1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΒΕΡΤΟΝ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (ΠΡΙΝ ΤΟ

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

14 Ιανουαρίου 2024

21η Αγωνιστική

16:00 Ώρα Ελλάδος

14:00 Ώρα Αγγλίας

Goodison Park

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Θανάσης)

Δύσκολη χρονιά και η φετινή. Επικρατεί ένας χάος και δεν ξέρω πότε θα μπορέσει αυτός ο σύλλογος να ηρεμήσει. Ξαφνικά βρεθήκαμε αντί για 5 βαθμούς πίσω από την 7η θέση και ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο βρισκόμαστε στο -1 από την Λούτον και την ζώνη του υποβιβασμού.

Κυριακή λοιπόν και τα ζαχαρωτά θα υποδεχθούν την Αστον Βίλα για 3η φορά φέτος. Στον πρώτο γύρο πρωταθλήματος είχαμε χάσει πολύ εύκολα με μια πολύ άσχημη εμφάνισει με 4-0. Πήραμε την ρεβανς στο κύπελλο έναν μήνα αργότερα με την πολύ καλή εμφάνιση και νίκη με 1-2. Θα ξεκινήσω με την φιλοξενούμενη ομάδα που βρίσκεται σε μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και δίκαια ή όχι βρίσκεται στην 2η θέση με 42 βαθμούς. Τον κύριο Έμερι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Ένας αξιόλογος προπονητής που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο με ένα κλασικό 4-2-3-1. Για τον συγκεκριμένο αγώνα έχει 3-4 σημαντικές απουσίες με πρώτη και καλύτερη του Lucas Dinge. Σημαντική απώλεια είναι και ο Tielemans. Μακροχρόνιες απουσίες ο αμυντικός Mings,  και Buendia και οι δύο από τους βασικούς από την περσινή χρονιά με 35 και 38 συμμετοχές αντίστοιχα. Θα απουσιάσει και ο Δεύτερος τερματοφύλακας Robin Olsen, και για το κόπα Αφρικα ο Bertrand Traore. Οι δύο τελευταίοι έχουν ελάχιστες συμμετοχές φέτος. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Martines, στο δεξι άκρο της άμυνας θα είναι ο  Konsa, Diego Carlos, Pau Torres το αμυντικό δίδυμο με τον Lenglet να διεκδικεί και αυτός μια θέση από της δύο και στα αριστερά θα έχει τον Moreno. O Dendoncker με τον McGinn  θα παλέψουν για μια από τις δύο θέσεις του κέντρου καθώς την άλλη την έχει δεδομένη ο πάρα πολύ καλό και παίκτης κλειδί για την Αστον Βιλα Douglas Luiz. Η τριάδα λοιπόν πίσω από τον επιθετικό  Watkins θα είναι Ramsey- Bailey- Diaby. Είναι μια πάρα πολύ γρήγορη ομάδα.

Για τον κύριο Dyche τώρα και την Έβερτον τα προβλήματα είναι πολλά. Δεν είναι τόσο η μείον 10 βαθμοί το βασικό πρόβλημα όσο το ότι η ομάδα ακόμη δεν έχει αγοραστεί από τους περίεργους και με άσχημες φήμες για οικονομικές ατασθαλίες στις άλλες ομάδες που βρίσκονται υπό την κατοχή τους 777. Στα αγωνιστικά ο Doucoure που έλλειψε στα 5 τελευταία παιχνίδια είναι αμφίβολος αν και έχει ξεκινήσει προπονήσεις. Ο McNeil θα είναι απών λόγο του τραυματισμού του ο Gueye βρίσκεται στο κόπα Αφρικα και Young που δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα επιστρέψει. Στα θετικά η δικαίωση της ομάδας στην έφεση που έκανε για την ποινή 3 αγωνιστικών που είχε ο Calvert-Lewin και θα βρίσκεται στην διάθεση της ομάδας για το παιχνίδι. Την Τετάρτη έχουμε την ρεβάνς για το κύπελλο με την Κρισταλ πάλας. Το πρόβλημα της ομάδας στα αριστερά μετά τον τραυματισμό του McNeil γίνεται ακόμη μεγαλύτερο με την φήμη που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα της τάσης φυγής του Danjuma μετά το ενδιαφέρον της Lyonnais. Σε όλο αυτό το σκηνικό η φήμη ότι οι Γάλλοι τα έχουν βρει σε όλα με την Βιγιαρεάλ  και τον παίκτη κάνει την θέση της Έβερτον ακόμη πιο δύσκολη. Πρέπει να αποφασίσει αν θα κρατήσει τον παίκτη ή θα τον αφήσει ελεύθερο.

