1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Γιατί να υπάρχουν σε

Γιατί να υπάρχουν σε λάθος θέση ανίκανοι άνθρωποι???

Υπάρχουν κάποιοι χειρότεροι από τους ανίκανους: είναι αυτοί που είναι ικανοί για όλα.

To γνωμικό του Robert Sabatier  ενός γάλλου ποιητή (1923-2012)είναι λόγο της ημέρας.

21 Μαρτίου είναι παγκόσμια ημέρα αρχικά της ποίησης είναι όμως και παγκόσμια ημέρα παιδιών με σύνδρομό Down.

Από ποιητές και φιλοσόφους έχουν γραφτεί γνωμικά που δείχνουν την αλήθεια. Όσο παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια ποδόσφαιρο και ειδικά επειδή είμαι φίλαθλος της Έβερτον την Premier League απορώ με την όλη κατάσταση που επικρατεί στο Αγγλικό ποδόσφαιρο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να γράψω ένα ακόμη ρητό ενός φιλόσοφου.

  ”Αν αναλάβεις κάποια θέση που ξεπερνά τις δυνάμεις σου, αφενός θα ρεζιλευτείς αφετέρου θα παραλείψεις να κάνεις αυτό που μπορείς”.

Επίκτητος (50 μ.Χ-120μ.Χ)

Αυτό το γνωμικό βέβαια θα μπορούσε κάλλιστα να διαβαστεί στους πολιτικούς ανα τον κόσμο. Τέλος πάντων.

Είναι επίσης αλήθεια ότι έχω ξεχάσει από πότε οι 777 capital Partners έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Μοσίρι για την εξαγορά των Ζαχαρωτών. Οι κύριοι αυτοί που στην κατοχή τους βρίσκονται ομάδες άλλων χωρών όπως Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία, Βραζιλία, Αυστραλία ακόμη περιμένουν την απόφαση κάποιον ανθρώπων που δεν ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται. Σε μια διοίκηση Premier League όπου αφαιρεί βαθμούς δίνει πίσω μέρος αυτών και απλά κάνει κάποιες κινήσεις για να δείξει ότι απλά υπάρχει σαν διοίκηση. Κάτι σαν τα επιδόματα Μητσοτάκη τα χριστούγεννα για να βοηθήσει τον κόσμο γιατί δεν μπορεί διαφορετικά.

Δεν γνωρίζω αν αληθεύει αλλά οι 777 Capital Partners έχουν δώσει προθεσμία μέχρι της 31 τούτουνε του μήνα. Σαν μια οργανωμένη ομάδα επενδυτών είναι λογικό και αυτοί να προσπαθήσουν να καλύψουν τα νώτα τους. Στις αρχές του Μαρτίου υπήρχε συνάντηση για Τσάι και συμπάθεια των ανίκανων διοικούντων της Premier League με τους σκληρούς του Miami. Δεν γνωρίζω φυσικά αν έγινε ποτέ αυτή η ανατριχιαστική συνάντηση που κόβει την ανάσα.

Ένα δεκαήμερο λοιπόν λίγο πριν το πάσχα των καθολικών και θα μάθουμε επιτέλους αν η ανικανότητα  κάποιων ανθρώπων θα φέρει την Έβερτον μια από της πιο ιστορικές ομάδες της Αγγλίας σε δύσκολη κατάσταση ίσως γιατί δεν είχε ποτέ Άραβες με καράβια χρημάτων ή καράβια κακών ουσιών που έχουν κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες ομάδων ιστορικών  της Premier League. Εν τω μεταξύ αφαίρεσαν και 4 βαθμούς από την Νοτιγχαμ Φόρεστ και πέρασε από το μυαλό μου το φτωχό ότι σε κάποια παρτίδα από τα καράβια δεν πήραν μερίδιο( γέλια).

”Υπάρχουν δύο είδη ανίκανων. Αυτοί που σκέφτονται χωρίς ποτέ να ενεργούν και αυτοί που ενεργούν χωρίς ποτέ να σκέφτονται”

Laurence J.  Peter (1919-1990) ένας Καναδός συγγραφέας που μας εξηγεί σε μια πρόταση ποιοί άνθρωποι Κυβερνούν αυτόν τον κόσμο.

 

Nil satis nisi Optimum

Evertonians are Born not manufactured.

αφησε ενα σχολιο