1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ

 Μπορεί τα προβλήματα της Έβερτον με του κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας της Πρέμιερ λιγκ να μοιάζουν πως τελείωσαν, όμως δεν είναι έτσι. Υπάρχουν ακόμα θέματα που θα πρέπει να επιλυθούν μέχρι αυτή η δίνη που έχει μπλεχτεί η Έβερτον, να μείνει οριστικά πίσω.

 Αρχικά όπως έγραψαν αρκετοί δημοσιογράφοι χθες συμπεριλαμβανομένου και του Alan Myers του Sky Sports, παραμένει μια διαφωνία μεταξύ της Πρέμιερ λιγκ και της Έβερτον, σχετικά με τους τόκους δανείων ύψους 6,5 εκατομμυρίων λιρών. Η επιτροπή που αφαίρεσε τους δύο βαθμούς από την Έβερτον, αποφάσισε ότι δεν έπρεπε να εξεταστεί στις συζητήσεις της έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο μέλλον. Είναι δεδομένο βέβαια ότι δεν θα εξεταστεί αυτή τη σεζόν, αλλά είναι πιθανόν να υπάρξει άλλη μια παραπομπή.

 Ένα άλλο θέμα που αφορά αυτή την σεζόν είναι φυσικά η έφεση που προανήγγειλε η Έβερτον. Μάλιστα η απόφαση για την έφεση αναμένεται πως θα βγει μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, κάτι που έχει ξεσηκώσει εδώ και καιρό θύελλα διαμαρτυριών για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Φανταστείτε για παράδειγμα η Έβερτον να υποβιβάζεται και να σωθεί με την επιστροφή βαθμού. Η το αντίθετο σενάριο να σώζεται και μια αυστηρή επιτροπή, να αποφασίζει την αφαίρεση περισσότερων βαθμών στην έφεση.

 Τέλος υπάρχουν δημοσιογραφικές φήμες ότι η Έβερτον μπορεί το χρόνου να έχει νέα προβλήματα με τους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας και πιθανότατα για να αποφύγει παρόμοια προβλήματα να χρειαστεί να πουλήσει πριν το τέλος Ιουνίου δηλαδή πριν να κλείσει η σεζόν κάποιον παίκτη, όπως έγινε με τον Richarlison. Σύμφωνα με τον υπολογισμό που κάνει σε χθεσινό της άρθρο η Liverpool echo η απώλεια 89,1 εκατομμυρίων λιρών που κατέγραψε στους λογαριασμούς η Έβερτον, σημαίνει ότι θα πρέπει να προσθέσει στους λογαριασμούς της για να μην έχει ξανά πρόβλημα 63 εκατομμύρια λίρες ως το τέλος Ιουνίου. Είτε από χορηγίες είτε από κάποια πώληση. Υπάρχει βέβαια και η σοβαρή πιθανότητα να μην χρειαστεί, γιατί ακούγεται έντονα ότι θα ισχύσει το σενάριο του Φόρου πολυτελείας (Luxury tax) που γράψαμε σχετικά την περασμένη Κυριακή άρα αυτός ο κίνδυνος να απομακρυνθεί οριστικά.

 

αφησε ενα σχολιο