Στα τελευταία παιχνίδια ο Dyche δοκίμασε ξανά το 5-3-1-1 και πολύ φοβάμαι ότι θα παίξει έτσι καθώς με αυτό το σύστημα κερδίσαμε εύκολα τους Χωριάτες στο κύπελλο. Εκτός και αν πάει στα αριστερά ο Harrison και παίξει δεξιά είτε ο Dobbin ή Calvert-Lewin. Δεν ξέρω γιατί θεωρώ τον Danjuma εκτός ομάδος. Στο παιχνίδι με την Κρισταλ πάλας για το κύπελλο ήταν πολύ δραστήριος. Δεν με βρίσκει θετικό η πολύ μικρή συμμετοχή του παίκτη όλη την χρονιά και ίσως για αυτό ο παίκτης να θέλει να φύγει. Θεωρώ ότι η ομάδα θα κατέβει με 4-4-1-1. Pikford η τετράδα στην άμυνα με Mykolenko Tarkowski Branthwaite Patterson και βάζω αυτόν και όχι τον Coleman για τον λόγο ότι οι Ramsey- Bailey- Diaby είναι πάρα πολύ γρήγοροι και δεν μπορεί να ακολουθήσει ο αρχηγός της ομάδας σε τέτοιο ρυθμό. Το δίδυμο στο κέντρο δεν θα αλλάξει με τους Onana και Garner να ξεκινάνε κανονικά και τους Harrison-Danjuma στα άκρα και τον  Doucoure πίσω από τον Calvert-Lewin. Στα τελευταία 5 παιχνίδια έχουμε μόνο 1 νίκη αυτή του κυπέλλου και 4 ήττες για το πρωτάθλημα. Διαιτητής του αγώνα ο πολύ καλός David Coote εξαιρετικός. Μας έχει σφυρίξει φέτος στο ωραίο 3-0 εντός με την Bournemouth τότε που εμείς οι  Greek-Toffees δηλώσαμε παρών και ακόμη σκέφτομαι το πόσο υπέροχα περάσαμε όλοι μαζί με το Κλαμπ.

Δύσκολο παιχνίδι. Το λέω ξανά δεν θεωρώ ότι η ομάδα θα κινδυνέψει φέτος. Θέλω να κερδίσουμε και έχει δείξει η ομάδα ότι μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε. Μετά το Κυριακάτικο παιχνίδι και αυτό του κυπέλλου την τετάρτη έχουμε ξανά λίγες μέρες ξεκούραση καθώς θα παίξουμε το τελευταίο Σάββατο του Ιανουαρίου με την Φούλαμ στο Λονδίνο.

Νίκη και μόνο Νίκη λοιπόν γιατί……

Nil satis nisi optimum.

Evertonians are born not manufactured.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σε συνολικά 230  παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις με αντίπαλο την Άστον Βίλα η Έβερτον έχει 83 νίκες ακόμα 60 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα και σε 87 παιχνίδια η Έβερτον γνώρισε την ήττα.

  • Τελευταίο παιχνίδι ήταν η μεγάλη πρόκριση  για το Λίγκ καπ με νίκη μέσα στο Villa park με 1-2 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

  • Τρεις συνεχόμενες ήττες έχει η Έβερτον στο Goodison park με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

  • Για να βρούμε εντός έδρας νίκη στην Πρέμιερ λιγκ θα πρέπει να πάμε στην εποχή Roberto Martinez.Συγκεκριμένα στον Νοέμβριο του 2015 και σε ένα ευρύ τότε 4-0 με 2 γκολ του Lukaku και άλλα δύο του Barkley.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ SEAN DYCHE

ΤΟ PRE-GAME TOY TOFFEE TV

ΤΟ STARTING 11 TOY TOFFEE TV

αφησε ενα σχολιο