και θα σκοράρει ο Calvert lewin και θα κερδίσουμε πέναλτι το παιχνίδι θα λείξει 2-1. Ακολουθεί δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με την Manchester City οπότε καλό θα ήταν με το τρίποντο να βγούμε από την ζώνη του υποβιβασμού.

Nil satis nisi optimum.

Evertonians are born not manufactured.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σε συνολικά 187 παιχνίδιαη Έβερτον έχει 57 νίκες 59 ισοπαλίες και έχει γνωρίσει την ήττα 71 φορές.

  • Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι ήταν μια ισοπαλία με 1-1 τον Απρίλιο του 2023.

  • Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ήταν το Δεκέμβριο όταν η ομάδα έχασε στο Λονδίνο με 2-1

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ SEAN DYCHE

ΤΟ PRE-GAME TΩΝ GREEK-TOFFEES

 

 

αφησε ενα σχολιο