1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΓΙΑΤΙ Η ΦΟΡΕΣΤ ΠΗΡΕ

ΓΙΑΤΙ Η ΦΟΡΕΣΤ ΠΗΡΕ ΜΙΚΡOΤΕΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ;

 Η ποινή για την παραβίαση των Κανόνων Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας (PSR)  βγήκε χθες για την Νότιγχαμ Φόρεστ και τις επιβάλετε αφαίρεση 4 βαθμών, δύο λιγότερων από την τιμωρία που επιβλήθηκε στην Έβερτον. Όμως πως προκύπτει αυτή η διαφορά; και ποιο είναι το αισιόδοξο σενάριο που μπορεί να εξυπηρετεί την Έβερτον.

   Μέτα την απόφαση της Ανεξάρτητης επιτροπής υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν οι αφαιρέσεις βαθμών. Με την ανεξάρτητη επιτροπή να ισχυρίζεται ότι η Έβερτον παρείχε λανθασμένες πληροφορίες για αυτό και η ποινή της ήταν μεγαλύτερη κατά δύο βαθμούς. Αναλυτικά το δημοσίευμα της Liverpool echo αναφέρει ότι ναι μεν το ποσό το όποιο η Φόρεστ ξόδεψε ήταν μεγαλύτερο από εκείνο της Έβερτον, μια και η Νότιγχαμ Φόρεστ παραβίασε το οικονομικό όριο κατά κατά 34,5 εκατομμύρια λίρες. Αλλά θεωρούνται και τα δύο στην κλίμακα της μεγάλης παραβίασης με την ποινή να μην διαφοροποιείται για αυτό τον λόγο.

 Το αισιόδοξο σενάριο το ανέφερε στο X o δημοσιογράφος του Sky Sports, Alan Myers. O Myers γράφει ότι το τελικό μέγεθος της ποινής της Έβερτον (6 βαθμοί μετά την έφεση) λειτούργησε ως «σημείο εκκίνησης» για τη Φόρεστ, με την επιτροπή να κρίνει σκόπιμο να δώσει πίσω δύο βαθμούς με βάση την συνεργασία του συλλόγου. Έτσι μετά τις τελευταίες εξελίξεις πιστεύει ότι μπορεί  να μην υπάρχει μια δεύτερη ποινή στον ορίζοντα για την ομάδα μας. Βέβαια όπως παραδέχθηκε και πιο κάτω δεν βασίζεται σε κάποια πληροφορία. Όταν ρωτήθηκε στην ίδια συζήτηση αν θα υπάρξει άλλη αφαίρεση βαθμών, είπε: “Δεν ξέρω, εικάζω ότι δεν θα υπάρχει, αλλά μην κρατηθείτε από αυτό.”

 

αφησε ενα σχολιο