1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΔΙΠΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ

ΔΙΠΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ GRAY

 Οριστικά παίκτης της ομάδας Αλ-Ετιφάκ από την Σαουδική Αραβία είναι ο Demarai Gray. Η νέα πρόταση των 8 εκατομμυρίων λιρών, ήταν αυτή που έκανε την ομάδα να δώσει το πράσινο φως για την αποχώρηση του. Το γεγονός ότι η ομάδα βγάζει χρήματα από την πώληση του 27χρονου εξτρέμ αλλά και ότι κατάφερε να περάσει ένα μήνυμα κάνει διπλό το κέρδος από την πώληση του.

  O Grey ήρθε στην Έβερτον το καλοκαίρι του 2021, με τον Rafa Benitez, να τον αποκτά από την Γερμανική Λεβερκούζεν για 1,7 εκατομμύρια λίρες σε τριετές συμβόλαιο, με οψιόν ανανέωσης για τέταρτο χρόνο.Το 1,7 εκατομμύριο λίρες έχουν σχεδόν πλέον καταβληθεί πλήρως.Στα βιβλία εμφανιζόταν η μεταγραφή του ως 560.000 λίρες ετησίως. Σχετικά με την λογιστική του αξία, έχουν ήδη υπολογιστεί τα προηγούμενα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι για την τρέχουσα λογιστική περίοδο στην Έβερτον θα μετρούσε οτιδήποτε πάνω από την υπολειπόμενη λογιστική του αξία των £560.000 ως κέρδος. Σε μια συμφωνία 8 εκατομμυρίων λιρών, το κέρδος από την μεταγραφή Gray είναι 7,4 εκατομμύρια λίρες.

 Συνολικά το ποσό το όποιο η Έβερτον παραχωρεί τον Gray είναι περίπου τεσσερισήμισι φορές μεγαλύτερο από αυτό που πλήρωσε η Έβερτον για αυτόν. Υπολογίζεται συνολικά ότι η Έβερτον είναι κερδισμένη κατά 335% από την πώληση του Αγγλου εξτρεμ. Όμως είναι κερδισμένη και σε επίπεδο εντυπώσεων το κακό προηγούμενο που δημιούργησε η πώληση του Antony Gordon ανήκει στο παρελθόν και η Έβερτον χειρίστηκε άψογα το αντάρτικό και την αποχή από τις προπονήσεις του Gray, δείχνονταν ότι παρόμοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές.

αφησε ενα σχολιο