1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΠΟΣΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ

ΠΟΣΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ Η ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της Express οι υπεύθυνοι της Πρέμιερ Λιγκ ζήτησαν να αφαιρεθούν πολλοί παραπάνω βαθμοί από την Έβερτον από όσους τελικά αφαιρέθηκαν.

  Οι υπεύθυνοι της Πρέμιερ Λιγκ ζήτησαν να αφαιρεθούν 17 βαθμοί από την Έβερτον για τις δύο παραβιάσεις των Κανόνων Κέρδους και Βιωσιμότητας (PSR) αυτή τη σεζόν. Η ανεξάρτητη επιτροπή που εποπτεύει τις υποθέσεις τελικά αφαίρεσε σημαντικά λιγότερους πόντους από την ομάδα του Sean Dyche, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο υποβιβασμού πλησιάζοντας προς το τέλος της σεζόν.

 Η Έβερτον χθες τιμωρήθηκε με ποινή δύο πόντων για την σεζόν 2022/23. Οι κανόνες επιτρέπουν στους συλλόγους να χάσουν το πολύ 105 εκατομμύρια £ σε αυτό το χρονικό διάστημα οι άνθρωποι της ομάδας παραδέχθηκαν ότι υπερέβαιναν το όριο κατά £16,6 εκατομμύρια. Νωρίτερα αυτή τη σεζόν, αφαιρέθηκαν έξι βαθμοί από την ομάδα, μειωμένοι από τους 10 βαθμούς μετά την έφεση την παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσημότητας για την τριετία που έληξε το 2021/22. Η Έβερτον αναμένεται να ασκήσει έφεση για την τελευταία της τιμωρία, όπως επιβεβαίωσε ο σύλλογος. Συνολικά, η ομάδα έχει χάσει οκτώ βαθμοί απο τις δύο τιμωρίες αυτή την σεζόν.

  Οι επίσημες αναφορές που δημοσιεύθηκαν και για τις δύο περιπτώσεις αποκαλύπτουν ότι οι υπεύθυνοι της Πρέμιερ Λιγκ ζήτησαν να επιβληθεί ποινή 12 αφαίρεσης πόντων στην Έβερτον για την πρώτη της παράβαση και αφαίρεση άλλων 5 πόντων για τη δεύτερη. Ένα ιλιγγιώδες σύνολο 17 βαθμών  θα έβλεπαν την ομάδα να βρίσκεται στην προτελευταία θέση με επτά πόντους μακριά από την ασφάλεια, αν είχε εφαρμοστεί. Η ανεξάρτητη επιτροπή τελικά επέλεξε λιγότερο ακραία μέτρα από αυτά που πρότεινε η Πρέμιερ Λιγκ και η Έβερτον είναι δύο βαθμούς μακριά από τη ζώνη υποβιβασμού ως αποτέλεσμα. Η επιτροπή θα είχε αφαιρέσει περισσότερους πόντους, αλλά αποδέχτηκαν τους ελαφρυντικούς παράγοντες της Έβερτον, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας εσόδων λόγω της αναστολής μιας συμφωνίας ρωσικής χορηγίας και του γεγονότος ότι παραδέχτηκαν την ενοχή τους νωρίς στη διαδικασία.

αφησε ενα σχολιο