1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ;

 Σύμφωνα με το Sky sports η Πρέμιερ Λιγκ φαίνεται έτοιμη να εγκαταλείψει τους κανόνες της και να πλησιάσει τις μεταρρυθμίσεις της UEFA, ενδεχομένως από αυτό το καλοκαίρι. Οι νέες προτάσεις της Πρέμιερ Λιγκ δεν είναι τόσο σκληρές.

 Σύμφωνα με το Sky sports θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ένα μοντέλο που θα επιτρέπει στους συλλόγους να ξοδεύουν έως και το 85% των εσόδων στο κόστος της ομάδας, με μια κλίμακα ποινών όταν οι σύλλογοι υπερβαίνουν τους κανόνες.

 Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το νέο οικονομικό μοντέλο θα υπογραφεί ακόμη και στην ετήσια γενική συνέλευση του πρωταθλήματος τον Ιούνιο. Εάν εγκριθούν, οι νέοι κανόνες δεν θα επηρεάσουν τις υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την Έβερτον, τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τη Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες θα συνεχίσουν να κρίνονται με βάση τα υπάρχοντα οικονομικά μοντέλα.

 Η σχετική δήλωση της Premier League έγραφε: «Σε μια συνάντηση των μετόχων της Πρέμιερ λιγκ, οι σύλλογοι συμφώνησαν να δώσουν προτεραιότητα στην ταχεία ανάπτυξη και εφαρμογή ενός νέου χρηματοοικονομικού συστήματος σε ολόκληρη τη λίγκα. Αυτό θα παρέχει βεβαιότητα στους συλλόγους σε σχέση με τα μελλοντικά οικονομικά τους σχέδια και θα εξασφαλίσει ότι η Πρέμιερ λιγκ θα είναι σε θέση να διατηρήσει την υπάρχουσα κορυφαία επένδυσή της στον κόσμο σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού. Παράλληλα, οι σύλλογοι της Πρέμιερ λιγκ επιβεβαίωσαν εκ νέου τη δέσμευσή τους να εξασφαλίσουν μια βιώσιμα χρηματοδοτούμενη οικονομική συμφωνία με την English Football league (σ.σ που ελέγχει τις παρακάτω κατηγορίες), με την επιφύλαξη της επίσημης έγκρισης του νέου χρηματοπιστωτικού συστήματος από τους συλλόγους. «Η Λίγκα και οι σύλλογοι επιβεβαίωσαν επίσης τη συνεχή και μακροχρόνια δέσμευσή τους στο ευρύτερο παιχνίδι που περιλαμβάνει 1,6 δισεκατομμύρια λίρες που διανέμονται σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριετούς κύκλου. Οι σημαντικές χρηματοδοτικές συνεισφορές της Πρέμιερ λιγκ καλύπτουν όλους τους συλλόγους της English Football league  και τους συλλόγους της Εθνικής Λιγκας, καθώς και το ποδόσφαιρο γυναικών και κοριτσιών και τη βάση του παιχνιδιού.

αφησε ενα σχολιο