1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Στη δύνη μίας ακόμη

Στη δύνη μίας ακόμη ατελέσφορης προσπάθειας…

Σε ένα ματς χωρίς αντίκρισμα και για τις δύο ομάδες χάσαμε ένα ακόμη παιχνίδι με 1-2.

Όταν μέσ στη σεζόν εντός έδρας έχεις πετύχει 1 νίκη και 1 ισοπαλία προφανώς και δεν μπορείς να στοχεύεις πουθενά… Όταν η έδρα σου δεν είναι εφαλτήριο ώστε να πετύχεις νίκες, δυστυχώς το αποτέλεσμα που λαμβάνεις είναι άκρως αντιπροσωπευτικό του τι συμβαίνει μέσα στο σύλλογο!

Σε ένα ακόμη εντός έδρας κόντρα στην Άστον Βίλλα χάσαμε δίκαια 1-2. Όταν καταφέραμε στη 2η σωστή επίθεση που κάναμε στο 85′, πιέσαμε η αλήθεια είναι αλλά τι να το κάνεις όταν για 85′ είσαι κομπάρσος του ματς!

Η πρώην παίκτρια μας Kenza Dalli έβαλε μπροστά τους βίλατζερς στο 55′ με όμορφη πάσα της Rachel Daly και στην αμέσως επόμενη φάση δεχτήκαμε και το 0-2 με γκολ της Ebony Salmon μετά από σέντρα της Jordan Nobbs. Το γκολ για τα “toffees” πέτυχε η Elise Stevenik με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ της Aurora Galli. Στο τέλος η Stevenik με τάκλιν σε αντιπέθεση των βίλατζερς δέχτηκε την αποβολή.https://www.youtube.com/watch?v=_Ffmgw4uG1U

Η αλήθεια είναι πως έχω δει όλα τα ματς της Έβερτον γυναικών, είτε σε εκτεταμένα στιγμιότυπα είτε να έχω δει τον αγώνα. Εντύπωση μου κάνει η καθοδήγηση από τον προπονητή μας. Τι θέλω να πω… Πρώτη φορά προπονεί ομάδα εκτός της χώρας του. Την προ-προηγούμενη σεζόν που ήταν στην Fortuna Hjorring (θεωρείτε η 2η μεγαλύτερη δύναμη της χώρας στο γυναικείο ποδόσφαιρο) και ενώ ήταν σε όλους τους στόχους της, στο τέλος αποκλείστηκε στους 16 του Τσάμπιονς Λίγκ, βγήκε 2η στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο βγήκε εκτός στα προημιτελικά. Ναι το Δανέζικο πρωτάθλημα είναι στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, για να ακριβολογώ θυμίζει ότι το Ολλανδικό πρωτάθλημα στους άντρες με πολύ καλές ακαδημίες που τροφοδοτεί τα 3 μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία).

Πέρυσι ο Sorensen κατάφερε 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 10 ήττες με 30 βαθμούς και οδηγώντας μας στην 6η θέση.

Ενώ λοιπόν έχει τη διάθεση να παίζει με επιθετικό στυλ, στα εκτός έδρας του βγαίνει, όμως στα εντός έδρας είναι ένα έκτρωμα. Δεν γίνεται όταν τρώμε το πρώτο γκολ να λιγοψυχούμε, γιατί αυτό γίνεται. Σε πολλά παιχνίδια, μόλις δεχτούμε ένα γκολ στο αμέσως επόμενο 10λεπτο θα έχουμε δεχτεί και 2ο. Έχει συμβει τουλάχιστον στα μισά παιχνίδια, βλέπω ότι υπάρχει μία φοβία ως προς τις άλλες ομάδες. Ναι σαφώς και ομάδες όπως Τσέλσι, Άρσεναλ, Σίτι και ύστερα Γιουνάιτεντ να είναι αρκετά level παραπάνω όμως ότι έχτισε πέρσι, φέτος έχουν πέσει σαν χαρτόκουτο!

Διώξαμε τις πολύ καλές αμυντικούς Sevecke και Bjorn, χωρίς να τις αντικαταστήσουμε. Sorensen και Christiansen συνταξιοδοτήθηκαν και για αυτές αγοράστηκαν οι Piemonte, Olesen και Madsen, τις οποίες δε θεωρώ πως έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα, άντε αν εξαιρέσουμε λίγο την Ιταλίδα που κάνει σοβαρή προσπάθεια και φαίνεται.

Μην τα πολυλογώ, έδιωξε/πούλησε 4 αμυντικούς για να αποκτήσουμε την Campbell από την Λίβερπουλ. 4 προς 1, ε δεν έχει λογική. Το χειμώνα πήραμε με δανεισμό την Bjorn που είχαμε πουλήσει το καλοκαίρι στην Τσέλσι, επίσης ούτε αυτή η κίνηση είχε λογική. Γενικά η ομάδα φέτος αγόρασε παίκτριες με πολλά φόντα να αναδείξουν την ομάδα μας, ηλικιακά έπεσε το όριο αλλά τα προσόντα δεν ήταν αυτά που έπρεπε για να αναδείξουν το σύλλογο μας!

Φέτος ο Σόρενσεν είχε πει σε δηλώσεις του ότι η Έβερτον οδεύει στα υψηλά στρώματα και μπορεί να χτυπήσει τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη (οι 3 πρώτες). Τελικά μας έχει οδηγήσει στα 3 τελευταία πατώματα δίχους στόχους από το Μάρτιο όντας εκτός των 2 κυπέλλων και χωρίς νόημα να αγωνιζόμαστε στο πρωτάθλημα που ευτυχώς η Μπρίστολ δεν μπορεί να πάρει βαθμό στο πρωτάθλημα…

Δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξει ο προπονητής, δεν είναι κακός αλλά η 2η σεζόν μου θυμίζει εποχή Μαρτίνεζ που την πρώτη του χρονιά φτάσαμε μέχρι και μία θέση από το Τσάμπιονς Λίγκ αλλά η επόμενη χρονιά ήταν η καταστροφή και η κατρακύλα από τότε μέχρι σήμερα για τον σύλλογό μας!

αφησε ενα σχολιο